DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, memur zammını değerlendirdi: 

DEVA PARTİSİ MEMUR MAAŞ ZAMLARI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

“ZAMLAR, HÜKÜMETİN GERÇEKLİKTEN 
KOPUK AYARLANMIŞ ENFLASYON 
RAKAMLARI ÜZERİNDEN YAPILIYOR”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey hükümetin memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yaptığını öne sürdü.
Hükümetin “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz”  dediğini, ancak kendilerinin ezdiğini belirten Başkan Metin Atabey, “Yapılan maaş artışları hükûmetin ülkemizin içinde bulunduğu fakirleşme ve yoksullaşma krizini görmezden geldiğinin ispatıdır” dedi.
Maaş artışlarının “Zam artı ayarlanmış enflasyon yerine, gerçek enflasyon artı zam yapılmalıydı” diyen Atabey, açıklamasında şunları ifade etti:
“Zamlar, hükûmetin gerçeklikten kopuk ayarlanmış enflasyon tahminleri üzerinden yapılmaktadır. İşçi, memur ve emeklilerimizin aldıkları artışlar, zamlar ve vergiler sonucunda hızla erimektedir. Hükûmet, bütçeyi tekrar bir borç ve faiz bütçesi haline getirdiği için işçi ve memurlarımıza hak ettikleri imkânları sağlayamaz hale gelmiştir. İşçilere, memurlara ve emeklilere yapılan zamların, geçmiş mağduriyetleri gidermekten ve geleceğe yönelik enflasyona karşı çalışanlarımızı korumaktan uzaktır.  Keşke maaş artışlarını, zam artı ayarlanmış enflasyon yerine gerçek enflasyon artı zam şeklinde bir düzenleme yapsaydınız. Memurların hakkını bu şekilde vermiş olurdunuz.  Oysa zam üzerine enflasyon farkı uygulaması henüz memurun ve emeklinin cebine bir kuruş girmeden gerçek enflasyonla buharlaşmaktadır.  Yüzde 21 ile başlayan görüşmeler yüzde 12 ile bitiyorsa bu çalışanlar için fiyaskodur, büyük bir hezimettir.”  (HABER MERKEZİ)