GEÇEN sezon mütevazi bir bütçe ve kadro ile başarılı bir sezon geçirerek ligi 6. Sırada tamamlayan Kırşehirspor yeni sezon hazırlıklarını Güneykent Tesislerinde sürdürüyor.
Yeşil-beyazlı ekibin Teknik Direktör Bekir Barış Cihan, Orduspor hazırlık maçının ardından dün Güneykent’ Tesisleri’nde gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” özel açıklamalarda bulundu.
Kırşehirspor’un yeni sezonda daha güçlü ve başarılı olması için herkesin maddi ve manevi destek vermesi gerektiğini ifade eden Cihan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin dışında takıma destek verenin olmamasından da üzüntü duyduklarını ifade etti.
Maddi kaynak buldukları takdirde takıma takviye yapabileceklerini açıklayan Teknik Direktör Bekir Barış Cihan Yozgatspor, Türk Metal Kırıkkalespor, Aksarayspor ve Altındağ Belediyespor gibi takımların büyük paralar harcayarak lige şampiyonluk parolası ile girdiklerine dikkate çekti.
Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da eldeki kısıtlı imkânlar ile Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek için büyük özverilerde bulunduklarının altını çizen yeşil-beyazlı takımın genç çalıştırıcısı Bekir Barış Cihan, şunları söyledi:
“Kırşehirspor olarak yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu süreçte sabah ve akşam olmak üzere iki idman yapıyoruz. Geçen yılki takımdan 24 oyuncudan 14’üyle yolumuza devam ediyoruz. 8 futbolcumuzla da yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Kalan kadromuz kemik kadromuz. Ayrılan oyuncularımız parlayan, iyi futbol oynayan ve yetişmiş oyuncularımızdı. Bu yüzden transferleri başka kulüplere gerçekleştirildi. Takviyeleri alt yapıdan yetişen çocuklarla ve Ahi Evran Üniversitemize kayıtlarını yaptıran futbolcularla tamamladık. Üniversitemize, geçmiş dönemlerde futbol oynamış 5 oyuncu aldık. Çevre illerden gelen oyuncularımız da oldu. 20 kişilik kadro ile sezona başladık. İnşallah başarılı oluruz.
“Ancak şunu özellikle belirtmeliyim ki kimse bizden şampiyonluk beklemesin. Şampiyonluk öyle mütevazi bir kadro ile gelmez. Biz ancak bütün imkanlarımızı zorlayarak önce lige katılmayı sağladık, ardından bütçe imkanlarımızı zorlayarak genç bir takım oluşturduk. Burada Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’ye yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. O takımımıza her türlü desteği veriyor. 150-160 bin TL gibi bir tutarı karşılıyor. Yine de maddi sıkıntılar çektiğimiz oluyor. Bunları da çözmeye çalışıyoruz. Çözersek daha başarılı bir takım olacağız. Sonuç olarak ne olursa olsun Kırşehirspor bayrağını her zaman dalgalandıracağız. Ulusal bazda Kırşehir’i temsil eden tek takımız. Büyük hedeflerimiz maalesef yok ama götürebileceğimiz en yüksek nokta için çalışıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Şaban Güneş’e de çok teşekkür ediyorum. Saha, malzeme gibi birçok konuda kulübe katkılarda bulunuyor. İnşallah el birliği ile takımı güzel bir yere getiririz, taraftarımızı da mutlu ederiz. Yaklaşık bir on günlük adaptasyon sürecinden sonra hazırlık maçlarımız olacak. Diğer takımlar kampta olduğu için biz amatör takımlarla hazırlık maçları yapacağız. Kırk günlük kamp döneminde en az dört hazırlık maçı daha yapmayı düşünüyoruz. Şuan 14 oyuncumuz eski kadrodan 8 adet oyuncu arayışı içerisindeyiz. Denemelerde en iyi sekiz kişiyi belirlemeye çalışacağız ve yeni sezona en iyi şekilde hazırlanacağız.”
(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)