CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediyesi’nin İŞKUR üzerinden personel istihdam talebinin gerekçesiz bir şekilde reddedilmesini gündeme getirdi.
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, geçtiğimiz günlerde hem halka en iyi hizmetin sunulması hem de işsizliğin yoğun olduğu bir dönemde vatandaşın da yararına olabilecek bir katkı sağlanması adına Kırşehir Belediyesi tarafından İŞKUR üzerinden personel istihdam edilmek istendiğini, ancak hiçbir gerekçe gösterilmeksizin talebin İl Müdürü tarafından reddedilmesinin mantıkla örtüşmeyen garip bir durumu ortaya koyduğunu belirterek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına açıklamaları sonrasında konuya ilişkin sorular sordu.
İLHAN: “KIRŞEHİR BELEDİYEMİZİN HEM İŞSİZ VATANDAŞLARI İSTİHDAM ETMEK, HEM DE BÖLGE HALKINA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İSTEMESİNİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR!”
Hali hazırda kötü giden ekonomik gidişatı bir yıldır yaşanan pandemi sürecinin de etkilediğini belirten Milletvekili Metin İlhan, bununla birlikte günümüzde artık vatandaşı yıldıran işsizlik durumlarında yaşanan korkunç boyutlardaki artışların söz konusu olduğunu da ekleyerek bu sebeple Kırşehir Belediyesi’nin hem işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak ve arttırmak hem de belediye hizmetleri açısından bölge halkını memnun kılacak çalışmaların ortaya koyulması bakımından belediyeye bağlı Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tesis Hiz. Elek. ve Mob. San. Ltd. Şti. adına Kırşehir İŞKUR tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı'nda 100 kişinin çalıştırılması talebiyle 09.03.2021 tarihinde resmi yazıyla başvuru yapıldığını ifade etti ve içinden geçilen zorlu günlerde ciddi boyutlara varan işsizlik gerçeği de düşünüldüğünde söz konusu duruma karşı il müdürlüğünün kayıtsız kalmasını doğru bulmadığını söyledi. 
“MEVZUATA UYGUN OLARAK HAZIRLANAN RESMİ TALEP YAZISINA BÜROKRATİK ALGI VE ÇERÇEVEDEN UZAK BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİLMİŞTİR!”
Son olarak Milletvekili İlhan, Kırşehir Belediyesi tarafından mevzuata uygun olarak gönderilen resmi yazıya 16.03.2021 tarihinde il müdürü imzasıyla her hangi bir gerekçe gösterilmeden talebin uygun görülmediğine dair ret cevabı gönderildiğinin, bu durumun ise bürokratik algı ve çerçeveden tamamıyla uzak bir tutum olduğunun altını çizerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına şu soruları yöneltti: 
“Bakanlığınızın kurumlarından olan Kırşehir İŞKUR Müdürlüğü, işsizliğin tavan yaptığı böylesi hassas bir dönemde vatandaşların yararına olacak olan söz konusu talebe karşı neden ret cevabı vermiştir?
“Ortak vicdanımız olan halkımız, vatandaşlarımız adına faydalı bir girişimin önüne geçilmesi durumunun her ne olursa olsun hiçbir gerekçesinin ya da açıklamasının yapılamayacağı düşünüldüğünde, bu denli önemli bir husus karşısında siyasi bir tavır ve tutum mu sergilenmektedir?” (HABER MERKEZİ)