Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimine tepki gösteren binlerce kişinin demokrasi nöbeti tuttuğu meydanda, şehitler için fotoğraf sergisi açıldı.
Darbe girişimi ve sonrasında demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Cacabey Meydanı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi'nin açılış töreni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kırşehir Müftüsü Mehmet Yaman, 15 Temmuz'da ve vatan savunmasında şehit düşenler için dua okudu.
Kırşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizasyonunda, darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla açılan sergide, Anadolu Ajansı muhabirlerinin darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflar, şehitlerin resimleri ve gazete kupürleri yer aldı.
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Ferhat Kuran, İl Gençlik ve Spor Müdürü Faruk Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Protokol üyeleri, gençler ve vatandaşlar, sergiyi gezerek darbe girişimi sırasında yaşanan olayları hatırladı.
Sergi, 16 Temmuz tarihine kadar açık kalacak.
Pazar günü  Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Adil Şen “Anadolu Coğrafyasında Varlık Mücadelemiz ve 15 Temmuz’’ konulu konferansı verdi. Saat.19.30’da Şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.
Pazartesi günü  saat 11.00’da Şehitlik ziyareti, saat 12.00’de Hoca Ahmet Yesevi Camii’de Şehitlerimizin Ruhu için Mevlid-i Şerif Okutulması, Hatim, dualarının edilmesi ve İkram yapılacak. Saat 15.00 Kaman İlçesi Kargın-Yenice Şehit Gökhan Yıldırım’ın, Kurancılı Mezarlığı’daki Şehit Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilecek. Saat 20.00’de Askerlik Şubesi Önünde Toplanılacak, saat 20.30’da Askerlik Şubesi Önü-Ankara Caddesi- Cacabey Meydanına Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak, saat 21.00’de Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri yapılacak, saat.21.15 Cacabey Meydanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Mehteran Gösterisi, Şiirlerin Okunması, Fatih Sarıyıldız Grubu ve İdris Altuner tarafından Kahramanlık Türküleri seslendirilecek, Sait Sargın Tiyatro Grubu 15 Temmuz’a Hayat Verenler Tiyatro su sahnelenecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yapacağı konuşma canlı olarak izlenecek, saat: 00.13’da, 15 Temmuz’ u 16 Temmuz’a bağlayan gece tüm Camilerde Sela’lar okunacak ve Demokrasi Nöbeti gerçekleşecek.
16 Temmuz 2019 Salı günü saat 14.30’da Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 1. Salon’da moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in yapacağı, Doç. Dr. Hüseyin Öztürk ve Doç. Dr. Hüseyin Şimşek’in katılımlarıyla “15 Temmuz Yansımaları” konulu panel gerçekleştirilecek.
(HABER: BEYHAN BALLI)