2011 Genel Seçimleri'nde AK Parti’den Kırşehir Milletvekili seçilen ve bu görevi 4 yıl sürdürdükten sonra AK Parti Genel Merkezi tarafından Adana, Gaziantep ve Kilis Bölge Sorumluluğu görevi verilen ve İl Başkanı Mustafa Kendirli’nin istifası ile boşalan göreve atanan Muzaffer Aslan, Cumartesi günü parti binasında basın toplantısı düzenledi ve Kırşehir’in emin ellerde olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından il başkanlığı görevine atanan Muzaffer Aslan'ın, AK Parti İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısına AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bazı ilçelerin belediye başkanları ve ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
Başkan Aslan, Ak Parti’de kongre sürecinin 19 Ağustos’ta başladığını, Türkiye genelinde delege seçimlerinin yapıldığını, ilçe kongrelerinin de başladığını belirterek şunları söyledi:
“İnşallah ilçe kongrelerimizi tamamlayıp il kongremize geçip onu da sağ salim tamamlayacağız. Kırşehir’de ilk olarak inşallah Akçakent ve Akpınar ilçemizin kongresini 30 Eylül’de gerçekleştireceğiz. Daha sonra diğer ilçelerimizi de bu iki ilçemizin kongresini yaptıktan sonra akabinde onlara da devam inşallah tamamlayacağız. Bu il kongresini de tamamladıktan sonra da büyük ihtimal Aralık ve Ocak başı gibi il kongrelerimizi bitireceğiz. Ondan sonra da büyük kongremizi yapacağız. Allah izin verirse 2019 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimi birlikte olmak üzere onlara hazırlanmış olacağız.
“Kongre süreçleri bildiğiniz üzere değişim gelişim süreçleridir. Aynı zamanda muhasebe yapabilme sürecidir. Bu süre içerisinde kongre sürecimiz başladığı andan itibaren genel merkezimiz, ilçe başkanlarımız, il başkanlarımızla birlikte kanaatlerini alıyorlar. İl Başkanımız Mustafa Kendirli Bey işlerinin yoğunluğu nedeniyle aday olmayacağını ifade etti. Ama bunu ifade ederken onun konuşmasını dinledim, ‘ben il başkanlılığı görevinden ayrılıyorum ama partiden ayrılmıyorum yine yanınızdayım ve her zamanda yakınınız da olmaya devam edeceğim’ dedi. Bu da bizi çok mutlu etti. Biz AK Parti ailesi olarak büyük bir aileyiz ve başkanlarımızın da bilgisinden tecrübesinden tabiî ki istifa edeceğiz. Böyleler gelir geçer ama önemli olan partimize ülkemize olan hizmetimiz ve geride bıraktıklarımızdır.
“Değerli arkadaşlar biliyorsunuz bizler 2001’de parti kurulduğunda ben il kurucusuydum. Ve buradaki kardeşlerimle beraber yola çıktık. Bizim felsefemiz, bizim inancımız şudur. Biz şimdiye kadar hareket ederken ekip ruhuyla hareket ettik. Hiçbir zaman ayrımız, gayrımız olmadan milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanı, ilçe başkanı, gençlik kollarımız, kadın kolları hep birlikte hareket ettik. Bizim başarımızın sırlarından bir tanesi de budur. Sadece Kırşehir genelinde değil tüm Türkiye genelinde başarımızın temel esaslarından biri birlik, beraberlik ve bütünlüktür. Çok şükür Kırşehir’de de partimiz kurulduğu günden bugüne kadar arkadaşlar olarak, yöneticiler olarak partinin temsilcileri olarak hiçbir zaman bir birimizden ayrımız gayrımız olmadı, Kırşehir için canla başla çalışmaya gayet göstermeye devam ettik. Şu anda Kırşehir olarak gerçekten çok etkin bir ekibe sahibiz tecrübeli, bilgili bir ekibe sahibiz.
“Şu anda sağımda oturan Sayın Vekilimiz aynı zamanda ağabeyimiz Milletvekilimiz Sayın Mikail Arslan 3. Dönemi. 3dönemdir Kırşehir’e hizmet ediyor şuan için bürokrasiyi tanımış, Kırşehir’i tanımış ve gerçekten Kırşehir’imize hizmet etmiş bir Vekilimiz. Onun bizim yanımızda olması bizi güçlü kılıyor. Yine solumda oturan Salih Çetinkaya kardeşimiz ilçe kurucularımızdan. Beraber çıktığımız arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kendisi çeşitli görevlerde, aynı zamanda il başkanlığı görevinde bulundu. Şu anda da Milletvekilliğimizi yapıyor. Salih kardeşimde son derece yetkin bir insan, kendini yetiştirmiş ve dolayısıyla şu anda Kırşehir’imize canla başla hizmet ediyor. Yine il başkanlığımızı yapmış partimizin kurucuları arasında yer alan ve şu anda da Kırşehir’imizi 2 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Bahçeci kardeşimde gerçekten yetiştirmiş kendini ve de şuanda Kırşehir’in çevresini değiştirmiş, 2 dönemdir gayretli çalışmalarıyla takdir topluyor onun yanımızda olması büyük bir güç katıyor bize. Yani demek istediğim tabi ki ilçe başkanlarımız da var, ilçe belediye başkanlarımız da var, kadın kolları, gençlik kolları hepsi de bir birinden başarılı kardeşlerimiz. Şunu söylemek istiyorum ki Kırşehir emin ellerde arkadaşlar artık yetişmiş, yapacağını bilen, atacağı adımı bilen ve Allah’ın izniyle geriye baktığın zaman buradaki arkadaşlarımızın hepsinin de geçmişte büyük başarıları olan insanlar. Ve bu bizim için büyük bir birikim, büyük bir kazanım Kırşehir için büyük bir kazanım. Bundan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”


Ak Parti’nin Türkiye’de 16 yıldır iktidar olduğunu ve büyük hizmetlere imza attığını belirten Muzaffer Aslan şöyle devam etti:
“16 yıldır biz iktidardayız. 16 yıldır ülkemizi Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın başkanlığında liderliğinde AK Parti olarak yönetiyoruz. Şunu samimi olarak ifade ederim ki ben partimden gurur duyuyorum. Çünkü bu süre içerisinde ülkemize kazandırdıklarımız yaptıklarımız hizmetler hepsi göz önünde Allahın izniyle veremeyeceğiz rabbimden başka kimseye verecek veremeyecek bir hesabımız yok. Çok güzel hizmetler yaptık. Türkiye şu anda içte ve dışta büyük bir baskı ve saldırının altında bir çok sıkıntıları yaşadık hep beraber dışarıdan ekonomimize saldıran var, siyasi yapımıza saldırılar var, birliğimize beraberliğimize saldırılar var ama biz bunu her defasında Ak Parti ve Tayyip Erdoğan ve ekibi bizler olarak her seferinde Allah’ın izniyle savdık çünkü halkımız bizim yanımızda, halkımız bize güç veriyor. Partinin kurulduğu günden itibaren biz hizmet vermeye gayret gösterirken biliyorsunuz parti kapatma davalarından, Gezi olaylarından, 17-25 Aralık ve en son FETÖ haininin yapmış olduğu darbe girişimi. Bunların hepsi Türkiye’yi bölmek için parçalamak için yapılmış ayak oyunları. Şimdi İslam coğrafyasına baktığınız zaman Türkiye’yi anlamak için kısaca fazla da vaktinizi almayacağım ama bugün İslam coğrafyasında kan akıyor, en ucuz toplu kanı Müslümanların kanı hiç kimsenin de umurunda değil. Milli dolarımız 20 bin doların üzerinde olsun, ihracatımız 500 milyon doları aşsın, bunları niçin istiyoruz. Türkiye’nin yaşam standartları artırmak, Türkiye’yi daha da güçlü kılmak için bunun mücadelesini veriyoruz. Ama bunları verirken yan taraftan da bu anlatmış olduğum sıkıntıları bire bir yaşıyoruz ve yaşadıkta. İşte gördünüz kendi tanklarımızla, kendi gasp edilen uçaklarımızla Gölbaşı’nda bıyığı terlememiş Özel Harekat Okulundaki öğrenci gençleri kendi o hainler kendi uçağımızla şehit ettiler. Hepsi o gençlerin öğrenciydi bıyıkları terlememişti. Onları şehit ettiler, halkımızı sivil halkı şehit ettiler. Böylesine hainlik yaşamış başka bir ülke var mı? Devleti içerisinde bu kadar çok haini çıkan başka bir ülke var mıdır. Yok. Ama Allah’ın izniyle bu halkın feraseti de o son derece de yüksek Allahın izniyle Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman yanında durduk, haydi dediği zaman milyonlarca insan sokağa dökülebiliyor mu Allah hepinizden razı olsun. İşte budur bu olduğu sürece biz yolumuza Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Hiç kimse yolumuza engel olamayacak, taş koyamayacak.
“Bu işler yapılırken, bu kadar sıkıntılara rağmen, bu yatırımlar, hizmetler yapılırken Kırşehir’e yapılmadı mı tabiî ki yapıldı. Sağlıkta şuanda sağlıkta çok iyi bir noktadayız, hastanemiz son derece modern, aynı zamanda doktorlarımız, Tıp Fakültemiz artık açıldı biliyorsunuz bir çok akademisyenimiz, bir çok hocamız burada hizmet vermeye geçtiler Zaman geçtikçe hocalarımız üniversitemizin formatı ilerledikçe de daha da iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz. Yine eğitim alanında yapılanlar okullaşmada çok büyük yatırımlar ve hizmetler aldık. Türkiye genelindeki kamu yatırımlarının üzerinde yatırımlar aldık. Şu anda okullarımız son derece modern donanımlara sahip, öğretmen eksiğimiz yok. Ve öğrencilerimiz de bu yapılan yatırımların karşılığında 10 senedir veya 15 senedir bildiğim kadarıyla gençlerimiz bizi o kadar mutlu ediyor ki her sınavda ilk 3’te yer alıyoruz. Yine ulaştırma da yollar, köprüler, barajlar hiçbir tane eksiğimiz yok. Allah’ın izniyle bizler Vekillerimiz başkanlarımız kurulduğu günden bugüne kadar görev almış arkadaşlarımız Bakanlıklara gittiği zaman Başbakanlığa gittiği zaman Allah’ın izniyle ne istersek alıp geliyoruz. Kamu yatırımlarından hiçbir sıkıntımız yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına baktığınız zaman iki tane Huzurevimiz var, Engelsiz Yaşama Alanımız var ve Sevgi Evlerimiz var. Yaşlı Bakım Merkezimiz kuruluyor, o yönden de hiçbir sıkıntımız yok. Yine üniversitemiz şuanda yanılmıyorsam vekilim 20 bin öğrenci kapasitesine sahip artık akademisyen eksiği de gün geçtikçe tamamlanıyor. Üniversitemiz de çok büyüyor. Kısacası ben şunu söyleyeceğim. Kırşehir’e iktidara geldiğimiz bugüne kadar Allah’ın izniyle hep birlikte Ak Parti ailesi olarak ciddi yatırımlar, ciddi hizmetler yaptık kamu yatırımlarında hiçbir sıkıntımız yok. Bunu söylerden bu yatırımlardan bahsederken şunu da ifade etmek istiyorum. İl başkanlığımızı yapmış Adem Özbağlı abimiz var onun da emeği vardı, Hacı Ömer Seyfi Başkanımız vardı, Musa Eraslan Başkanımız var, Neşet Aydın Başkanımız var, Mustafa Başkanımız burada. İşte Yaşar Başkanım, Salih Başkanım, bunlar kendisi burada acizane ben de şuanda karşınızdayım. Allah hepsinden razı olsun yine Milletvekilliğimizi yapan Hacı Turan kardeşimiz var. O da ciddi emekler verdi, ciddi gayretler sarf etti. Ondan da Allah razı olsun. Yine Abdullah Çalışkan kardeşimiz var o da 2 dönem milletvekilliği yaptı onunda emeği var. Hepimiz canla başla çalıştık kimse bize şunu söyleyemez ki bu milletvekilleri çalışmadı diyemez hepimiz karınca kararınca mücadelemizi verdik. Çünkü niye verdik biz bu toprakların çocuğuyuz. Biz Kırşehir’in evladıyız. Biz burada doğduk, burada büyük, burada doyduk ve Kırşehir’imize hizmet etmekte bizim boynumuzun borcu. Ama belki reklamımızı tam yapamamış olabiliriz, ama Allah için biz çalıştık. Ne eksik, ne fazla çünkü biz baştan söylediğim gibi bizler, biz diye hareket ederiz, ben yoktur. Biz biz olarak hareket ettiğimiz sürece yüce rabbimde bizi başarılı kılıyor. Ben dediğiniz an işte orada durup düşünmek lazım Allah’ın gücüne gider. İşte Adliye binamızdan bahsedebiliriz, kütüphanemizden bahsedebiliriz, hastanemizden bahsedebiliriz, yollardan bahsedebiliriz hepsini eksiklerimiz var mıdır, vardır. Onları da Allah’ın izniyle de tamamlarız. Ama Kırşehir’imizde şöyle bir eksikliğimiz var bununda bilincindeyiz bununda farkındayız. O da şudur kamu yatırımları tamam ama özel yatırımlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bundan sonra da bunu hızlandırmamız gerekiyor. Çünkü Kırşehir’de istihdamı artırmamız gerekiyor. Ve gençlerimize, kardeşlerimize iş imkanı sağlamamız gerekiyor. Kırşehir’de tarım ve hayvancılık alanında gerçekten üst bir noktaya ulaştık. Şu anda hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimiz de Kırşehir’den diğer illere et satışı ve et gönderilen sayı miktarı çok yüksek. Türkiye genelince çok ciddi bir potansiyele sahip, bu yönden gurur duyuyorum. Tarımla da öyle ama bizim Kırşehir’in göçünü engelleyebilmek için ve bu gençlerimize iş imkanı sağlayabilmemiz için bizim özel sektörle temasa geçmemiz lazım. Şimdi bir çok temasımız oldu ve Organize Sanayi’de ve bunu da gelip yatırım yapan arkadaşlarımız da oldu ama tam olarak sağlayamadık. Ama ilk önce ben buradan seslenmek istiyorum. Kırşehirli ve Kırşehir dışından bulunan iş adamlarımız sanayicilerimizin Kırşehir’e sahip çıkması gerekiyor. Yani siyasiler olarak biz de kamu yatırımlarında aktif olabiliriz, istediğimizi koparıp gelebiliriz ama özel sektöre geldiğimiz zaman siyasiler olarak sonuçta bireysel özgür bir yatırımcı var onu ikna etmek gerekiyor. Biz çalışıyoruz ama Kırşehirli doğmuş, büyümüş ama buradan çıkmış başka yerlere gitmiş hemşehrilerimizin de Kırşehir’e gelip yatırımlarını burada değerlendirmesi lazım. Bizler şuna söz veriyoruz ki başından beri 2002’den beri söyledik. Başta Sayın Vali ve bürokrasi olmak üzere buraya gelecek tüm yatırımcıların yanındayız. 2 milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve İl Başkanı olarak ben de yanındayız. Her türlü elimizden gelen kanunun bize vermiş olduğu yetkileri kullanarak yatırımcılarla alakalı ne varsa sonuna kadar destek vermeye onlara de destek vermeye de hazırız. Ve bu konuyu da Allah izin verirse bundan sonra daha ağırlıklı çalışacağımıza inanıyorum. Sayın Vekillerimizle, Belediye Başkanımızla çünkü Kırşehir’in sorunu müteşebbislerin buraya gelmesi ve istihdam sorununu çözmemiz lazım, ve bunu biran önce gerçekleştirmemiz lazım. Bunu yapmak sadece siyasilerin elinde değil sivil toplum kuruluşlarımızdan da destek bekliyoruz, Kırşehir halkımızdan da destek bekliyoruz, değerli basın mensuplarından da destek bekliyoruz. Bunu topyekun bir çalışma yapıp buraya şuanda gurur duyduğumuz Petlas gibi bir çok fabrikamız burada olmuş olsa yine organize sanayide gurur duyduğumuz bir sürü sanayimiz var fabrikamız var onlar gibi daha fazlası olması için mücadele edeceğiz. Bizim Kırşehir’in bu konuda eksiği olan budur Allah’ın izniyle hep beraber el ele verip bunları da aşacağımızı düşünüyorum.”
İl başkanı Muzaffer Aslan, 2,5 yıla yakın İl Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Kendirli’ye bir plaket takdim etti. Burada söz alan eski il Başkanı Mustafa Kendirli, “Türkiye’de bir çok ilde olduğu gibi bizim şehrimizde de genel merkezimizle de yaptığımız istişarelerde de bir değişim, yeni bir kan değişimi yapılması öngörüldü ve buna istinaden de yeni dönemde de aday olmayacağımı aşağı yukarı bir aylık süreçte basınla paylaştım. Yeni dönemde aday olmayacağım. Ondan sonra başlayan süreçte birbirinden kıymetli 35-40’a yakın değerli kardeşimiz il başkanlığına aday oldu. Genel merkezimizin yaptığı uzun çalışmaların neticesinde de ben öncelikle kendisini tebrik ediyorum. Kıymetli kardeşim kıymetli ağabeyim eski il başkanımız, milletvekilimiz Sayın Muzaffer Aslan’a Sayın Cumhurbaşkanımızın görevi devretmesi sonucu yeni başkanımız Muzaffer Aslan oldu. Allah yolunu bahtını açık etsin, başarılarını daim etsin. Bizim zerre kadar şüphemiz, tereddüdümüz yok, teşkilatı tanıyan, yapıyı bilen ve Kırşehir’in özelini köy köy, ilçe ilçe bilen değerli kardeşimiz Muzaffer Bey’e bu görevin verilmesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben şehrim ve teşkilatım adına bu görevi Sayın Muzaffer Aslan’a veren Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten de emaneti ehline verdi, sağlam ellere verdi, güvenli ellere verdi. Ben şehrim adına da bu teşekküre etmeyi de bir borç biliyorum” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)