DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey:

“Kırşehir Belediyespor ve Kırşehir yalnız değil!”

DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey, Pazartesi akşamı Sakarya’da oynanan ve 5 bine yakın taraftarın da izlediği maçta rakibine 5-1 mağlup olarak 2. Lig Play-Off Yarı Finalden elenen Kırşehir Belediyespor’un maruz kaldığı yalnızlığa tepki gösterdi.
Kırşehir Belediyespor’un ve Kırşehir’in asla yalnız olmadığını ifade eden Metin Atabey, “Bizler yense de yenilse de her daim Kırşehir Belediyespor’umuzun yanındayız. Sizler de Kırşehir Belediyespor’umuzun yanında olduğunuzu gösterin ve TFF 1. Lig hayaline giden yolda takımımıza yapılan haksızlıkların hesabını sorun” dedi.
2. Lig Play-Off Yarı Final ilk maçının 20 Mayıs Perşembe günü Kırşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde Ahi Stadı’nda Sakaryaspor’la oynanan maçta Covid-19 nedeniyle konulan kurallara uyulduğunu ve sınırlı sayıda taraflar ile maç sonuçlanırken, Sakarya’da pandemi kurallarına uyulmadan ve 3-5 bin taraftarın maça alınmasına tepki gösteren DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:  
“Kırşehir’in futboldaki profesyonel takımı olan Kırşehir Belediyespor’umuz 52 yıllık TFF 1. Lig hayalini gerçekleştirmek için Play-Off maçları oynuyor. Kırşehir Belediyespor’umuz, 2.Lig Play-Off Çeyrek Finalde Kırklarelispor’u elemişti. Kırşehir Belediyespor’umuz büyük bir başarı sergileyerek 2. Lig Play-Off Yarı Final ’ine kadar yükseldi ve yarı finalde Sakaryaspor’la eşleşti.
“2. Lig Play-Off Yarı Final ilk maçı 20 Mayıs Perşembe günü Kırşehir Belediyespor ev sahipliğinde Kırşehir Ahi Stadı’nda Sakaryaspor’la oynamış ve müsabaka 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı. Şehrimizde oynan bu maçta Covid-19 nedeniyle konulan kurallara uyulurken ve sınırlı sayıda taraflar ile maç sonuçlanmıştı. 
“Takımımızın kaderini belirleyecek olan 2. Lig Play-Off Yarı Final ikinci maçı  Sakaryaspor  ev sahipliğinden  24 Mayıs Pazartesi günü Sakarya Atatürk Stadı oynandı. Ancak Sakaryaspor Covid-19 nedeniyle konulan kontenjan kurallarına uymayarak binlerce taraftarıyla  kuralları ihlal etmiştir. Maçın ikinci yarısında Sakaryaspor taraftarlarının tribünleri boşaltması istense de  Sakaryaspor taraftarları yüzünde maçın ikinci yarısı 30 dakika geç başlamıştır. Kırşehir’de uygulanan kurallar Sakarya’da neden uygulanmadı? Neden hem Kırşehir Belediyespor oyuncuları hem de taraftarları böyle bir ayrımcılığa maruz kalıyor? Yaşanılan bu olay Kırşehir Belediyespor’umuzun hem oyuncularının hem de taraftarlarının moralini bozmuş aynı zamanda sporcularımızın sağlığı da tehlikeye atılmıştır. Kırşehir Belediyespor’umuzun maruz kaldığı bu olay sonucunda da maç 5-1 Kırşehir Belediyespor’umuzun yenilgisiyle sonuçlandı. Belediyespor’umuzun oyuncularının ve taraftarlarının böyle bir duruma maruz kalmış olması bizleri de derinde üzmüştür. 
“Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanlığı olarak yetkililerden isteğimiz, Kırşehir Belediyespor’umuza karşı yapılmış olan bu sorumsuzluğun ve haksızlığın hesabını hem Kırşehir Belediyespor oyuncuları adına hem de taraftarları adına sormanızdır. 
“Kırşehir Belediyespor’umuz yalnız değildir. Bizler yense de yenilse de her daim Kırşehir Belediyespor’umuzun yanındayız. Sizler de Kırşehir Belediyespor’umuzun yanında olduğunuzu gösterin ve TFF 1. Lig hayaline giden yolda takımımıza yapılan haksızlıkların hesabını sorun.” (HABER: SALİH GÜNER)