U-20 Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Kırşehirli milli sporcumuz Urkuş Işık U-20 Balkan Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.
Türkiye Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan U-20 Türkiye Şampiyonası İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Pisti’nde koşuldu.
U-20 Türkiye Şampiyonasında ilimizi başarılı bir şekilde temsil eden sporcumuz Urkuş Işık 3000 metre engellide Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Ayrıca sporcumuz elde ettiği Türkiye ikinciliği derecesinden dolayı 20-21 Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan U-20 Balkan Şampiyonasında Ay Yıldızlı Milli Takım forması ile hem ülkemizi hem de ilimizi başarılı bir şekilde temsil edecek.
Bir çok uluslararası ve iller arasında düzenlenen şampiyona ve turnuvalara katılarak Kırşehir’i başarıyla temsil eden Urkuş Işık, 20-21 Eylül’deki U-20 Balkan Turnavası’ndan da en iyi derece ile dönmek için bütün gücünü ortaya koyacağını ifade etti ve kendisini şampiyona ve turnuvalara hazırlayan antrenörü Ziya Kaya’ya teşekkür etti.
Milli sporcumuz Urkuş Işık'ı Türkiye ikinciliği derecesinden ve antrenörümüz Ziya Kaya'yı tebrik eder, İstanbul'da düzenlenecek olan U-20 Balkan Şampiyonasında başarılar dileriz. (HABER MERKEZİ)