İYİ Parti İl Başkanlığı yarın akşam saat 20:00’da Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı uygulanan zulmü protesto etmek için araç konvoyu ve basın açıklaması düzenleyecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen:
“Doğu Türkistan’da uzun bir süredir Soydaşlarımız olan Uygur Türklerine Çin tarafında planlı bir soykırım uygulanmaktadır. Kırım Türkleri Rusların işgali altındadır , Filistin halkı ise İsrail’in acımasızca cinayetleri altındadır.
Dünyada devletlerin büyük bir çoğunluğu maalesef belli çıkar hesapları ile yaşanan bu zulümlere ses çıkarmamaktadır. Ülkemizde maalesef soydaşlarımıza karşı uygulanan zulümlere tepki göstermemektedir.
Türk Milleti’nin, Kırşehir halkının bu yaşananları protesto ettiğini açıklamak ve ilgilileri bu konularda tavır almaya davet etmek için yarın Terme Caddesi Eski Sanayi alanında toplanacak araçlarla , araç konvoyu düzenleyip saat 20:30 ‘da Cacabey Meydanı’nda basın açıklaması yapacağız. Pandemi nedeniyle kurallara dikkat edilecek ve kısıtlı sayıda katılım olacaktır.
Bu program için müracaatımıza olumlu cevap verilmesini sağlayan Valimiz Sayın İbrahim Akın’a ve görev yapacak Emniyet Personelimize teşekkür ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)