TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grubun 2020 yılı kapsamında 18’inci hafta maçları start aldı. Ligin ilk yarısını 30 puanla tamamlayan Kırşehir Belediyespor, 2’nci yarıya galibiyetle başlarken, Ankara Demirspor, Bandırmaspor ve Kastamonuspor’da haftayı 3’er puanla kapattı.
2.Lig Kırmızı Grupta 18’inci hafta maçları tamamlandı. Toplam 9 karşılaşmanın oynandığı 18’inci haftada fileler 17 kez ağlarla buluşurken bu 9 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise golsüz beraberlikle sonuçlandı.
Ligin ilk yarısında evinde oynadığı son 2 karşılaşmadan puan çıkaramayıp taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Kırşehir Belediyespor, 2’nci yarı öncesi yeni teknik heyet ve yeni transferlerle lige galibiyetle başlamanın planlarını yapıyordu. Cumartesi günü 2’nci yarının açılış maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Eyüpspor’u 41’inci dakikada Turan Yılmaz’ın golüyle 1-0 yenen yeşil-beyazlı temsilcimiz 2020 yılına galibiyetle başlarken, taraftarlarına ise tekrar şampiyonluk şarkıları söyletmeye başladı. Karşılaşmadan 1-0’lık skorla galip ayrılan Kırşehir Belediyespor, ligdeki 10’uncu galibiyetini alarak puanını 33 yapıp 5’inci sıraya yükseldi. 14 puanda kalan Eyüpspor ise haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Başkent temsilcisi Ankara Demirspor fırtınası 2’nci yarıda da devam ediyor. Ankara’nın mavi-beyazlı ekibi ligin ilk yarısını zirvede tamamlamanın vermiş olduğu büyük moralle 2’nci yarıya da galibiyetle başladı. Demirspor, deplasmanda karşılaştığı Bodrumspor’u 2-0’lık skorla geçerek galibiyet sayısını 12 maça çıkararak puanını 39 yapıp liderliğini sürdürdü. Ligdeki 8’inci yenilgisini evinde Ankara Demirspor karşısında alan Bodrumspor ise 20 puanda kalarak haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Zirveyi yakından ilgilendiren ve haftanın en önemli maçında Tuzlaspor ile Kastamonuspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve heyecanı yüksek geçen maçı Kastamonuspor güçlü rakibi Tuzlaspor’u 3-1 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Kastamonuspor bu galibiyetin ardından puanını 34 yapıp haftayı 3’üncü sırada tamamlarken, 34 puanda kalan Tuzlaspor ise averajla 18’inci haftayı 4’üncü sırada tamamladı.
Şampiyonluk yarışı içinde yer alan Bandırmaspor ise sahasında konuk ettiği Vanspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 37 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki 6’ncı yenilgisini alan Vanspor ise 30 puanda kalarak 18’nci haftayı 6’ncı sırada tamamladı.
İkinci yarı itibariyle ilk 5’i hedefleyen Bayburt İl Özel İdarespor, deplasmanda Elazığspor ile karşılaştı. 90 dakika boyunca gol sesi çıkmayan karşılaşmada her iki tarafta sahadan 1’er puanla ayrıldı. Bayburt puanını 28 yapıp 7’nci sırada, Elazığspor ise 16 yaparak 15’inci sırada tamamladı.
Haftanın sürpriz skoruna ise Ergene Velimeşespor imza attı. Kendi saha ve seyircisi önünde Sakaryaspor’u konuk eden Tekirdağ temsilcisi mücadeleyi baştan sona kadar üstün götürdüğü maçı 5-0 gibi oldukça farklı bir skorla kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Bu sonucun ardından Ergene Velimeşespor puanını 27’ye çıkararak haftayı 8 sırada, mağlubiyet sonrası 27 puanda kalan Sakaryaspor ise haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Kendi sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta Uşakspor’u 2-1’lik skorla mağlup eden Kahramanmaraşspor ligdeki 7’nci galibiyetini alarak puanını 25’e çıkarıp 18’nci haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Ligdeki 8’nci yenilgisini deplasmanda Kahramanmaraşspor karşısında alan Uşakspor ise 21 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Haftanın golsüz biten maçında Kardemir Karabükspor sahasında Sivas Belediyespor’la karşılaştı. Ligde hiçbir iddiası kalmayan iki ekibin mücadelesi başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Haftanın son karşılaşmasında ise Etimesgut Belediyespor, deplasmanda karşılaştığı Niğdespor’u tek golle yenmeyi başardı. Bu sonucun ardından Başkent temsilcisi puanını 21 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamlarken, 7 puanda kalan Niğdespor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.
TFF 2.Lig Kırmızı Grup 18’inci hafta maçında sahasında Eyüpspor’u 1-0’lık skorla mağlup eden Kırşehir Belediyespor yeni yıla galibiyetle girmenin büyük sevincini yaşıyor.
Eyüpspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Er, “İlk maçlar her zaman zordur. Kenardan ataklarımız, ortalarımız oldu ancak golü bulana kadar çok zorlandık. Ancak penaltı sonrası golü bulduk. İlk dakikalarda atacağımız bir gol erken gelseydi, daha farklı bir skorla galip gelirdik” açıklamasında bulundu.
Maçta oyunun tek hâkimi olduklarını, buldukları pek çok pozisyonu ise kullanamadıklarını söyleyen Kırşehir Belediyespor’un hocası Mustafa Er, “Gerçekten taraftarlarımıza yakış mücadele eden bir takım oyunu sergiledik. Henüz 1’inci dakikadan itibaren ilk yarıya gelene kadar 3 net pozisyonumuz vardı. 41’inci dakikaya gelene kadar ilk dakikada golü erken bulaydık bugün daha farklı konuşurduk. Fakat ben oyuncularımın oynadığı futboldan oldukça memnunum. Şampiyonluğa oynayan bir takım gibi oynadık. Bizim için Eyüpspor müsabakası ister istemez dönüm maçı gibiydi. Rakibimiz çok genç oyuncularla sahadaydı ve iyi mücadele ederek oyuna ortak olmaya çalıştılar. Böyle tempolu ve mücadeleci futboldan dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca oyunun hakimi bizdik ve birçok gol pozisyonu bulduk. Final paslarında ve son vuruşlarda daha dikkatli olabilseydik skor daha farklı olabilirdi. Çocukları tebrik ediyorum. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayarak 90 dakika boyunca desteklerini esirgemeyen yeşil-beyazlı taraftarlarımıza da çok teşekkür ederim. Her iki takımı zor bir maçın bekliyor. Rakiplerinin bu maçı kazanarak, diğer rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek. Ancak kendilerinin zirve mücadelesi içinde yer alabilmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor. Bizler de Kırşehir Belediyespor olarak sahaya her zaman olduğu gibi galibiyet için çıkacağız
Kastamonuspor’un gücü ortada. Haftalardan beri şampiyonluk mücadelesi veriyor. Ancak gücü ne olursa olsun her takımın mutlaka zayıf noktaları vardır. Nitekim biz de geçen hafta galip gelerek zorlu Kastamonuspor maçı öncesi moral bulduk. Kırşehir Belediyespor takımı olarak rakibimiz Kastamonuspor karşısında sahaya 3 puan parolasıyla çıkacağız. Güçlü, dinamik, güzel bir oyun ortaya koyarak sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” dedi.
18. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Eyüpspor: 1-0, Bandırmaspor-Vanspor: 1-0, Bodrumspor-Ankara Demirspor: 0-2, Elazığspor-Bayburt İl Özel İdarespor: 0-0, Ergene Velimeşespor-Sakaryaspor: 5-0, Kahramanmaraşspor-Uşakspor: 2-1, Kardemir Karabükspor-Sivas Belediyespor: 0-0, Niğdespor-Etimesgut Belediyespor: 0-1
Tuzlaspor-Kastamonuspor: 1-3.
19. HAFTANIN MAÇLARI: Kastamonuspor-Kırşehir Belediyespor, Bayburt İl Özel İdarespor-Tuzlaspor, Vanspor-Niğdespor, Eyüpspor-Bandırmaspor, Etimesgut Belediyespor-Kardemir Karabükspor, Sivas Belediyespor-Bodrumspor, Uşakspor-Ergene Velimeşespor, Ankara Demirspor-Kahramanmaraşspor, Sakaryaspor-Elazığspor.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN 2.YARIDAKİ MAÇLARI
GMG Kastamonuspor-Kırşehir Belediyespor (19 Ocak 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor- Bayburt Özel İdarespor (26 Ocak 2020 Pazar)
Birevim Elazığspor-Kırşehir Belediyespor (2 Şubat 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Tuzlaspor (9 Şubat 2020 Pazar)
Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor (15 Şubat 2020 Cumartesi)
Bandırmaspor-Kırşehir Belediyespor (19 Şubat 2020 Çarşamba)
Kırşehir Belediyespor-Niğde Anadolu FK (23 Şubat 2020 Pazar)
Kardemir Karabükspor-Kırşehir Belediyespor (1 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (8 Mart 2020 Pazar)
Piserro Kahramanmaraşspor-Kırşehir Belediyespor (15 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ergene Velimeşespor (22 Mart 2020 Pazar)
Uşakspor A.Ş-Kırşehir Belediyespor (29 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (5 Nisan 2020 Pazar)
Sivas Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (12 Nisan 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (19 Nisan 2020 Pazar)
Vanspor F.K-Kırşehir Belediyespor (25 Nisan 2020 Cumartesi)
(HABER: SALİH GÜNER)