CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM’de çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi:

“YÜKSEK FAİZLİ ÇİFTÇİ BORÇLARI 
UZUN VADELİ VE FAİZSİZ BİR
ŞEKİLDE YAPILANDIRILMALI”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan çiftçi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin hali hazırda hala bir düzenleme yapılmamasını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.
Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurul toplantısında çiftçilerin borç yapılandırmasıyla ilgili hiç bir girişimde bulunulmamış olmasını gündeme getirerek üreticiyi zorlayan söz konusu durumun hükümet yetkililerince ivedilikle değerlendirmeye alınması ve düzenlemelerin başlatılması gerektiğini belirtti.
İLHAN: "HÜKÜMET OYALAMA TAKTİĞİ İLE ÇİFTÇİNİN İÇİNDE OLMADIĞI FARKLI BİR YAPILANDIRMA GERÇEKLEŞTİRDİ" 
Milletvekili İlhan, yaklaşık 500 milyar liralık kamu alacağının yeniden yapılandırılmasını öngören torba yasada ne yazık ki çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir düzenlemenin yer almadığına değindi ve hükûmetin ustaca bir oyalama taktiği kullanarak sadece Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün kooperatiflere kullandırdığı kredilerle ilgili bir yapılandırmaya gittiğine vurgu yaptı.
“YÜKSEK FAİZLİ ÇİFTÇİ BORÇLARININ İVEDİLİKLE UZUN VADELİ VE FAİZSİZ ŞEKİLDE YAPILANDIRILMALI”
     Son olarak çiftçinin içinde bulunduğu darboğazın aşikar olduğunun altını çizen CHP Milletvekili İlhan, artık çiftçinin entübe olmuş ve iflas gerçeğiyle karşı karşıya kaldığını, Covid sebebiyle gıda tedariki açısından büyük riskler önümüzde dururken hükûmetin ise bunu görmezden gelemeyeceğini de ekleyerek bir an önce, yüzde 22'ye varan yüksek faizlerle borçlandırılmış çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve devlet bankalarına olan borçlarının faizlerinin silinerek faizsiz olarak uzun vadeli yapılandırılması gerektiğini söyledi ve sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)