Merhaba sevgili okuyucularım,

Bu ay geçen ay Emin hocamın Cele Kitabı ve hatırlattıkları Birsen’in kaleminden yazmıştım. Yazımın beğenildiği için birçok olumlu mesaj ve dönüşler aldım. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.

Aslında benim amacım 2023 yılında aldığım kitapları okuyup kitap yorumlarının yanı sıra yazarların iç dünyasında bize verdikleri yaşanmışlıkları, tavsiyelerde bulunmaları, kazanımlar ve bilgi dağarcığımızın gelişmesini katkı sağlamaktır. Bu sayede olumsuzlukları kırmak sık sık yerli yersiz düşüncelerden kurtulmak, biraz daha ileriye dönük bakış açımızı geliştirip bütüne katkıda bulunmayı amaçlıyorum.

Geçen sene kişisel olarak olumlu ve olumsuz birçok şey yaşandı. 2024 yılı hepimize kazasız belasız görünür görünmez tüm kötülüklerden, afet savaş her ne varsa korusun, olumsuzluklar hep ders niteliğinde kalsa da en büyük kazanım gerek okuyucularım gerek sene sonlarına doğru katılım sağladığım online seminerler, eğitimler ve desteğini esirgemeyen başta ailem, değerli öğretmenlerim, okuyucularım ayrıca beni asla bırakmayan meleklerimden gelen güzel mesajlar hayal ettiğimden daha rahat ve daha iyi bir yol almama, düşüncelerimi netleştirmeme olanak sağladı.

Diğer yandan çalışmalarımı yaparken daha iyi gözlemleme fırsatı buldum. Bu sayede kendimi biraz olsun şanslı hissettim.

2024 yılı için bazı hedefler koydum. Alışkanlığa dönüştürebilirsem faydalı şeyler...

Öncelikle sessiz sakin bir ortam istiyorum. Kitap yazma sürecinde okuduğum bir çok kaynak, bir çok notlar olacak sadece insanlardan bu süreçte birinden yardım istediğim zaman büyük bir kaos yaratmasın sessizce sadece beni dinlesin anlamaya çalışsın istiyorum çok büyük bir şey istemiyorum. Bir çok kayıp verdim ve bu halimle geleceğe güzel bir şeyler bırakmak istiyorum başka bir şey değil. Kendi çalışmalarımı yapmak, araştırmalarımı yapmak, okuma ve çalışmalarımı yapmak istiyorum hepsi bu.

Bunun dışında küçük hedefleri hazırlayıp yayın evime ve editörüm ilettim. Çalışmalarım sırasında tüm olumsuzluklara inat yazmaya devam etmek istiyorum.

Benim amacım büyük Felsefeci Karl Jaspers’in söylediği gibi, çözmek zorunda olduğumuz bir şifreyle yazılan bir kitap değildir: Hayır dünya yazmak zorunda olduğumuz bir defterdir.

-Viktor E. Frankl, Duyulmayan Anlam Çığlığı