Kırşehir Belediyesi’nden Seher Başkan’ın açıklamalarına yanıt geldi

“Tüyü bitmemiş yetimin, 
garibin, yoksulun hakkını 
kimseye yedirmeyiz…”

Kırşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın açıklamalarını asılsız olarak değerlendirdi. 
Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğim diyordunuz. 10 bin 306 liralık faturayı belediye bütçesinden öderken tüyü bitmemiş yetimin hakkı neredeydi?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş Belediye yönetimi ile bugünkü Belediye yönetiminin temsim ve ağırlama giderlerini açıkladı.
Kırşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın açıklamalarının asılsız olduğu ifade edilerek şu bilgilere yer verildi: 
“Kıymetli Hemşehrilerimiz;
“Vatandaşlarımızın ağır ekonomik koşullar altında büyük bir sıkıntı içerisinde yaşadığı, mafyatik ilişkilerle kamu kaynaklarının kimlere nasıl peşkeş çekildiğine dair hemen her gün çıkan yolsuzluk ile ilgili haberlerin herkesi şakına çevirdiği, güzel ülkemizin doğasının, derelerinin, denizlerinin talan edildiği gerçek gündem içerisinde; yarattıkları sahte gündemde; ne yazık ki AKP Kırşehir İl Başkanı’nın asılsız iddialarına cevap vermekten dolayı üzüntülerimizi bildirmek isteriz. 
“Sayın AKP İl Başkanı son günlerde yine gerçek dışı ifadeler ve asılsız iddiaları ile gündemi meşgul etme çabası içerisindedir. AKP İl Başkanı’nın ifade ettiği konukların otel konaklama ve ekstra giderleri ile ilgili sunduğu fatura dökümünü tabloda sunuyoruz. Belediyemizin kardeş şehri Bosna-Hersek’in Olovo Belediye Başkanı Sayın Cemal Memagiçı ve beraberindeki heyet ile ilimizin tanıtılması için gelen medya mensupları ve Belediyemizin teknik işleri ile ilgili konuk ettiğimiz misafirlerin konaklama ve ekstra giderleri ile ilgili fatura dökümü aşağıdaki gibidir.  Sayın AKP İl Başkanı’na kılavuzlarını iyi ve düzgün seçmesini kendisinin ayağını kaydırarak savağa itmek isteyenlere dikkat etmesini tavsiye ederiz.   
“Değerli Hemşehrilerimiz; 
“Kırşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Temsil Ağırlama, Tören harcamalarının bir önceki dönemdeki 31.03.2017-31.03.2019 tarihleri arası 2 yılı ile; şimdiki dönemin 31.03.2019-31.03.2021 tarihleri arası 2 yıllık giderlerinin karşılaştırma tablosu aşağıdaki gibidir. Aradaki 6.111.809,00 TL farkı siz değerli Kırşehirli hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyoruz. Bu iki yıl içerisindeki harcamalara Neşet Ertaş ve Muharrem Ertaş Anma Etkinlikleri, Ahilik Haftası Etkinlikleri ve Belediyemiz tarafından düzenlenen çok sayıda konser, tiyatro, söyleşi ve ilimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtıcı etkinlikler de dahildir.   
“Tüyü bitmemiş yetimin, garibin, yoksulun hakkını kimseye yedirmeyiz. İşte durum tablodaki gibidir. Ne diyebiliriz ki; yazıktır, günahtır. 
“Bu asılsız iftiraların nedenini tabi ki anlayabiliyoruz. Hiçbir bahane üretmeden, kamu kaynaklarını doğru bir şekilde kullanıp ilimize en iyi şekilde hizmet etme gayretimizin Kırşehirli hemşehrilerimiz tarafından takdirle karşılanması tabi ki birilerini rahatsız edecek ama altında kalacağınız asılsız iftiralarla suni gündem yaratma çabanızı da, her zaman haklının yanında durmayı bilen Kırşehir halkı asla unutmayacaktır.” (HABER: BEYHAN BALLI)