Milletvekili İlhan, 19 yıllık AK Parti iktidarının faturasını vatandaşın ödediğini iddia etti…

İlhan: “İktidarın milletimize 
söyleyecek bir sözü kalmadı”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Merkez Bankası krizine yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Milletvekili Metin İlhan, AK Parti iktidarları döneminin yap-boz tahtası haline getirdiği yönetim politikaları ve uygulamalarının durmaksızın sürmekte olduğunu belirterek son süreçte ülkede yaşananları dile getirdi.
İlhan, başta merkez bankası krizi olmak üzere ileriyi düşünmeden ve geleceği görmeden günün ve anın getirdikleri ile alelade bir şekilde çok sayıda olay ve meseleye sözde çözümlerle yaklaşım sergilendiğini ifade ederek iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu. 
İLHAN: “TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ!”
Milletvekili İlhan, 19 yıllık AK Parti iktidarının neredeyse her döneminde faturasını vatandaşın ödediği ekonomik krizlerin yaşandığını ve her seferinde Cumhurbaşkanının, kabine üyelerinin; yaşanılan krizlerin faturalarını "Faiz lobisinin saldırılarına, Türkiye'ye düşman dış mihrakların operasyonlarına" bağladığına dikkat çekti ve bu sefer takke düştü kel göründü diyerek eleştirilerini şu şekilde sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanı, son bir hafta içinde bu ülkenin ekonomisine operasyonu kimin yaptığını keşke kameralar önüne geçse ve prompterdan hamaset içeren cümleler ile ustaca okuyarak anlatsa da aziz milletimiz de bir gecede Türk lirasının hangi keyfiyet sebebiyle %10 değer kaybettiğini idrak edebilse... Ayrıca, iktidara Merkez Bankası Başkanı'nı değiştirmeleri yönünde doğrudan veya dolaylı yönden baskı yapan dış faktörlerin neler olduğunu, muhteşem bir dış politikamız olduğu iddia edilirken bize ekonomik husumet besleyen ve bu konuda yön veren yabancı ülkelerin hangileri olduğunu açıklasa da aziz milletimiz bu bilgilere muktedir olsa.”
MADALYONUN DİĞER YÜZÜ DAHA KORKUNÇ VE TEMCİT PİLAVI ARTIK ISITILAMAYACAK DURUMDADIR...
CHP Milletvekili İlhan, madalyonun diğer yüzünün maalesef daha da korkunç olduğuna değinerek; madem Naci Ağbal liyakatsiz idi 4 ay önce neden büyük bir kaos ortamı içinde alelacele göreve getirilmiştir sorusunun ardından yaptığı eleştirilere şunları ekledi: 
“Sayın Ağbal'ı herhalde iktidar kadroları yeni tanımıyordur. 20 yıldır AK Parti'de siyasi hayatını sürdürmekte olan bir kişi değil midir? Sayın Cumhurbaşkanı'nın yol arkadaşı değil midir? Bakınız, artık Hükümet'in kötü ekonomi yönetiminin bağlanabileceği kendilerinden başka bir olumsuzluk kalmamıştır ne yazık ki. Temcit pilavı artık ısıtılamayacak duruma gelmiştir. Her türlü yolsuzluğu ve yoksulluğu bu ülkeye bela eden ve ülkeyi faiz ve enflasyon çıkmazına götürerek dünyada en çok faiz ödeyen ülkeler sıralamasında ilk sıralara mahkûm eden bir iktidarın sadece ekonomiye yönelik değil siyasetin hiçbir alanında milletimize söyleyecek bir sözü kalmamıştır. Milletimizin kursağındaki lokmayı da birilerini daha da zengin yapmak için hazine garantileri ile harcamayın artık...”
İLHAN: “ARTIK TÜM TÜRKİYE AKLIYLA ALAY EDİLSİN İSTEMİYOR VE İVEDİ OLARAK HALKIN ÇIĞLIĞINA, İRADESİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİ BEKLİYOR”
Son olarak İlhan; “12 milyonu bulan işsizimiz, pandemi dolayısıyla perişan olan esnafımız, emekleri komisyonculara ve rantçılara heba edilen çiftçimiz, alkıştan başka katkı sunamadığımız sağlık çalışanlarımız, maaşları yoksulluk seviyesine gerileyen memurumuz, kötü ekonomi politikaları yüzünden rekor düzeye ulaşan birikmiş bir borca sahip özel sektör bileşenlerimiz; kısacası tüm Türkiye artık aklıyla alay edilsin istemiyor ve sizin güzelim ülkemizi iflasa sürüklemeden ivedi olarak halkın çığlığına, iradesine saygı göstermenizi bekliyor” dedi ve devamında şu sözlerle eleştirilerine noktayı koydu: 
“Aziz milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir zira kendisine sürekli beşeri olmayan muhayyel hedefler belirleyen iktidarın artık ne meşruiyeti, ne de salahiyeti kalmıştır.” (HABER MERKEZİ)