Besicilerden taleplerini iletmelerini isteyerek, hayvancılıkta merkez olma sözünü veren Milletvekili Mikail Arslan, “Her zorlukta bir kolaylık vardır” ayeti ile Kırşehir’in avantajlarına dikkat çekti…

 Mikail Arslan, “Hayvancılığa yatırım yapanlar pişman olmayacaklar”

SON yıllarda sağlanan desteklerle birlikte ette bir marka haline gelen Kırşehir’de Entegre Et İşleme Tesisi kurulumu için çalışmalar sürerken, hayvancılığa yatırım yapan Kırşehirli besicilerin de desteği bekleniyor.

Entegre Et İşleme Tesisi’nin yapımı ile Kırşehir’in hayvancılıkta daha iyi bir noktaya geleceğini belirten Milletvekili Mikail Arslan, hayvancılığa yatırım yapanların süreci iyi değerlendirerek yatırımları hızlandırma noktasında taleplerini iletmelerini istedi.

Hayvancılığa yatırım yapanların pişman olmayacaklarını vurgulayan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, “Et entegre ile ilgili çalışma yapıyoruz. Yani yapabilirsek Et-Süt Kurumu’na Entegre Et İşleme Tesisi’ni yaptıracağız. Burada yılda yaklaşık 250 ile 300 bin büyükbaş hayvan, küçükbaş ile beraber kesim yapılıyor. Bunu Et-Süt Kurumu vasıtasıyla yapabilirsek son derece önemli bir avantaj sağlayacağız. Yani Kırşehir hayvancılığın merkezi olacak. Burada hayvancılık borsası ile ilgili bir çalışma yapıldı Kalkınma Ajansı vasıtasıyla ve borsamızın katkılarıyla böyle bir alan oluşturuldu. Modern teknoloji artık kullanılabilecek. Bunu da tebrik ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah borsamız Kırşehir’i hayvancılığın merkezi haline getirilmesi noktasında önemli bir ivme sağlayacaktır. Ama Et Entegre İşleme Tesisi’ni muhakkak Kırşehir’e kazandırmamız lazım. Bunu yaparsak hayvancılık daha fizibil hale gelecek. Çevre illerden de Kırşehir’e bir akım olacaktır diye düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalar yapıyoruz. Gerek İşyurtları Kurulu vasıtasıyla, gerek özel yatırımcılar vasıtasıyla bu konuyu takip ediyoruz. Bunu da yaparsak Kırşehir daha iyi bir noktaya gelecek. Yani hayvancılığa yatırım yapanlar pişman olmayacaklar. Doğru bir iş üzerinde gidiyorlar. Lütfen ufkunuzu ve hayalinizi arttırın, bundan vazgeçmeyin. Önemli ve büyük yatırımlar noktasında doğru bir başlangıç olarak kabul edip bu konuyla ilgili yatırımları hızlandıralım. Tarım İl Müdürlüğümüzü, İl Özel İdaremizi, borsamızı, bizleri bu konuda baskı altına alın. Taleplerinizi, isteklerinizi bize iletiniz. Konuyla ilgili çalışmalar içerisinde olalım ve bu projeleri inşallah tek tek hayata geçirelim arzusundayız. 2017 yılı, 2016 yılından daha iyi oldu hayvancılık açısından. 2018 yılı da bu yıldan daha iyi olur. Bunlar da başlangıcı, temel atmalarını yapıyoruz. El birliği, güç birliği içerisinde başaracağız” diye konuştu.

AVANTAJLARI KULLANMA ÇAĞRISI

Kırşehir’in tarım ve hayvancılıkta avantajlarına dikkat çekerek, avantajlardan yararlanarak, dezavantajları dahi avantaja dönüştürebilme gerekliliğini dile getiren Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, şehrimiz tarım ve hayvancılığının gelişimi için sektör içinde yer alan tüm kesimlerin birlikte hareket etmesinin önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Çiftçilik ve hayvancılık noktasında son yıllarda çok önemli aşamalar kat ettik. Kırşehir’i hayvancılığın merkezi haline getirmemiz lazım. Tarımcılığın merkezi haline getirmemiz lazım. Yanımızda Kızılırmak var, Kızılırmak’tan yeterince istifade edemiyoruz. Sulu tarım yapamıyoruz. Göletlerimizi yapıyoruz, yağmur yağmadığı zaman göletler boş kalıyor, sulu tarımda yine sıkıntılar yaşıyoruz. Bir taraftan da orman alanlarımız var. Onlardan da yeterince istifade edemiyoruz. Arıcılığı geliştiremiyoruz.

“Köylerde yaşayan insanlarımız, köylerin şehir ve ilçe merkezine yakın olmasından dolayı köylülerimizin bir ayağı şehirde, bir ayağı köyde. Şehir merkezinde yaşayanların da bir ayağı şehirde, bir ayağı köyde böyle bir avantajımız var. Köylerimiz yakın ve bu avantajı kullanmalıyız. Şehirde yaşayan işadamı, esnaf, tüccar da köyde yatırım yapma eğiliminde. Mandıra yapayım, ağıl yapayım, yatırım yapayım arayışı içerisinde. Bu yüzden bizim dezavantajlarımızı, avantaja dönüştürmemiz lazım.

“Her zorlukta bir kolaylık vardır diye Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim’de beyan ediyor. Yani ne kadar dezavantajlı olursanız olun, muhakkak bir avantaja dönüştürebilirsiniz. Olumsuz hususları olumlu hale getirebiliriz. Bunun için girişimci olmak, bir arayış içerisinde olmak, yılmamak, bezmemek lazım. Hayvancılığı, tarımcılığı önemli hale getirmemiz için bizim önem vermemiz lazım. Büyük koyun ve keçi sürülerimiz olabilir.

“Birlik Başkanımızla da görüştük. Süt üretimini muhakkak geliştirmemiz lazım. Sütçülük çok önemli, eğer süt üretimi arttırılırsa sütümüzü satacak yerler bulabilirsek o zaman süt ürünleri fabrikaları kurabiliriz. Peynir fabrikaları kurabiliriz. Deri fabrikaları kurabiliriz. Bunun için de süt tanklarına, soğutma tanklarına ihtiyacımız var. Toplama merkezleri, bölge merkezleri oluşturmamız lazım. Bunun için para lazım ve TANAP’a proje yapıldı. Ki ümit ediyoruz inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Süt toplama tankları kuracağız bölgelere. Orada sütler toplanacak tekrar bir merkeze ayrıca toplanacak ve ayrıca bunlar tüketicilere, özellikle ihtiyaç sahiplerine satılma imkanı elde edeceğiz. Bu Koyun-Keçi Birliği için önemli bir destek sağlayacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz.”

(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)