Milletvekili Kendirli ve Başkan Bahçeci, Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti
KIRSAL KALKINMA PROJESİNDE YÜZDE 50 DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Miiletvekili Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci seçim çalışması kapsamında Kırşehir’de Canlı Hayvan Pazarını ziyaret etti.
Üreticilerle görüşen Milletvekili Kendirli “Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında devletimizin yüzde 50 desteği devam ediyor” dedi.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bugün Ticaret Borası içinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı’ndaki üreticileri ve esnafları ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Milletvekili Kendirli ve Başkan Bahçeci, pazarda bulunan üreticilerin ellerini sıkarak sıkıntılarını dinledi.
Yer yer pazarlıklarada katılan Milletvekili Kendirli ve Başkan Bahçeci, alıcıyla satıcıların arasını buldu. Ziyaret sonrasında canlı hayvan pazarında bulunan vatandaşlarla kahvaltı yapan Milletvekili Kendirli ve Başkan Yaşar Bahçeci, üreticilere müjdeler verdi.
KIRSAL KALKINMA PROJESİNDE YÜZDE 50 DEVLET DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, üreticilere devlet desteğinin her zaman verildiğini, verilmeye de devam ettiğini söyleyen Milletvekili Kendirli şunları söyledi:
“Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılık alanında hibe ve kredi desteği vermeye devam ediyor. Desteklerden faydalanabilmek için çiftçilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Aranan şartları taşıyan çiftçilerin 2019 yılı itibariyle de büyükbaş hayvandan buzağıya, tarımsal ekipmanlardan sertifikalı tohuma kadar tüm alanlarda desteklenmeye devam edilecek. Tarım ve hayvancılık alanında finansal desteğe ihtiyaç duyan çiftçilerimiz devletin verdiği hibe desteklerinin yanı sıra banka kredilerine, diğer kurum ve kuruluşlara başvurabilirler. Hayvancılık alanında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu‘ndan (TKDK) destek sağlayabileceğiniz gibi Ziraat Bankası‘nın kredilerinden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri‘nden de belirli projeler hazırlamak dahilinde kredi alabilirsiniz. Köyüne dönmeyi kabul edilen gençlere yönelik olarak verilen 30 bin TL. Tutarındaki hibelere de başvuru yapabilirsiniz. Her kurum ve kuruluşun aradığı şartları yerine getirmeniz ve başvuru süresi zarfında eksiksiz olarak evrak teslimi yapmanız dahilinde verilecek olan hibe ve kredilerden yararlanabilirsiniz.”
Ziyaret sırasında ise Kendirli ve Bahçeci’ye Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Adayı Şaban Çelik, iş adamları, ticaret borası yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. (HABER MERKEZİ)