CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Yasin Yücesan’ın parlamento çatısı altında doktor olan milletvekillerine seslenişini ve taleplerine ilişkin yapmış olduğu açıklamaları TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi. 
Milletvekili Metin İlhan,  TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasına “Bugün değilse ne zaman?” diyerek Meclis’teki sağlıkçı milletvekillerine seslendi. 
KIRŞEHİR'DE CANHIRAŞ GÖREV YAPAN HEMŞİRE, HEKİM, EBE, ŞOFÖR MUTSUZ...
 İlhan, “Kırşehir Sağlık-Sen Şube Başkanının taleplerini olduğu gibi aktarmak istiyorum. O'nun çığlığını herkesin duyması özellikle zor günler yaşadığımız pandemi sürecinde büyük önem arz etmektedir. Sahanın gerçeklerinden uzak masa başında alınan kararlar, en alt kademedeki yöneticiden üst düzey yöneticisine kadar sirayet eden yönetici körlüğü ve organizasyon hataları; gece gündüz demeden forma terleten, alın teri döken, emek veren ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi kısacası sağlık ordusunun isimsiz kahramanlarını tüketti, bitirdi. Bugün geldiğimiz noktada; Kırşehir'de canhıraş görev yapan hemşire, hekim, ebe, şoför mutsuz...
İLHAN: "BAŞKANIN SAĞLIK EMEKÇİLERİ ADINA TESPİTLERİ ÜZERİNE HÜKÜMET İVEDİLİKLE GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATMALIDIR."
     İlhan, sağlık emekçileri adına yaptığı söz konusu tespitlerin hükümetçe görülmesi gerektiğinin ve ivedi olarak sağlık çalışanlarının kadro, döner sermaye ve de diğer özlük hakları ile ilgili çalışmaların başlatılması gerektiğinin altını çizerek TBMM Genel Kurulu'ndan yetkililere seslendi. (HABER MERKEZİ)