“Sözleşme imzaladığımız halde, Kırşehir halkının beklentisi hiçe sayılarak 
sözleşme tek taraflı feshedildi”  diyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu:

KAMUNUN MALINI ÇÜRÜMEYE BIRAKTILAR!

Başkan Ekicioğlu: “Bu halkın parasının ve Milli servetin hiçe sayılmasıdır ve bunun 
sorumluları da her şeyden önce Kırşehir halkına hesabını vermek durumundadır”

29 Ekim 2021 Cuma günü bir youtube haber kanalına konuk olarak Kırşehir’le ve Belediye çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir gündemi ve Kırşehir Belediyesi’nin faaliyetleriyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Selahattin Ekicioğlu, geçtiğimiz hafta bazı gazetelerde de yer alan ve Tabiat Parkı konusunda bilgi ve belgelere ulaşmadan ve kendilerinden de konuyla ilgili bilgi ve görüş alınmadan tek taraflı bir haber yapılarak görüş aktarıldığına dikkat çekerek şunları ifade etti:
“Biz Kırşehir Belediyesi olarak göreve gelmeden önce söz verdiğimiz gibi ve göreve geldikten sonra da söz verdiğimiz şeyleri yapmak üzere çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda da en büyük destekçimiz de Kırşehirli hemşehrilerimizdir. Tabiat Parkı konusunda isteyen herkes bize başvurarak yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgi alabilir.
“Bilindiği üzere Tabiat Parkı’yla ilgili daha önceden sözleşme imzaladığımız halde sözleşme tek taraflı olarak feshedilmişti. Siyasi nedenlerle Kırşehir halkının ihtiyacı ve beklentisi olan bir konuda böyle karar verildi ve ne yazıktır ki geçen süre zarfında Tabiat Parkı alanında bozulmalar başladı. Bu halkın parasının ve Milli servetin hiçe sayılmasıdır ve bunun sorumluları da her şeyden önce Kırşehir halkına hesabını vermek durumundadır.
Biz, Kırşehir Belediyesi olarak gerekli tadilatla yapılırsa eski şartlara uymaya ve burasını Kırşehir halkı için almaya talibiz. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak kamunun malı çürümeye bırakılmasın diyoruz. “51 G’ye göre daha önce nasıl Belediyeye devredilme yoluna gidilmişse yine devredilebilir. 
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 milyon TL bedelle yapılarak Kırşehir Belediyesi’ne devredilen Âşıkpaşa Tabiat Parkı 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devir sözleşmesi feshedilerek önce tek firmanın katıldığı bir ihalede peşkeş çekilmiş daha sonra da Tabiat Parkı’nı devralan 20 bin TL sermayeli pastaneci tarafından içerisinde düğün salonu yapılmıştı. Ama biz Kırşehir Belediyesi olarak halkımızın mağdur edilmesine karşı hemen bir alternatif proje üreterek Kır-Köy Projesini de hayata geçirdik.
“Belediyeler de bir kamu kuruluşudur. Tabiat Parkı siyasi nedenlerle Kırşehir halkının kullanımından alınmasaydı geçen zaman içerinde hem yıpranmasının önüne geçilerek bakımı yapılacak ve hem de vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir alan canlılık kazanmış olacaktı. Bilindiği üzere Âşıkpaşa Tabiat Parkı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından o zaman toplamda yaklaşık 12-13 Milyon TL gibi bir para harcandı ve bu para da kamunun parasıdır. Kamunun parasının ve malının da kimsenin çöpe göndermeye hakkı yoktur.” (HABER MERKEZİ)