İnsanın yaşamsal değerleri bakımından karanlık bir yılı geride bıraktık. 2015 yılında yapılamayan ve ertelenen tüm sıkıntılar sorunlar 2016 yılına miras kaldı.

 

İnsanın yaşamsal değerleri bakımından karanlık bir yılı geride bıraktık. 2015 yılında yapılamayan ve ertelenen tüm sıkıntılar sorunlar 2016 yılına miras kaldı.

Kırşehir’in çarşısında, sokaklarında ve caddelerinde kime sorsam mutsuz, umutsuz söylemler ve peşinden adeta felaket beklentileri konuşuluyor.

Ülkemizin Güneydoğu bölgesinde adeta bir savaştır sürüyor.

Hemen her gün asker, polis şehit haberi geliyor. Geliyor da, geride gözü yaşlı analar, yetim çocuklar ve dul kadınlar bırakıyor.

AKP iktidarının son yıllarda yaptığı hatalar sorunların üzerine sorun kattı ve bu gün geldiği nokta da tıkandı kaldı. Halen doğru bir yol ve yöntem bulunamadı.

Ekonomide işlerin iyiye gitmediği görülüyor. İşsizlik, enflasyon, ihracat ve döviz kurlarında olumsuz tablo öyle uzmanlara sormayı gerektirmeyecek kadar kötü olduğu açık.

Her gün ülke olarak uçurumun kenarına biraz daha yaklaştığımız aşikar.

Hani üç-beş kişi bir araya geldiği zaman sohbet ederken hükümet kurar hükümet düşürülür ya, biz de 3-5 kişi bir araya geldiğimiz zaman ekonomiden konuşur, emtia ve döviz fiyatları tahminlerini yaparız. 7 Haziran seçimlerinden sonra bütün ekonomik verilerin dengeleri bozuk, tahminler gerçeklerden uzak, esasen ekonomi bozuk ekonomi…

Bu ülkede bunca sorun varken bir de kapılar açıldı Suriye’ li, Irak’lı bilmem sivil vatandaş veya terörist memleketin her bir köşesinde kendine yer tuttu. Kimisi ağır kış şartlarında çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor, kimi canlı bomba oldu katliam yapıyor. Bunların kimisi de Avrupa ülkelerine gitmek için deniz yoluyla ölümü bile göze alarak kaçışları deniyorlar, deniyorlar ama kıyılarımıza cesetler vurmaya da devam ediyor…

İçlerinde dilencilik yapanlar var,

Çöp toplayanlar,

Canlı bomba olanlar,

Çadırda donarak yaşamını yitirenler,

Netice de milliyeti ne olursa olsun insandır bunlar insan.

Bu tablo iç acıtıcı.

Etrafıma bakıyorum da bugün ülkemizde ekonomi huzursuz…

Sokaklarda insanlar huzursuz.

Bunların tümü 2015 yılından 2016’ya miras olarak kaldı.

Öyleyse bu ortamda Türkiye’nin sosyal demokrat, özgürlükçü ve hukuku gözeten bir vizyona ihtiyacı var.

Bu vizyonu ancak Cumhuriyet Halk Partisi ortaya koyabilir.

Geçtiğimiz 2015 yılında 7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere iki genel seçim geçirdik, bence her iki seçimde de CHP kendisinden beklenen başarılı sonucu alamadı.

Şimdi 16/17 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacak olan CHP’nin büyük kurultayında yeni Vizyon ortaya konulmalı ve CHP olması gereken yere hızla yükseltilmelidir.