ELAZIĞ Fırat Üniversitesi’nde Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaparken, istifa ederek MHP’den Kırşehir milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Tamer Demir, aday adaylığını açıkladı.

Parti il merkezinde Cumartesi günü MHP İl Başkanı Arif Ekici ve kalabalık bir partili grubunun da katıldığı toplantıda aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Tamer Demir, Türkiye’nin en zor şartlarında bu kutlu davanın yılmaz bireyleri olarak görev yapan MHP yöneticilerini kutlayarak konuşmasına başladı.
Kendisine ilgi ve teveccühe teşekkür eden Tamer Demir “Göstermiş olduğunuz teveccühünüz, eksik etmediğiniz ilgi ve sevginiz bu kararımın en büyük gerekçesidir. Yolumuz sevgi ve kardeşlik yolu, parolamız tebessümdür. Bu yolun sonunda sizin, bizim ve Kırşehir’in yüzü gülecektir. Hepinizi bu tebessüm yolculuğuna davet ediyorum” dedi.
Farklı ve temiz bir siyaset anlayışı yerleştirmek, Kırşehir için değer üretmek ve memleketine hizmet etmek niyetiyle çıktığını ve bu yolda herkesin destek ve duasını beklediğini ifade eden Tamer Demir, şunları söyledi:

tamer demir aday  (1) copy
“Türk milliyetçiliği davasının yılmaz, yıkılmaz iman kaleleri, hepsi birbirinden kıymetli aziz dava arkadaşlarım, Türk’ü Türk yapan, Türk’ü devlet yapan, milleti kudret yapan iradenin yegane temsilcileri olan Ülkü Ocakları mensubu arkadaşlarım ve onun değerli başkanı, bugün burada bulunmaktan büyük bir şeref ve onur duyuyorum. Bu başlangıcın başta Türk dünyasına, İslâm coğrafyasına, aziz milletimize hayır getirmesini niyaz ediyorum.
“Milliyetçi hareketin, dünya döndükçe devam edecek olan, kutlu yürüyüşünün, bu sırlı durağında, sizlerle birlikte olmayı, Rabbimin büyük bir lütfü biliyor ve hamdediyorum. Türk’ün tarih yolculuğunda, belki onlarcasını, yüzlercesini yaşadığı fetret devirlerinden birine daha, şahitlik ettiğimiz bu siyasi hengamede, burada bir arada bulunuşumuz Ergenekon’da demiri eritmek kadar kıymetlidir. Yüce heyetinizi bu kıymetin şuuru ile selamlıyorum.
“Bugüne kadar çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Dertleştik, halleştik. Kırşehir’imizin ve Türkiye’mizin meselelerini dillendirdik. Ortak akıl - ortak tavır metoduyla hep beraber çözümler ürettik. Bütün bu görüşmelerimiz ve buluşmalarımız bize gösterdi ki, Ahi Evran’ın çaldığı maya hala diri, Cacabey’in çektiği kılıç hala keskindir. Hep birlikte şahit olduk ki, Türklük memleketimizin her köşesinde bir bozlak gibi terennüm edilmektedir. Gördük ki, MHP Kırşehir’in ortak değeridir. Gördük ki, Kırşehir Üç Hilal’i özlemektedir. Gördük ki, bir bayrak rüzgar beklemektedir ve bu beklenen rüzgar 8 Şubat’ta Kırşehir’de esmeye başlamıştır. Milliyetçi Hareket, Kırşehir’de yeminini çiğneyenlerin peşine düşmüştür. Milliyetçi Hareket, Kırşehir’de 400 isteyen ikiyüzlülerin ensesine yapışmıştır. “Ver başkanlığı, al özerkliği” diyerek meydanlara düşenlere karşılık Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar kervanı Kırşehir’den yola çıkmıştır. Kırşehir’i hala fıkra konusu yapanlar, buraya sadece türkü söylemek için uğrayanlar bilmelidirler ki artık oyun bitmiş ve yolun sonuna gelinmiştir. Artık Kırşehir’de vakit MHP vaktidir.
“Türklüğün ayaklar altına alınmaya çalışıldığı, başkanlığa karşılık özerklik pazarlıklarının yapıldığı, AKP’nin bölücü örgütle ortak aday çıkardığı bir seçim dönemine girmiş bulunuyoruz. Devletin ve milletin geleceğinin oylanacağı bu seçimde hepimize büyük görevler ve ağır sorumluluklar düşmektedir. Ben de bu sorumluluk duygusuyla Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili olmak üzere Fırat Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Bugüne kadar bürokratik kademelerde, sosyal projelerde ve sivil toplum örgütlerinde yürüttüğüm çalışmalarıma bundan böyle siyasi alanda devam etmek istiyorum. Mulaimce değil şahince bir politika ana düsturum olacaktır.
“Göstermiş olduğunuz teveccühünüz, eksik etmediğiniz ilgi ve sevginiz bu kararımın en büyük gerekçesidir. Yolumuz sevgi ve kardeşlik yolu, parolamız tebessümdür. Bu yolun sonunda sizin, bizim ve Kırşehir’in yüzü gülecektir. Hepinizi bu tebessüm yolculuğuna davet ediyorum.
“Farklı ve temiz bir siyaset anlayışı yerleştirmek, Kırşehir için değer üretmek ve memleketime hizmet etmek niyetiyle çıktığım bu yolda desteğinizi ve dualarınızı bekliyorum.”