CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM’de konuştu:

“HÜKÜMET KIRŞEHİR’DE VAAD EDİLEN YATIRIMLARI SÜREKLİ ÖTELİYOR”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan yılan hikayesine dönen Kırşehir kamu yatırımlarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, geçtiğimiz yasama dönemlerinde de defaatle belirttiği Kırşehir'e yapılması planlanan kamu yatırımlarını tekrar TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi.
İlhan, mevcut kamu yatırımlarının birçoğunun inşaatlarının yıllardır atıl bir şekilde beklemekte olduğunu belirterek bahanelerle çok sayıdaki kamu yatırımının uzun süredir askıya alındığına dikkat çekti.
İLHAN: "ÇEVRE YOLU, VALİLİK BİNASI, UYGULAMA OTELİ, ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ VE ATÖLYELERİNE DAİR DAHA ÇOK SAYIDA VAAD EDİLEN YATIRIMLAR SÜREKLİ OLARAK ÖTELENMEKTEDİR."
Milletvekili İlhan, Resmi Gazete'de yayımlanıp hükümet programına alınan ve bu yıl da bitmesi gereken çevre yolu inşaatına henüz bir çivi bile çakılmadığını ifade ederek ödenek yok bahanesiyle devredilen Valilik binası inşaatında da hiçbir ilerleme yaşanmadığını, Turizm Lisesi Uygulama Oteli, Endüstri Meslek Lisesi ve Atölye inşaatları ile daha birçok sayıda yer alan diğer kamu yatırımlarının da ne yazık ki aynı kaderi paylaşmakta olduğunu gündeme getirdi.
“HÜKÜMET YATIRIMLARDAKİ BAŞARISIZLIĞINI YENİ HASTANE VAADİ İLE REVİZE ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR!”
Hükümetin, Kırşehir'deki başarısızlığını ileri tarihli yeni hastane vaadiyle revize etmeye çalıştığına vurgu yapan CHP Milletvekili İlhan, iktidarın, 2019 yılında eski hastanenin yerinde açılması gereken 150 yataklı ek hizmet binasını yapamamasının bir revizyon aldatmacası olarak Kırşehir halkına sunulduğunu sözlerine ekledi ve Kırşehirlilerin, vaatlerini yeni vaatlerle erteleyen iktidara artık güveni kalmadığının da altını çizdi.
Milletvekili İlhan, demokrasi gazisi Kırşehir'in bu kötü günleri de atlatıp kendisine bunları reva görenlere gereken cevabı sandıkta vereceğini ve bundan hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirterek konuşmasını noktaladı. (HABER MERKEZİ)