AK Parti Kırşehir İl Başkanı Muzaffer Aslan, gelecek ay yapılacak olağan kongrede yeniden il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.
Görev yaptığı süre içinde bu görevi şahsına layık gören başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere parti üst düzey yetkililerine teşekkür eden Muzaffer Aslan, yaptığı değerlendirmeler sonucunda Aralık ayında yapılacak il kongresinde aday olmayacağını ifade etti.
Başkan Muzaffer Aslan, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Saygıdeğer Kırşehirli hemşehrilerim, 3 yılı aşkın bir süredir Ak Parti Kırşehir İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim.  Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı ile yapmış olduğum değerlendirmeler neticesinde, 7. Olağan İl Kongresi’nde aday olmama kararımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim için büyük onur ve şeref kaynağı olan bu görevi şahsıma layık gören başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, siyasi hayatımda aldığım tüm kararlara saygı gösteren ve yanımda olan aileme, desteğini esirgemeyenve her zaman yanımda hissettiğim Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilat Başkanımız Sn. Erkan Kandemir’e, Bölge Koordinatörümüz ve İstanbul Milletvekilimiz Halis Dalkılıç’a, İl Koordinatörümüz Ekrem Görçeker’e, Milletvekilimiz değerli kardeşim Mustafa Kendirli’ye, beraber çalıştığımız dava ve yol arkadaşlarım; İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyelerimize, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerimize, İlçe Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimize, İlçe Belediye Başkanlarımıza ve belediye meclis üyelerimize ve tüm Kırşehirli hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.”
Bu arada AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Başkanı Muzaffer Aslan’ın kongrede aday olmayacağını bildirmesinin ardından bir açıklama yaptı.
Milletvekili Kendirli, açıklamasında, “Birlikte yol arkadaşlığı, dava arkadaşlığı ve kader birlikteliği yapmaktan onur ve mutluluk duyduğum değerli Başkanım, kıymetli abim Sayın Muzaffer Aslan, almış olduğunuz kararın öncelikle sizin, Kırşehirimiz ve teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını dilerim. Davamıza vermiş olduğunuz kıymetli emekleriniz için çok teşekkür ederim” dedi.
Aralık ayı içinde yapılması kararlaştırılan AK Parti İl kongresinde Muzaffer Aslan’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi’nin yeni Kırşehir İl Başkanlığı için çalışmalar yapıp belirleyeceği ve bu isimle kongreye gideceği öğrenildi. 
(HABER: BEYHAN BALLI)