Milletvekili Turan, Ankara'da memleketi Kırşehir için koşturuyor

TURAN, KIRŞEHİR'E TURİZM VE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURUYOR

AK Parti Ankara Milletvekili hemşehrimiz Hacı Turan, Ankara ile Kırşehir arasında tarih, kültür ve tanıtım köprüsü kuruyor.

Ne seçim bölgesi Ankara’yı, ne de doğup büyüdüğü memleketi Kırşehir’i ihmal etmeyen Milletvekili Hacı Turan’ın günlerinin büyük bölümü yoğunluk ve tempoyla geçiyor.

Ankara Akyurt Belediyesi ile yapılan toplantı ve görüşmeler sonrasında, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile yapılan görüşme ve istişare sonrasında, Ankara ile Kırşehir arasında tarih ve kültür köprüsü oluşturuldu.

Akyurt Belediyesi organizasyonuyla Eylül ayı içerisinde 1 aylık dönemde Ankara'da ikamet eden 3000 kadın, Kırşehir'e kültür gezisi düzenleyecek.

Ankara-Akyurt ilçesinden her gün 2 otobüs ile ziyaretçileri Kırşehir’e getireceklerini belirten Milletvekili Hacı Turan, “Şu an Kırşehir Kültür Gezisi için yoğun bir talep var. Biz günde 2 otobüs diyoruz ama bu sayı talebe göre daha da artabilir. İlk etapta 3 bin Ankaralı hanımefendiyi Kırşehir’e getirerek Kaman, Kırşehir ve Mucur’a kültür gezileri gerçekleştirilecek. Sayın Kırşehir Valimizle ve Kültür ve Turizm Müdürümüzle gerekli görüşmeler yapıldı. Misafirlerimiz en güzel şekilde ağırlanacak. Ankara’daki tüm belediye başkanlarımızla da bu konuyu görüşerek Kırşehirimize kültür gezilerinin organize edilmesini sağlayacağız. Hedefimiz 2023 yılında Ankara'dan Kırşehir'e en az 60-70 bin hanımefendiyi taşıyıp, Kırşehir kültürünü aktaracağız. Onları en iyi şekilde ağırlayarak Kırşehir’in tarihi ve kültür değerlerinin tanıtımına katkı sağlamalarına vesile olacağız. Tabi her yıl 60-70 bin kişinin Kırşehirimize gelmesi esnafımıza ve ilimiz ekonomisine katkı sunacaktır” dedi.

Bilindiği üzere Kırşehir eski Milletvekili olan ve halen AK Parti’den Ankara Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan hemşehrimiz Hacı Turan, Ahi Evran Külliyesi’nin boş kalmaması noktasında üzerine düşen her türlü çalışmayı yapacağını gazetemize açıklamıştı.

Kırşehir’imizin tanıtımında önemli rol üstleneceği gibi, önemli bir kültürel mirasın temsili olarak yeniden canlandırılmasının önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Hacı Turan,  gazetemiz “Kırşehir Ciğdem”e o açıklamasında şunları ifade etmişti:

“Kırşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteğiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde TOBB, TESK ve TESKOMB’un katkıları ile inşaat çalışmaları devam eden, Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi olacak Ahi Evran Külliyesi bünyesinde; Ahilik araştırma kütüphanesi, bedesten, Ahilik müzesi, usta ve esnaf odaları, dükkanlar, şadırvan, sahne ve tören alanı, konaklama tesisleri ve yeme-içme mekanlarıyla Kırşehir’imize yakışır, tamamen doğal ahşap ve kesme taşlarla oluşturularak camii ve türbe yapısına da uygun ve yaraşır bir mimaride yapılacak Külliyemiz tamamlandığında da Cumhuriyet tarihinin ilk Külliyesi olarak Kırşehir’de hayat bulacak. Böylelikle Ahilik Kırşehir’de en güzel şekilde yaşatılacak. Dünyada esnaf teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin türbesi yanına inşa edilen Ahi Külliyesi’nin artık amacına uygun olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu külliye ile birlikte gençlerimize Ahilik Kültürünü aktararak bu kültürü en iyi şekilde onların özümsemesini hedefliyoruz. Böylelikle bu kültürel mirasımız geleceğe aktarılmış olacak. Kırşehir'in tanıtımına ve Ahi Kültürünün yaşatılması noktasında büyük katkıları olacak olan bu güzide yapının boş kalması hem ekonomik hem de kültürel açıdan büyük bir kayıptır. Konya'da Mevlana’ya 3 milyon, Nevşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli’ye 600 bin ziyaretçi geliyorsa, Kırşehir'de de Ahi Evran Külliyesine neden yüzbinlerce ziyaretçi gelmesin? Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerini daha çok tanıtmak hepimizin görevidir. Kültür turizmi açısından çok önemli olan bu eserin canlanması ve hayata geçmesi hususunda üzerimize düşen ne görev olursa canla başla çalışmaya hazırız. Pek çok ilde bulunmayan böyle önemli ve güzel bir yatırım ve hizmetin kullanılmaması içler acısıdır. Artık Ahi Evran Külliyesi bir gün dahi boş bırakılmamalıdır. Çünkü tarih ve kültür şehri Kırşehirimiz turizmden hak ettiği payı alamıyor. Ben Ahi Evran Külliyesi’nin en iyi şekilde değerlendirilmesi noktasında bütün gücümü ortaya koyacağım.”

İşte Milletvekili Hacı Turan, bu sözünü yerine getiriyor ve Ankara’dan ilk etapta 3 bin kişiye Kırşehir’de başta Ahi Evran Külliyesi başta olmak üzere tam tarihi ve turistik yerlerini gezmelerine öncülük ediyor…

Teşekkürler Sayın Milletvekilimiz Hacı Turan… (HABER: BEYHAN BALLI)