DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“Sizin yaptığınız yanlış 
yatırımların bedelini 
Kırşehir halkı ödüyor!”

    
    Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Milletvekili Mustafa Kendirli’nin STK Başkanlarının davetine icabet etmemesini ve Kırşehir’in seçilmiş sivil toplum kuruluşlarını yok saymasını doğru bulmadıklarını açıkladı.
    Eski Belediye Başkanı döneminde yapılan bazı yanlış yatırımların bedelini Kırşehir halkının ödediğini öne süren Başkan Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“Kırşehir AKP Milletvekili Mustafa Kendirli bir medya kuruluşunda yaptığı açıklamada eski AKP Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci döneminde yapılan üst yapı çalışmaları ile ilgili eleştiriler aldıklarını belirtmiş. Kendirli, ‘Terme Caddesini daraltılar, Ankara Caddesini daraltılar, kaldırımları genişlettiler, diye eleştiriyorlar. Yollara dar diyorlarsa o zaman Kırşehir Belediyesi genişletsin. Niye genişletmiyorsunuz?’ diye açıklamada bulunuyor.
“Sayın Kendirli ye hatırlatmak isteriz sizin hükümetinizin yaptığı yanlış yatırımların bedelini Kırşehir halkı ödüyor. Bahçeci döneminde yapılmış olan çalışmalar Kırşehir halkının vergileriyle yapılmıştır. Bu milletin vergileriyle yanlış yatırımlar yapıyorsunuz sonra da biz yanlış yaptıysak siz düzeltin diyorsunuz. Peki bu yanlış yapılan çalışmanın düzeltilmesi için yapılacak olan çalışmanın bedelini kim ödeyecek? Yine Kırşehir halkı vergileriyle ödeyecek. Yazık değil mi halkımıza. Birde ‘Bu işler hep işin uzmanları ile çalışarak yapıldı’ diyorsunuz . Madem işin uzmanları ile çalışarak yapıldı o zaman neden düzeltilmesini istiyorsunuz ve vatandaşlarımız neden caddelerde sokaklarda trafik sorunu yaşıyor?
“Bahçeci döneminde yapılan üst yapı çalışmaları sonucunda özellikle yol planlamalarında ki yapılan yanlış planlama ve yanlış düzenlemeler ne yazık ki şehrimiz de trafik sorunun oluşmasına  neden olmuştur. Vatandaşımız araçlarını park edebilecekleri bir park yeri bulmakta zorlanıyorlar. Araçlarını yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyorlar bu durumda hem trafiğin aksamasına neden oluyor hem de yanlış yere park ettikleri için vatandaşlarımıza park cezası uygulanıyor.
“Vatandaşlarımızın mağduriyetini görmüyor musunuz yoksa görmek mi istemiyorsunuz? Gerçi şehrimizin, vatandaşlarımızın sorunlarını görmek isteseydiniz STK Başkanlarımızın yapmış olduğu şehrimizin sorunlarının ve ihtiyaçlarını görüşüldüğü çalıştaya katılırdınız.
“Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlarının yapmış olduğu ilki 05/03/2021 tarihinde ki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına aile dostunun sağlık sebeplerini gerekçe göstererek katılmayan fakat bir sonraki toplantıya katılım sağlayacağını bildiren AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 12/03/2021 de ikincisi düzenlenen toplantıya da iştirak etmemiş. 
“Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde düzenlenen ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Pancar Ekiciler Kooperatifi ve Kent Konseyi’nin katılımı ile gerçekleştirilen ve Kırşehir’in tüm sorunlarının takip edilmesinin kararlaştırıldığı Kırşehir Çalıştayı’na katılacağını bildiren AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli hiçbir gerekçe göstermeden toplantıya katılmamış ve bunun üzerine STK Başkanları bir basın açıklaması ile üzüntülerini dile getirmişler.
“STK Başkanları yaptıkları açıklamada ‘Adalet ve Kalkınma Partisi Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli kendisi gibi seçimle göreve gelmiş şehrimizin en büyük STK Başkanlarının davetine icabet etmemesi ve Kırşehir’in sorunlarının masaya yatırılıp çözümlemek amacıyla bir araya gelinen toplantıya teşrif etmemeleri Ahiliğin ruhuna yakışmamıştır’ diye açıklamada bulunmuşlardır. STK’lar vatandaşlarımız için çalışan bağımsız kuruluşlardır, şehrimizin sorunlarına yönelik yapılmış olan bu çalışmalara şehrimizin temsilcisi olan vekilimizin katılmaması bizleri de derinden üzmüştür.
        Geçtiğimiz günlerde Kırşehir’e gelen ve Kırşehir Belediye Başkanını ziyaret etmeyerek Kırşehir halkının büyük bir çoğunluğunu yok sayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u örnek alan AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin STK Başkanlarının davetine icabet etmemesini ve Kırşehir’in seçilmiş sivil toplum kuruluşlarını yok saymasını doğru bulmuyoruz.
“Sivil Toplum Kuruluşları, toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve buna yönelik öneriler sunan kuruluşlardır. DEVA Partisi olarak  vekillerimize, yöneticilerimize halkımız adına sesleniyoruz politik çekişmelerinize Sivil Toplum Kuruluşlarını dahil etmeyiniz. Bu kutuplaştırıcı tavır Kırşehir halkına zarar vermekten başka bir şeye yaramaz. Şehrimizin sorunlarını doğru tespit edebilmek ve bu sorunlara doğru çözümler üretebilmek için siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp STK’ların ve halkımızın sesine kulak vermelisiniz. STK’ların ve halkımızın sesine kulak vermeden yaptığınız yanlış yatırımların bedelini yine halkımıza ödetiyorsunuz. Kırşehir halkımız bunu hak etmiyor. Görevinizi hakkıyla yerine getiriniz.” (HABER: BEYHAN BALLI)