AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti ve müjdeyi aldı

Turizm Uygulama Oteli MEB bütçesiyle yapılacak
    
Şehrimiz Terme Caddesi’ndeki eski Milli Eğitim Müdürlüğü yerine Kırşehir İl Özel İdaresi imkânlarıyla yapımına başlanan jeotermalli Turizm Uygulama Oteli’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) devredildiği bildirildi.
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Salı günü Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 81 il başkanı arasında söz alarak Kırşehir’in gündeminde olan Kırşehir Hükümet Konağı ve Turizm Uygulama Oteli’nin sorununu gündeme getirdi.
AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın, Kırşehir halkının Hükümet Konağı yapımından vazgeçilerek yurt ve gençlik merkezine dönüştürülmesine çok büyük tepkileri olduğunu dile getirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlıklara talimat vererek bu sorunun çözümlenmesini ve Hükümet Konağı olarak yapımının devam etmesi talimatı verdiğini açıklarken, Kırşehir İl Özel İdare imkânlarıyla yapımı ağır aksak devam eden Turizm Uygulama Oteli’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını talep etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Turizm Uygulama Oteli’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek tamamlanması talimatını verdiğini belirten Başkan Seher Ünsal, yaptığı açıklamada “Kırşehir’imiz için Cumhurbaşkanımızdan Hükümet Konağı’mızın yapımına devam edilmesini istedim. Buradaki ikinci talebim ise 2017 yılından bu güne Kırşehir İl Özel İdaremizin Milli Eğitim bütçesinden karşılanarak yapılmaya başlanan, Turizm Uygulama Otelimizin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek bir an önce tamamlanması talebim oldu. Bu büyük yatırımın kalan bütçesini, hükümetimizin 2022 yılının yatırım bütçesine alınarak tamamlanmasının talimatını da veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şehrimiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah bu devasa binamız en kısa sürede Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek ve en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacaktır” dedi.  (HABER: SALİH GÜNER)