İlhan: “Vatandaşın mağduriyeti ivedilikle çözüme ulaştırılmalı”

Milletvekili İlhan, TOKİ mağdurlarının sesi oldu!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, şehrimiz Bağbaşı Mahallesi’nde Belediye’nin öncülüğünde yaptırılan TOKİ 3. etap projesindeki konutların hali hazırda vatandaşlara tesliminin yapılmaması TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.
Milletvekili İlhan, yaptığı açıklamada çeşitli gerekçeler gösterilerek projenin bir türlü tamamlanamadığını ve ihale yoluyla verilen firmadan kaynaklı ekonomik sıkıntıların öne sürüldüğünü ifade ederek vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.
KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İŞ BİRLİĞİNE CEVAP GELMEDİ
CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, projenin bir an önce ilerleyip hız kazanması için çevre düzenlemesi, altyapı ve peyzaj gibi işlerin tamamlanması hususunda, Kırşehir Belediyesi'nce verilmek istenen destek ve işbirliğine de TOKİ tarafından hiçbir yanıt gelmediğine dikkat çekti.
Milletvekili İlhan, “Kırşehir Bağbaşı Mahallesi TOKİ 3'üncü etap projesindeki konutların vatandaşlarımıza teslimi maalesef yapılmamıştır. Bir yıl önce teslim edilmesi gerekirken ihale yoluyla verilen firmanın ekonomik sıkıntıları gerekçe gösterilerek proje bir türlü tamamlanamamıştır. TOKİ, Kırşehir Belediyesinin çevre düzenlemesi, altyapı ve peyzaj gibi işlerin tamamlanması için iş birliği teklifine de henüz bir cevap vermemiştir. Ayrıca kura yoluyla verilen dairelerin bazı şahıslar tarafından dar gelirli vatandaşlarımızdan toplanarak usulsüz kazançlar sağladıkları iddiaları da dile getirilmektedir. Bu durumun da araştırılması çok elzemdir. Çevre ve Şehircilik Bakanımızdan konutların bir an önce teslimi noktasında gerekli hassasiyeti göstererek vatandaşlarımızın devam eden bu mağduriyetinin kaldırılması konusunda ivedilikle harekete geçmesini rica ediyorum.”
USULSÜZ KAZANÇ SAĞLANDIĞI İDDİLARI YER ALIYOR
Diğer taraftan Milletvekili Metin İlhan, kura yoluyla verilen daireler üzerinden bazı şahıslarca dar gelirli vatandaşlardan yasal olmayan şekilde toplanan konutlarla usulsüz kazançların sağlandığı iddialarının da yer aldığını belirterek, söz konusu durumun ivedilikle araştırılması ve iddialar doğru ise yetkililer hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini yöneltti.
İLHAN: VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ İVEDİLİKLE ÇÖZÜME ULAŞTIRILMALI
Son olarak İlhan, Çevre ve Şehircilik Bakanına seslenerek türlü gerekçelerle teslim tarihleri ertelenen konutların gerekli hassasiyetin gösterilerek bir an önce vatandaşlara teslim edilmesi ve devam etmekte olan mağduriyetin ortadan kaldırılması için hemen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. (HABER: BEYHAN BALLI)