AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal gazetemizi ziyaretinde açıkladı:

“Kırşehir’e Uluslararası Neşet Ertaş Müzik Müzesi kazandıracağız”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Başkan Yardımcıları Emre Bekdemir ve Adem Söğüt ile birlikte gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret etti.

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in sahibi Salih Güner ve Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı ile bir süre sohbet eden Başkan Seher Ünsal, “Kırşehir Çiğdem”in yayın politikasından övgüyle bahsetti, Kırşehir’in sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Başkan Ünsal, “Kırşehir Çiğdem Gazetemiz memleketimizin bütün sorunlarını gündeme getiriyor ve bizlere yol gösteriyor. Her siyasi partiye, her görüşe eşit mesafede ve tarafsız olan, 46 yıldır yayın hayatını sürdüren gazetemiz Kırşehir Çiğdem’in sahibi ve çalışanlarını kutluyor, yayın hayatlarındaki başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kırşehir’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan seher Ünsal, bir süre önce yurt yapıldığı gerekçesiyle Kırşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek yapımı durdurulan Kırşehir Hükümet Konağı’nın en kısa sürede tamamlanıp hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanlığı’nca Kırşehir Hükümet Konağı’nın yapıldığını belirten Başkan Seher Ünsal, “Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Hükümet Konağı projesinin yurt yapıldığını gerekçe olarak mühürlememiş olsaydı bugün inşaatın kabası bitmiş olacak ve en kısa sürede Kırşehir Hükümet Konağımız halkımıza hizmet vermeye başlayacaktı. Her şeye rağmen burayı tamamlayıp Hükümet Konağı olarak hizmete açacağız. Mevcut Valilik Binamızı da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alparslan’dan aldığımız destekle Uluslararası Neşet Ertaş Müzik Müzesi’ne dönüştüreceğiz. Çünkü Kırşehir müzik müzesini en çok hak eden il, UNESCO Müzik Şehri Kırşehir’dir. Burada Neşet Ustamızı ve Kırşehirli tüm ustalarımızı, plaklarını, kasetlerini 3D ortamında en güzel şekilde tanıtacağız. Onların Kırşehirimizi uluslararası boyutta tanıtımına katkı sunacağız. Müzik Müzemizde Neşet Ertaş’ın yanı sıra ‘Abdal’ kültürüne emeği olan bir çok sanatçı hakkında da bilgilerin yer alabileceğini mekanlar bulunacak. Böylece Kırşehirimizi kültür alanında en güzel şekilde anlatarak yerli ve yabancı turistlerimize buraya gelmelerine öncülük edeceğiz” dedi.

Kırşehir’de zarar gören çiftçiler için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanlığı’ndan 5 milyon liralık destek gönderildiğini ve bu paranın 100’den fazla çiftçiye dağıtıldığını belirten Başkan Seher Ünsal, “Biz halkımızın iyi gününde de, kötü gününde de yanlarındayız. Geçtiğimiz ay yağmur ve doludan dolayı zarar gören 100’den fazla çiftçimize maddi destek verilmesi için söz vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuyu gündeme getirdim ve sağ olsun o da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya gerekli talimatı verdi ve Kırşehir’e 5 milyon lira gönderildi. Bu para afetlerde zarar gören çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize dağıtıldı” diye konuştu.

         Başkan Ünsal, Melikgazi Türbesi’nin bulunduğu Lale Cami çevresinin düzenlemesi için de Kültür Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Nadir Alpaslan’dan söz aldığını da belirterek, bu projenin de en kısa sürede hayata geçireceğine inandığını sözlerine ekledi. (HABER: BEYHAN BALLI)