GEÇTİĞİMİZ ay İYİ Parti Kırşehir Kurucu İl Başkanlığı’na atanan Müfit Göçen, il ve ilçe teşkilatlarını kurmak için çalışmalarını sürdürürken, parti binasını Ankara Caddesi Türkmenoğlu İş Merkezi’nde tuttu.
İYİ Parti Kırşehir İl ve Merkez İlçe Teşkilatı’na ait binayı kiraladıklarını ve partinin levhasını astıklarını belirten Başkan Müfit Göçen, “Bundan böyle partimiz halkımıza Ankara Caddesi’ndeki Türkmenoğlu İş Merkezi’nde yürütecektir. Partimize gönül veren herkesi yeni binamıza bekliyoruz” dedi.
Geçtiğimiz ay Merkez İlçe Başkanlığı’na Nuri Araz’ı atayan Başkan Müfit Göçen, geçtiğimiz hafta da Kaman İlçe Başkanlığı’na Veteriner Hekim Hüseyin Karaboğaz’ı, Akçakent ilçe başkanlığına Uğur Aytekin’i Çiçekdağı ilçe başkanlığına da Mehmet Doğan’ı atamıştı.
Başkan Müfit Göçen, Kırşehir’de teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, önümüzdeki günlerde diğer ilçeler ile İl Teşkilatı’nı oluşturarak kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.
İYİ PARTİ 1. OLAĞAN KURULTAYI YAPILDI
Öte yandan İYİ Parti 1. Olağan Kurultayı, parti genel merkezinde düzenlendi.
Divan Başkanlığını Mahmut Bozkurt'un yaptığı kurultayda, tüzükte bir takım değişikliklere gidildi ve Meral Akşener, oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildi.
Akşener, partisinin genel merkezinde düzenlenen 1. Olağan Kurultay’da, erken seçim ihtimaline karşı parti olarak seçimlere girebilme hakkını kazanabilmek için kurultayı topladıklarını söyledi.
Akşener, ziyaret ettikleri illerde kadınların büyük ilgi ve desteğiyle karşılaştıklarını dile getirerek, “İyi Parti bir kadın hareketidir. İYİ Parti bir cesaret hareketidir. İyi Parti aynı zamandan Türkiye için bir kahramanlık öyküsünü ortaya koyacak insanların oluşturduğu bir siyasi organizasyondur. Türkiye’de bir güneş gibi ortalığı aydınlatacaktır. Sadece eleştiri değil, çözüm önerilerimizi de ortaya koyduğumuz bir muhalefet anlayışıyla yola çıktık” dedi.
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararına tepki gösteren Akşener, şunları kaydetti:
“Kudüs, her birimizin en önemli konusudur. Bu konuda herhangi bir şüpheye mahal yoktur. Ama burada sorgulamamız gereken iki konu var. Kudüs’ün başkentliğinin tanınması cümlesini sarf eden ABD Başkanı iken, İsrail’e salvolar geldi. Kabulümüzdür, İsrail’e ‘heyt’ diyen Sayın Erdoğan’ın Kürecik’i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz. İki, ABD Başkanı’na herhangi bir sözünüz yoksa, ‘heyt’lerin bir anlamı yok. Eğer, ‘heyt Trump’ noktasına gelmişseniz, o zaman şu soruyu milletimiz adına size sormak borcumuzdur: İncirlik’i kapatacak mısınız? Her ‘heyt’in sonunda hiçbir şey yapmayarak Türkiye’nin itibarını dünyada iki paralık ettiniz. Türk milletinin bu soruların cevabını bilmeye, öğrenmeye hakkı var. Biz bunun takipçisi olacağız.” (HABER: SALİH GÜNER)