Kırşehir Belediyesi’nin spora katkıları giderek artıyor

BELEDİYE ŞİMDİ DE KADIN VOLEYBOL TAKIMI KURDU

Kırşehir Belediyesi Futbol, hentboldan sonra bu kez de voleybol takımı kurarak spora olan desteklerine devam etti.

Kırşehir’de Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu katkılarıyla Kırşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı kuruldu. Yeşil-beyazlılar, Antrenör Sadi Ön yönetiminde Ahi Evran Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda çalışmalarına başladı.

Kırşehir Belediyesi, gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalarda bir ilke imza attı. Futbol ve Hentboldan sonra kadın voleybolu da faal hale getirildi.

Kırşehir Belediyespor salon sporlarına önem vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun talimatıyla kurulan Kadın Voleybol Takımı, antrenör Sadi Ön eşliğinde çalışmalarına başladı.

Sadi Ön, Kırşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı’nın kuruluş işlemlerini tamamlayarak Türkiye Voleybol Federasyonu’na başvurdukları ve yeni sezonda Voleybol Bölgesel Ligi’ne katılarak Kırşehir’i temsil edeceklerini açıkladı.

Hedeflerinin Kırşehir’de voleybol sporuna olan ilgi ve sevgiyi daha attırmak olduğunu belirten Sadi Ön, “Kırşehir’de ortaokul ve liselerde yüzlerce çocuğumuz ve gencimiz var ve bu çocuklarımız içinde nice yetenekler var. Biz bunlardan oluşan bir Voleybol takımı kuruyoruz. İnşallah yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’te Kırşehir’imizi en iyi şekilde temsil ederek daha üst liglere çıkacağız” dedi. 

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kadın Voleybol Takımı kurulduğunu ve yeni başlayacak sezon için açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, son dönemlerde salon sporlarına ilginin arttığını belirterek, salon sporları içinde önemli yeri olan voleybol sporuna ilginin gerek dünyada gerekse de ülkemizde artma trendinin devam ettiğini ve bu süreçte Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’na spora ve gençlere verdi değerin karşılığı olarak Kadın voleybol branşını da açma kararı aldıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da Kırşehir’deki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve spora yönelmeleri için Belediye olarak tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, “Gençler bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı ve başarılı birer birey olmalarına katkı vermek bizim asli görevimizdir. Biz futbolun dışındaki tüm salon sporlarına da önem veriyoruz. Kurduğumuz Kadın Hentbol takımımız bu sezon bize büyük heyecan ve sevinçler yaşattı. Grupta çok güçlü ve köklü takımlar karşısında başarılı sonuçlar aldı ve şu an play-off’a katılmayı garantiledi. İnşallah Süper Lig’e yükselir ve Kırşehirimizi daha üst bir ligte temsil eder” dedi.

Kadın hentbol takımından sonra kadın voleybol takımı da kurduklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Arkadaşlarımız Kırşehir’de Kadın Voleybol Takımı kurmak için uzun süredir çalışıyorlardı. Şimdi kuruluş işlemlerini tamamladılar ve gelecek sezon Kırşehir Belediyesi olarak Kadın Voleybol Takımımız da liglere katılarak Kırşehirimizi temsil edecek. Kırşehir’de kadın voleybolcularımızı takımımız bünyesine görmek istiyoruz. Takımımız şimdiden lig hazırlıklarını başladı. Umarım bu takımımız da Kırşehir’deki gençlerimize büyük katkı sunar” diye konuştu.  (HABER: SALİH GÜNER)