Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Metin İlhan:

“KIRŞEHİR KAMU YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Hüseyin Çakmak ile birlikte TBMM’de 3 yıldır yaptığı çalışmalar hakkında, il geneli köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek geniş katılımlı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptı. 
Toplantının açılışında Cumhuriyet Halk Partisi il Sekreteri Hüseyin Çakmak, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve Belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu ülke gündemi ve siyasetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. 
“SİYASET ŞEFFAFLIK GEREKTİRİR”
Ardından sözü alan Milletvekili Metin İlhan, vatandaşların sorunlarını, taleplerini ve düşüncelerini saygıdeğer muhtarlarımız aracılığıyla dinleyip çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulunmanın ayrıca siyasetçinin almış olduğu temsiliyet sorumluluğu gereği yaptığı çalışmaları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmanın temel bir görev olduğunu söyleyerek sözlerine başladı.
“KIRŞEHİR KAMU YATIRIMLARINDAN HAK ETTİĞİNİ ALAMAMAKTA”
Milletvekili İlhan, maalesef Kırşehir'in siyasi temsiliyet açısından TBMM bünyesinde istenilen düzeyde başarılı bir şekilde temsil edilemediğini ve ne yazık ki bunun da bedelini Kırşehir'in çevresindeki iller hızla gelişip kalkınırken çok önemli bir kültür ve tarih şehri olmasına rağmen bir türlü ilerleme sağlayamaması ile ödediğini belirtti ve Kırşehir'in siyasi sahipsizlikten dolayı kamu yatırımları konusunda çevre illere göre sürekli arka planda kaldığını ancak artık bunun değişmesinin gerektiğini vurguladı.
İlhan, kulaklıkla mücadele edilen şu dönemde Hirfanlı Barajı'ndan tarımsal sulama amaçlı ne yazık ki Kırşehir'in faydalanamadığını buna karşın 3 ay önce Hirfanlı barajından Konya ovasından  sulama amaçlı projenin sözleşmesinin DSİ ve yüklenici firma ile  imzalandığını ifade etti. 
Ayrıca 2013'ten beri siyasete malzeme edilmekten öte gidemeyen Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesinin de maliyet yüksekliği gerekçe gösterilerek yapılmadığını ve konuda aziz Kırşehirlilerin iktidar kadroları tarafından sürekli olarak yanıltıldığını ayrıca tarım ve hayvancılık şehri olan ve bu konuda TR71 illeri içinde ilk sırada olan Kırşehir'in İPARD tarımsal hibe desteklerinden yararlanamıyor olmasının tamamen siyasilerin basiretsizliği olduğunu ifade etti.
“SİYASİ BAŞARISIZLIKLARIN BEDELİNİ KIRŞEHİR ÖDEMEKTE!”
Milletvekili Metin İlhan, “Siyasi iktidarın Kırşehir'deki başarısızlıklarının faturasını kendi kadrolarından değil de hemşerilerimizden sorarak çok büyük bir garabet içinde olduklarını ama demokrasi gazisi Kırşehir'in siyaseten yapılan bu cezalandırmalara sandıkta gereken cevabı vereceğini herkes bilmelidir. Zira şehrimiz için büyük ihtiyaç arz eden ve bir kamu yatırımı olan ve bu yıl tamamlanmış olması gereken çevre yolu, Valilik Binası projesi, Türkiye'de en geç teslim edilme rekorunu elinde barındıran Bağbaşı 3 etap TOKİ konutları, ödenek olarak en az payın ayrıldığı ortadadır. İl Özel İdaresi bütçesi ve bu bütçeden çaresizce hizmet bekleyen Kırşehir köylüsü ve diğer kamu yatırımlarının kaderine terk edilmiş atıl bir vaziyette olması bunun apaçık göstergesidir” dedi.
İlhan, sözlerine TBMM bünyesinde yaptığı diğer çalışmaları anlatarak ve de muhtarların görüş ve önerilerini alarak son verdi. (HABER MERKEZİ)