Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu:

“İŞÇİLERİMİZ İÇİN ÖZEL KAPALI DURAKLAR YAPACAĞIZ”

Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, PETLAS Lastik Fabrikası, ÇEMAŞ Döküm Sanayi ve Şeker Fabrikası’nda çalışan işçilerin ve o bölgede yaşayan vatandaşların sıcak ve soğuktan korunmaları amacıyla modern, kapalı duraklar hazırlayacaklarını söyledi.
Yerel Seçimlerin ardından Kırşehir'de belirli kesimlere değil, herkese ulaşacaklarını ve sorunlarını çözeceklerini ifade eden Ekicioğlu, şehrin bazı bölgelerinde yaşayan ve çalışan vatandaşlara hizmet gitmediğini, bu bölgelere özel bir çalışma yapacaklarını belirtti.
Ankara Kayseri karayolu kenarında yaşayan ve bu yolu ağırlıkla kullanan vatandaşlar ile Kırşehir'in en büyük fabrikası olan, 2.000'den fazla kişiyi bünyesinde barındıran PETLAS Lastik Fabrikası, ÇEMAŞ Döküm Sanayi ve Şeker Fabrikası işçilerine özel, güzergâhtaki bekleme alanlarına kapalı, modern ve klimalı kapalı duraklar yapacaklarını anlatan Ekicioğlu, şunları söyledi:
“KIRŞEHİR'İN HİÇ BİR BÖLGESİ ÖKSÜZ DEĞİL”
"Modern klimalı durak uygulamasıyla vatandaşımızın önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağız. Biz gerek yaz aylarında sıcaktan, rutubetten, nemli havadan rahatsız olan, gerekse kış aylarında soğuk, kar ve yağmurlu havalardan zorluk çeken vatandaşlarımız otobüs beklerken hava koşullarından etkilenmemesi için önemli bir adım atıyoruz. Modern, kapalı klimalı duraklar hayata geçirerek, vatandaşımız emeğini esirgemeden çalışan işçimizin perişan olmasının önüne geçeceğiz.
“Bölgedeki vatandaşımız ve işçilerimiz ile konuştuğumuz da, yağmur, kar ve soğuklardan, yaz aylarında ise bunaltıcı sıcaklardan rahatsız olduklarını, bu konu da ise hiç bir yetkilinin bir şey yapmadığını bize anlattılar. Bizde belediye seçimlerinin ardından kazanmamız ile birlikte en kısa sürede bu bölgenin sorununu çözmek istiyoruz. PETLAS Lastik Fabrikası, ÇEMAŞ Döküm Sanayi ve Şeker Fabrikası işçilerimizle yaptığımız görüşmelerde ise işten çıktıktan sonra yorgun bir haldeyken, bazen sıcakta bazen de soğukta herhangi bir durak olmadan beklemek zorunda kaldıklarını anlattılar. İşinden evine giderken servis bekleyen, arkadaşını bekleyen işçi kardeşlerimiz, PETLAS Lastik Fabrikası, ÇEMAŞ Döküm Sanayi ve Şeker Fabrikası giriş kapısına yakın bir alana koyacağımız kapalı durağımız ile memnun kalacaklar ve sorunu kesinlikle çözmüş olacağız. İşçilerimizin yoğun olarak kullandığı, bazen de yoldan geçen sürücülerin beklemek zorunda kaldıkları bu alan artık daha sağlıklı ve elverişli olarak kullanılacaktır.
“Kapalı durakların etrafı tamamen camdan oluşurken, içerisinde oturma alanı, klimalar, ayakta bekleme ve engelli durabilme alanları, bilgilendirme panosu bulunacak. Klimalı olmasını planladığımız duraklar, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabilmelerine göre tasarlanacak. Yeni duraklarımız şimdiden Kırşehir'e ve hemşehrilerimize hayırlı olsun." (HABER MERKEZİ)