Geçtiğimiz günlerde gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in çağrı ve önerisi üzerine harekete geçen AK Parti Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşehrimiz Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ile birlikte, TBMM İktidar Kulis Bahçesinde; CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’yı ağırlayıp, Kırşehir ve Ankara özelinde hoş sohbet ettiler.
Siyasi görüş ve düşünceleri farklı olsa da Kırşehir çatısı altında bir araya gelen Kırşehirli AK Parti Milletvekili Hacı Turan ve Mustafa Kendirli ile CHP’li Kırşehirli Milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Metin İlhan’ın biraya geldiklerini gösteren “birliktelik fotoğrafı”nı sosyal medya hesaplarını ayrı ayrı paylaşmaları Kırşehirlileri sevindirdi.
Geçtiğimiz günlerde gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in çağrı ve önerisi üzerine harekete geçerek Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan’a bir çağrıda TSO Başkanı Mustafa Yılmaz’dan geldi. 
Kırşehirli milletvekillerinin Kırşehir için bir araya gelmeleri önerisinde bulunan TSO Başkanı Mustafa Yılmaz’a Kırşehir halkından büyük destek gelirken, Kırşehirli dört milletvekilinin Ankara’da bir araya gelmeleri gelecek adına herkesi umutlandırdı.
Kırşehir’in içinde bulunduğu sorunların çözümünün birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Kırşehirliler, bu birlikteliği sağlayan milletvekillerine teşekkür ettiler.
Kırşehir’in kavgadan, kısır çekişmelerden çok şey kaybettiğini belirten Kırşehirliler, “Başka illerin seçilmiş ve atanmışları siyasi görüş ve düşüncelerini bir kenara bırakarak illerinin gelişip kalkınması, sorunlarının çözümlenmesi için her zaman bir araya gelirken, Kırşehir’de bu tabloyu yıllardır görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kırşehir ne kaybettiyse sen-ben kavgasından, kısır çekişmelerden kaybetmiştir. İki yılı aşkın bir süredir Meclis’te görev yapan Kırşehirli milletvekillerinin bir araya gelmemesinin üzüntüsünü yaşıyorduk. İnşallah bu birliktelik fotoğraflarda kalmaz ve sürekli birlik içinde olurlar. Bu birlikteliği kim sağlamışsa çok güzel bir iş yapmıştır. İnşallah bu birlikteliğin içine Valimiz İbrahim Akın, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de dahil olur ve Kırşehir’in bu birlikteliği ile sorunlarımızı daha kısa sürede çözümleriz” diye konuştular.
Bu arada Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz’ın Meclis’te görev yapan Kırşehirli olan tüm milletvekillerini bir araya getirmek için başlattığı girişimcilerin devam ettiği, bu hafta sonu yapılması planlanan toplantının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti dolayısıyla 7 Kasım Cumartesi günü yapılmasının beklendiği öğrenildi.  (HABER: BEYHAN BALLI)