Çürümeye terk edilen Türktur’a ait bina ve arazileri 20 milyon lira ödeyip satın alarak Belediye’ye kazandıran Başkan Ekicioğlu:

“TERMAL TURİZMDE DE CİDDİ PROJELERİMİZ VAR”

Geçtiğimiz günlerde Ankara-Kayseri karayolu üzerinde 200 dönümlük bir arazi üzerinde bulunun ve adeta çürümeye terk edilen Türktur’a ait bina ve arazileri 20 milyon liraya satın alarak Belediye’ye kazandıran Başkan Selahattin Ekicioğlu, hem istihdam konusunda Kırşehir halkının beklentilerini karşılayacaklarını, hem de il ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını açıkladı.
Kırşehir Belediyesi’nin Kırşehir’in gelişimi konusunda üzerine ne düşüyorsa onun gereklerini yapacaklarını belirten Başkan Ekicioğlu, termal turizm konusunda Kırşehir ekonomisine ciddi katkı sağlayacak projelere hayata geçirmekte kararlı olduklarını ifade etti.
1 Kasım 2021 Pazartesi günü KRT TV’nin haber bültenine katılan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Ekicioğlu programda eski TÜRKTUR olarak bilinen yeri aldıklarını ve burayı Kırşehir için büyük bir istihdam merkezi haline getireceklerini ifade ederek söz konusu alanda Entegre Et Tesisleri de dahil birçok alanda faaliyette bulunulacağının altını çizdi.
Kırşehir Belediyesi’nin Kırşehir’in gelişimi konusunda ne gerekiyorsa onu yapacağını ifade eden Başkan Ekicioğlu, söz konusu projeye Büyükşehir Belediyelerini de şirketler aracılığıyla ortak etmeyi hedeflediklerini ve böylelikle 10 bin aileye dokunacak bir projenin Türkiye’ye örnek olacak bir şekilde hayatiyet kazanacağını ifade etti.
KRT TV haber sunucusunun Karakurt Kaplıcasıyla ilgili sorusuna da yanıt veren Başkan Ekicioğlu, canlı yayınla şunları ifade etti:
“Karakurt Kaplıcası’na yapmak istediğimiz tesis konusunda biz Kırşehir Belediyesi olarak şirket aracılığıyla resmi başvurumuzu yapmıştık. İl Özel İdaresi’nden mücavir alan dışında yatırım yapamayacağımıza dair bir yanıt geldi. Oysa biz, söz konusu alanı şirket üzerinden istedik ve Bakanlıktan da olur aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Türkiye’nin her yerinden şirket üzerinden yer alabilirsiniz’ dedi ve gelinen noktada da biz, bu alanın bir kooperatife tahsis edildiğini öğrendik. Biz, kendimiz için değil, Kırşehir için bir takım projeler üretiyor ve hayata geçirmeye çalışıyoruz.
“Kırşehir Belediyesi’nin hanesine yazılmasını istemedikleri bir engellemeyle karşı karşıya kaldık. 10 yıldır atıl duran bir tesisi yenilemek istedik. Bizim yazımıza ret yanıtı veren İl Özel İdaresinin burayı başka bir kooperatife tahsiste olduğunu gördük. Söz konusu yatırım yapacak kooperatif ya da kuruluş o yapıyı yapmadıysa Kırşehir Belediyesi’ne versinler orası olmazsa şehir içinde bir Fizik ve Tedavi Merkezi var. Alınan kararın siyasi bir karar olduğu belli. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünden görüş aldık. Ve onlarda Belediyeler mücavir alan dışında şirket aracılığıyla yatırım yapabilir, diyor. Biz de zaten şirket olarak müracaat etmiştik.
“Karakurt Kaplıcası Türkiye’nin en kaliteli kaplıca sularına sahip bir kaplıca ve atıl duruyor. Hem turizmi canlandırmak yem de yatırım yaparak istihdam alanı yaratmak gibi bir hedefimiz var. Bize İl özel İdaresi topu taca atarak kooperatife verdiklerini bilgisini dahi vermedi. Bunu akabinde de biz de Kırşehir Belediyesi olarak turizmi canlandırmak adına merkezde olan bir yeri istedik. Amacımız atıl olan tesisleri ülke turizmine ve Kırşehir ekonomisine kazandırmak. Kırşehir Belediyesi olarak asli görevlerimizi yapmanın yanında bu tür ekonomik getirisi olan yatırımları da önemsiyoruz. Özellikle tarıma dayalı sanayiyi de geliştirmenin uğraşı içindeyiz. Umarız Karakurt kaplıcası konusunda olduğu gibi merkezde istediğimiz yere de siyasi nedenlerle olumsuz yanıt vermezler. Biz bu yerleri kendimiz için istemiyoruz; Kırşehir halkının parası doğru yerde, istihdama dayalı, turizme dayalı ve ekonomiye katkı sunacak projeler için kullanılmalı.” (HABER: BEYHAN BALLI)