İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, İl Yöneticileri ile birlikte ilk olarak Akçakent ilçesini ziyaret etti. Burada İYİ Parti yönetimini İlçe Başkanı Umut Türkay ve partililer karşıladılar. 
Akçakent İYİ Parti İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından esnaf ziyareti ve halk buluşması yapan İYİ Parti yöneticilerine CHP, Deva ve Gelecek Partisi İlçe Başkanları da eşlik ettiler. 
Akçakent'te vatandaşın derdini dinleyen İl Başkanı Müfit Göçen  ve İlçe Başkanı Umut Türkay,  halkın taleplerini Genel Merkeze ileteceklerini ve takip edeceklerini belirtiler. 
Akçakent'te 35 TL'ye sattığı ürünü bir gün sonra 45 TL'ye tekrar tezgahına koyamayan esnaf derdini İYİ Parti yönetimine belirtirken, 7 bin TL'ye aldığı büyükbaş hayvanı 2 bin TL de masraf ettikten sonra bin TL zararına 8 bin TL'ye sattığını belirten hayvancılık ile uğraşan çiftçi yem ve ilaç fiyatlarından dolayı artan maliyetlerden dolayı hayvancılığı bırakacağını belirtti. Tarla da saman balyesinin 20 TL olduğunu belirten vatandaş bu işlerini artık yapılacağı kalmadı diyerek sitemde bulundu. 
Vatandaşın alım gücünün iyice azaldığı Akçakent'te vatandaş ekmeğini dahi marketlerde veresiye defterine yazdırarak aldığını belirtirken, mahalle bakkalları ise üç harfli büyük marketler zincirlerinin haksız rekabet yaparak kendilerini zor duruma düşürdüğünü belirtiyorlar. 
Mevcut iktidarın ülkeyi gün geçtikçe kötüye götürdüğünü belirten Akçakent halkı elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamlarına da tepki gösterdiler. 
1 Temmuz itibari ile normalleşmenin işe yaramayacağını belirten Akçakent'li esnaf vatandaş ta, “Para kalmadı, her taraf açılsa ne olur. Çiftçi bitti, hayvancılık bitti, esnaf bitti, emekli zaten zor geçiniyor diyerek iktidar yöneticilerine sitemde bulundular. Mevcut yönetimin başarısızlığından yakınan Akçakent'li çok çalışın bizi kurtarın” diyerek İYİ Parti heyetine çağrıda bulundular. 
Buradaki  ziyaretin ardından Çiçekdağı İlçesine hareket eden İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen ve İl Yönetiminin Çiçekdağı ilçesinde de gördüğü tablo farklı değildi!