AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli Hükümet Konağı Binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devir sürecini anlattı:

“İÇİŞLERİ BAKANIMIZ İSTEDİ, BİZ DE BİR ŞEY DİYEMEDİK”

Kırşehir’in uzun süredir gündeminde olan, Kırşehir Hükümet Konağı olarak yapımı devam ederken, İçişleri Bakanlığı tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devri yapılan Hükümet Konağı ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Hükümet Konağı projesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Devletin parasının heba edilme”sini istemediğini söyleyerek iptal edildiğini söylediğini, kendilerinin de buna bir şey diyemediklerini söyledi. 
Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir’de yayın yapan Ahi TV’nin canlı yayın programına katılarak program yapımcısı Hasan Eraslan’ın yönelttiği Hükümet Konağı ile ilgili bir sorusunu yanıtladı.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından durdurulan ve daha sonra Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilerek yurt binasına dönüştürülen Hükümet Konağı inşaatı ile ilgili süreci anlatan Milletvekili Mustafa Kendirli, pandemi nedeniyle tasarruf tedbirleri söz konusu olduğunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendilerini çağırdığını ve “Kırşehir'deki Hükümet Konağı projenin rantabl olmadığına karar verdik. Ben bu projeyi yapmam, devletimizin parasını heba etmiş oluruz. Buranın daha verimli çalışabileceğimiz bir bakanlığa devrini yapalım” diye ısrar ettiğini ifade etti.
Kendisinin de İçişleri Bakanı Soylu’ya siyaseten bunun altında ezileceğini ifade ettiğini belirten Milletvekili Kendirli “Sayın Bakanım, değerli hemşehrilerim bana, ‘başlanmış bir işi tamamlatmamış milletvekili’ adını verecekler dedim. Sayın Bakanım ise bana 'Buna göğüs gerebilirsin, seni tanıyorum' dedi. O dönem Valimizle birlikte gittiğimizde 'Devletin parasını heba etmek mi, yoksa daha verimli kullanmak mı?’ deyince inanın bir şey diyemedik'' diye konuştu.
İçişleri Bakanı Soylu’nun “Ben bu projeyi yapmam, devletimizin parasını heba etmiş oluruz. Buranın daha verimli çalışabileceğimiz bir bakanlığa devrini yapalım” diye ısrar etmesinin ardından Hükümet Konağı binasını önce Maliye Bakanlığı'na devrederek vergi dairesi yapılmasını düşündüklerini belirten Milletvekili Kendirli, Maliye Bakanlığı’nın bunu yapacak bütçelerinin olmadığını söyleyince daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşerek, 3 katını Gençlik Merkezi olarak, diğer 3 katını ise yurt olarak dizayn ettiklerini, en kısa sürede yurt olarak yapım çalışmalarına başlanacağını sözlerine ekledi. (HABER: SALİH GÜNER)