İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş:
“İktidara gelmemiz için önce belediyeyi almamız lazım”

Kırşehir’den sorumlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, Perşembe günü şehrimize gelerek partililerle bir toplantı yaptı.
Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş’ın ilk durağı Kaman oldu. Kaman’da partililerle biraraya gelen ve yaklaşan yerel seçimler öncesi görüş ve düşüncelerini alan Altıntaş, saat 13.00’te Kırşehir’e geldi.
Altıntaş, Kırşehir’de İl Başkanı Müfit Göçen ve Merkez İlçe Başkanı Nuri Araz ve kalabalık bir parti yöneticisi tarafından karşılandı.
Burada bir konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, şunları söyledi:
“Kırşehir de Türkiye’nin bir parçası. Ekonomik her türlü sıkıntıları burada yaşıyor. Esnafların durumu ortada, çiftçilerin durumu ortada. Kırşehir çok büyük sanayileşmiş yeri değil. Belli başlı bir iki tane fabrikamız var. Bir tanesi PETLAS, bundan uzun süre önce 10 sene önce yerleştirildi. Şu anda diğer şeker fabrikamız var. Şeker Fabrikamız da birkaç ay önce özelleştirildi. Allah’tan şu anda çalışmasında bir sıkıntı yok. Ama özelleşmesinden dolayı son derece üzüntülüyüz. Şöyle ki üzüntülüyüz devlete ait Kırşehir’de bir tek Allah’ın kulunun çalıştığı iş yeri fabrika kalmadı. Hatta şöyle bir yaşadık Kırşehir’de. Bir takım toplantılarda, açık hava toplantılarında, İş Bankasının önünde otobüsümüzün geldiğinde meydanda Kırşehir’de Şeker Fabrikası satıldı, Kırşehir’deki Ak Partililer nerde? Bir tanesi yapılan bu işlemin, satışın doğru olduğunu söylesin biz destekleyelim dedik. Çünkü Kırşehir’de iki tane milletvekili var idi, belediye başkanı var, ilçe başkanları var, genel meclis başkanları var, yani yönetim kurulları var bir sürü seçilmişler var Ak Parti kadrosunda hiçbir tanesi Şeker Fabrikasının satışının doğru veya yanlış olduğunu bırakın yorumlamayı Şeker Fabrikasının Ş’sini ağzına almadılar ve halen de almıyorlar.”
Kırşehir’in ve Kırşehirli halkının sorunlarını dinleyen sorumlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş ise, yeni kurulan bir parti olarak girdikleri seçim günlerini anlatarak şunları söyledi:
“Burada amacımız tabi ülkenin huzurlu, mutlu, sağlıklı olması insanlarımızın, çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye’de yaşaması. Bütün amacımız o. Bu amaç için işte bugün buradayız. Kapıyı biraz araladık. Çünkü kapılar tamamen kapalıydı. Biliyorsunuz seçime bile sokmayacaklardı. Onu azıcık araladık. Şimdi kapıyı biraz daha ittirmemiz lazım. İnşallah gelecek seçimde de bunu daha da iyi yapacağız. Şimdi bizim partinin şöyle bir şeyi var. Tabi ekonomik kriz var bu Ak Parti’den çözülme olabilir. Fakat insanlar siz de şahit oluyorsunuzdur. Bir umutsuzluk içinde diyorlar ki, ‘ya kim gelirse gelsin düzeltemez. En azından bunlardan yardım alıyoruz, şöyle ya da böyle sebepleniyoruz. Hiç olmazsa bunlar kalsın’ diyorlar. Bunu yıkmamız lazım. Bunu yıkmak için de başarı hikâyesine ihtiyacımız var. Onun içinde belediyeyi almamız lazım. O belediyenin de iyi çalışması lazım ki iki sene sonra seçim olursa diyeceğiz ki bakın biz Türkiye’yi iyi yöneteceğiz. İşte başarı hikâyemiz de budur. Ak Parti de öyle yaptı. Bir yandan bakarsak belediyeyi önce ele geçirdi sonra insanlara güven verdi, güvenle kazandılar yoksa direk Ak Parti olarak kurulsaydı Fazilet Partisi’nden ayrılıp o kadar oy alamazdı. Yani o açıdan bu seçimler bizim için çok kritik. Burada da şansımız var. Şöyle şanslarımız var pozitif anlamdan bakarsak geçen seçimde bir kere seçime girip giremeyeceğimiz belli değildi. Zaten seçimi erkene aldılar neredeyse bizim için giremesinler diye aldılar. Bir şekilde girdik bundan sonra 5 kuruş paramız yoktu. Doğru dürüst teşkilatlar yeni yeni kurulmuştu. Şimdi teşkilatlarımız var Allah’a şükür çok teşekkür ediyoruz, elinize sağlık diyoruz. İnşallah daha da sağlam teşkilatlarımız olacak tüm Türkiye’de ve Ocak ayından sonra da inşallah devlet yardımı alacağız. Bu Cumartesi de televizyonumuz açılıyor. Bir şekilde geçen seçime göre avantajlıyız. Ama bu tabi otomatik bir galibiyeti garantilemiyor onun için hala daha çok çalışmamız lazım.”
İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen ve partililerle birlikte ardından Çiçekdağı ve Mucur’da parti teşkilatlarıyla biraraya gelen Kırşehir’den sorumlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, akşam saatlerinde ilimizden ayrılarak Nevşehir’e geçti. (HABER. BEYHAN BALLI)