Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca başlatılan "Nerede Kalmıştık..." Eğitim Seferberliği Projesi” Kırşehir'de de başlatıldı. 
Dün AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Merkez Kadın Kolları İl Koordinatörü Sena Aktürk, projenin Bacıyan-ı Rum kadın örgütlenmesinin başladığı Kırşehir'de yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını, eğitimi yarım kalan kadın ve kızları kapsadığını söyledi.
Kadınların, Avrupa'da 18. yüzyılda iş gücüne dahil olduğunu ancak Fatma Bacı'nın öncülüğünde başlatılan Bacıyan-ı Rum kadın örgütlenmesiyle Anadolu'da 13. yüzyılda eğitim ve iş gücüne katıldıklarını vurgulayan Aktürk, "Sadece iş gücüne değil aslında siyasete de dahil olmuş oldular. Ben projenin, Bacıyan-ı Rum nedeniyle Kırşehir'de daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bizim Kadın Emeği İstikbali Programlarımız var. Büyük ve güçlü Türkiye ideali, kadınlarımızın daha aktif rol oynamasıyla hayata geçecek." dedi.
Aktürk, 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'yi karış karış gezdiklerini belirterek, "Emeği ile kendi işini kurmuş kadınların öncülüğünde programlar gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim projesiyle de kadınlarımızın eğitim hayatına yeniden devam etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.
AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal da Bacıyan-ı Rum adındaki Anadolu Kadınlar Birliği'nin topluma yön veren konumlarının bugün bile hayranlık uyandırdığına işaret ederek, yüzyıllar öncesinden yakılan bu meşaleyi taşımanın Anadolu kadınlarının görevi olduğuna dikkati çekti.
Konuşmasına projede büyük emeği olan Emine Erdoğan hanımefendiye, Milli Eğitim Bakanlığına ve AK Parti Kadın Teşkilatı’na şükranlarını sunarak başladı. 
“Eğitim, bir toplumun yegâne güç kaynağıdır. Hükümetimiz de icraatlarında bu hassasiyeti en ön sıralara taşımaktadır. Gerek eğitimde yapılan reformlarla, gerekse sağlanan fırsat eşitliği ile okullaşma oranı 2004-2005 eğitim öğretim döneminde orta öğretimde kız öğrencilerin net yüzde 50,51 iken, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüzde 84,85'e çıktı. Kızların yükseköğretimde net okullaşma oranı ise 2004'te yüzde 15,1 iken, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüzde 46,32 oldu.
“Bugüne kadar, biz de sivil toplum kuruluşları ile “Haydi Kızlar Okula”, “Ana-Kız Okuldayız” ve “Okuryazarlık Seferberliği” gibi birçok kampanya düzenledik. Bu çalışmaların, sayısız insanın hayatını mucizevi bir şekilde değiştirdiğine bizzat şahit olduk. Örneğin; Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 11 çocuk annesi Hatice Yakut, 52 yaşında okuma yazmayı, 53 yaşında bilgisayar kullanmayı öğrendi. 55 yaşında da yazmaya başlayan Yakut, "Ödek Kızı" adında bir de kitap çıkarttı.
“Şimdi de, hepimize büyük bir heyecan veren “Nerede Kalmıştık” projesini hayata geçiriyoruz. Bir sebeple eğitimleri yarıda kalan kadınlarımız ve kız çocuklarımız, okula, kaldıkları yerden devam edecekler. Hepimiz biliyoruz ki, yarım kalmış yolculukların, kişilerin özelinde derin anlamları olur. İnsan kaç yaşına gelirse gelsin, okul sıralarının özlemini, hasretliklerin en büyüğü olarak yaşar. Bu proje ile, 81 ilimizde, açık öğretim liselerimiz ve halk eğitim merkezlerimiz, kadınlarımızı hem diploma sahibi yapacak, hem de mesleki beceri kazandıracak.
“Güçlü toplumların, nitelikli eğitim almış bireylerden oluştuğu, tartışmasız bir gerçektir. Eğitim hakkından erkek ve kadınların eşit faydalanması, bir toplumun kendini geleceğe taşıyabilmesinin tek yoludur. Aile ilk eğitim ocağı ve ilk sosyal çevredir. Bir çocuğun içine doğduğu aile, karakterini şekillendirdiği ve değerlerini öğrendiği ilk yerdir. Aile içinde de nesilleri yetiştiren, niteliğini belirleyen, kumaşını biçen daha çok kadınlardır. Yeterli eğitimi almış kadınlar, aileden güçlü bir topluma geçişi sağlayan en önemli aktörlerdir. Kadınlar toplumlarının aynasıdır. Köklerimize baktığınızda, medeniyet anlayışımızda kadının en üst mertebede olduğunu görürüz. Anadolu’da kadının, sosyal ve ekonomik hayatın önde gelen bir parçası olduğu hakikattir. 
“Bacıyan-ı Rum, yani Anadolu Kadınlar Birliği’nin, topluma yön veren konumları bugün bile şaşkınlık vericidir. Yüzyıllar öncesinden yakılan bu meşaleyi taşımak da bugün Anadolu'da biz kadınların görevidir. Kadınlarımız, bu mirasa her dönem sahip çıkmış, Kurtuluş Savaşında, bir ülkenin yeniden doğuşunda ve geleceğe attığı adımlarda emsalsiz örnekler sergilemişlerdir. Bugün de, sanayiden, ekonomiye, tıptan, sanata ve spora kadar, her alanda medar-ı iftiharımız olan kadınlarımız var. Bu nitelikli insan kaynağının artması, ülkemizin gelişimi açısından hayati öneme sahiptir.  İnanıyorum ki, Nerede Kalmıştık Projesi, kadınlarımızın bilgi ve becerileri kadar istihdam oranlarını da arttıracaktır. Güçlü kadınlar güçlü ailelere, güçlü aileler ise bileği bükülemez bir topluma dönüşecektir.
“Tüm kadınlarımıza ve kız çocuklarımıza buradan seslenmek istiyorum. Eğitiminiz hangi sebeple yarım kalmış olursa olsun, kendinizi gerçekleştirme serüveniniz hala devam ediyor. Hayatta geç kalınmayan ender şeylerden biri, eğitimdir. İnsan her yaşta, yeniden başlayabilir.  Tarihte olduğu gibi bugünde ülkemizin aydınlık yarınlarını kadın erkek omuz omuza birlikte inşa ediyoruz. Büyük Türkiye için birbirimizin gücüne güç katacağız. Biliyoruz ki bunu gerçekleştirmek için eğitim en önemli fırsat eşitliği… Bu yolda kadınlarımızın eksik kalan eğitimlerini tamamlamaları son derece önem arz ediyor. Bir sebepten dolayı okulunu yarım bırakmak zorunda kalan değerli kardeşim. Size sesleniyorum. Eğitiminize devam etmek, hayalini kurduğunuz diplomayı almak için, geç kalmadınız. Size bilgi ve destek sağlayacak olan gönüllü eğitim rehberlerimiz yola çıktı bile. Siz sadece “NEREDE KALMIŞTIK” deyin ve kaldığınız yerden gelin el ele birlikte devam edelim. Şimdi hep birlikte “NEREDE KALMIŞTIK” diyor ve yola devam ediyoruz.”
Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, AK Parti Kadın Kolları olarak bugüne kadar pek çok projeye imza attıklarını, ancak ‘Nerede Kalmıştık’ projesinin kendisini en çok heyecanlandıran projelerden biri olduğunu dile getirdi. 
AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bugüne kadar kadının güçlendirilmesi çalışmaları ve eğitimi öncelikli çalışma alanlarının olduğunun altını çizen Düğer, “Çünkü kadının güçlenmesi aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi açısından çok önemlidir. Toplumların kaderini bu denli belirleyen eğitim aynı zamanda en önemli fırsat eşitliği aracı. Dünyada böyle hızlı gelişmeler olurken bizler de Büyük Türkiye idealimiz için, bilgi toplumu olmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)