Belediye Başkanı Ekicioğlu, üniversite öğrencilerinin nüfus kayıtlarını Kırşehir’e aldırmalarını istiyor

KIRŞEHİR ÜÇÜNCÜ MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN 572 KİŞİ BEKLİYOR!..
 
2020 nüfusu 243 bin 42 olarak gerçekleşen Kırşehir’in 2021 nüfusunun 245 bin olması bekleniyor. 2020 yılı nüfusuna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iki milletvekili ile temsil edilen Kırşehir’in 2021 nüfusunda 572 kişilik artış olması halinde milletvekili sayısının üçe yükseleceği öğrenildi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’in TBMM’de daha güçlü temsil edilmesi için milletvekili sayısının üçe çıkması için her şeyi yaptıklarını açıkladı. 
İkametgâhını Kırşehir’e taşıyan üniversite öğrencilerine eğitim-öğretim süresi boyunca halk otobüslerinde kullanılmak üzere tek seferde yükledikleri 50 binişlik ücret karşılığında, 6 ay geçerli 150 biniş hakkı verdiklerini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni kazanarak şehre gelen öğrenciye şehrin avantajlarını hatırlattı. 
Kırşehir’e gelen ve yurt bulamadıkları için barınma sorunu yaşayan öğrencilerin bu sorunun çözümü için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirten Başkan Ekicioğlu, gerekirse Kırşehir Belediyesi olarak verimli olmayan Belediye’ye ait binaları yurda dönüştüreceklerini ifade etti.
Kırşehir’de nüfusun artması ve mecliste daha çok milletvekili ile temsil edilmesi için Belediye olarak her türlü destek ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Kırşehir’in temsilde komşu illerden az sayıda milletvekili çıkarması bizler için çok üzücüdür. Şu an yapılan hesaplamalara göre nüfusumuzun 572 kişi daha artması halinde ilk seçimde Kırşehir olarak üç milletvekili seçebileceğiz. Bu rakam bizler için çok değil. Bu konuda bizim gibi herkes çaba harcarsa 572 sayısına çok kısa sürede ulaşabiliriz. Şehrimizde yaşayan, vatandaşlarımızın ikametgâhlarını yaşadığı Kırşehir’e almalarını istiyoruz. Bunun için her bir vatandaşımızın yaşadığı merkeze katkı sağlamalarını bekliyoruz. Bunu başarabilir ve nüfusumuzu 572 kişi arttırabilirsek yapılacak ilk seçimde TBMM’de iki milletvekili ile değil üç milletvekili ile temsil edileceğiz. Ayrıca malum Belediyeler de İller Bankası’ndan nüfus sayısına göre ödenek almaktadır. Bu payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Gelen bu payların artması için Kırşehirimizde yaşayan, ancak nüfus kayıtları başka illerde olan vatandaşlarımızın adreslerini ilimize aldırmalarını bekliyoruz. Bunların başında da öğrencilerimiz geliyor. Biz üniversite öğrencilerin nakillerini Kırşehir’e aldırmaları için çalışıyoruz. Bütün öğrencilerimize destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Onlardan da kayıtlarını biran önce Kırşehir’e olmalarını rica ediyoruz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)