DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey sordu:
 
“Doktorsuz, yeterli ekipmansız, hastane neye yarar?”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, Kırşehir’de doktor ve ekipman  ihtiyacının arttığını ve çözümlenemediğini açıkladı.
Doktorundan, hemşiresine, Acil Tıp teknisyenlerinden hasta kayıt yapan personellerine kadar tümünün birçok konuda sorun yaşadığını belirten Başkan Metin Atabey yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 300 yatak kapasitesiyle 7 Mart 2011 yılından bu yana faaliyettedir. Kurulduğu günden bugüne sürekli personel ve fiziksel mekana ilişkin sorunların kronikleştiği, hastalara müdahale için gerekli ekipmanların yetersizliğinin giderilmediği görülmektedir. Bu durum salgın süreciyle birlikte daha çok hissedilir olmuştur. Hükümete soruyoruz, Kırşehir halkına yakışır tam teşekküllü ve donanımlı Devlet Hastanesi’nde hizmet almak ülkemizin tüm bireylerinin olduğu kadar değerli Kırşehir halkının hakkı değil midir? Zaten hak ettiği sağlık hizmetini alamayan Kırşehir halkı salgınla birlikte iyice zor durumda kalmıştır. Bizler bir an önce Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzman doktor, personel, poliklinik ve tıbbi araç gereç eksiklikleri giderilmeli değerli halkımıza yakışır bir şekilde hizmet verebilmesi yönünde çalışmalar yapılmasını beklerken yapılan son düzenlemeler ile birlikte çok sayıda öğretim üyesinin hak kaybına uğramasından dolayı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nden ayrıldığı görüyor ve biliyoruz.
“Sağlık hizmetleri konusunu ele almışken sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılardan da bahsetmemek olmaz.
“Hastane yönetimine ve bağlı olduğu kuruma buradan sesleniyoruz; Akşam 22.00’den sonra hiç Acil servise giderek yerinde kontrol yaptılar mı? Doktor yetersizliği bilinen bir sorun iken saatler süren kuyruklara hiç tanık oldular mı? Acil Gözlem odalarında bekleme yerlerinde Dezenfektan, Wc’lerde Peçete sabun vs bunları yerinde denetim yaptılar mı? Hasta bakıcı ve temizlik personelleriyle görüştüğümüzde bu sıkıntıların uzun zamandır olduğunu özellikle Acil tarafına temizlik hijyen malzemeleri koyamadıklarını yönetimin bu konuda hassas davranmadığını hassas davrandıkları tek yerin bizim çalışma saaatleri ve mobbinge maruz bırakılmalarının olduğunu biliyorlar mı?
“Doktorundan, Hemşiresine, Acil Tıp teknisyenlerinden Hasta kayıt yapan personellerine kadar tüme varımla hareket edilerek birçok konuda sorun yaşanmaktadır.
Sağlık çalışanları toplumumuzda hayat kurtarma gibi büyük ve ağır bir görev üstlenmektedirler. Görevleri zaten büyük ve ağır olan sağlık çalışanlarının pandemiyle birlikte görevleri daha da ağırlaşmıştır. Bu yüzden sağlık çalışanlarının maaşlarına düzenlemeler yapılmalı, özlük sorunları giderilmeli ve hak kaybına uğratılmamalıdır aynı zamanda kurumlardaki personel sayısı arttırılarak iş yükleri hafifletilmelidir. Sağlık çalışanlarımızın da Kırşehir halkımızın da sorunları saymakla bitmez. Ama bizler Kırşehir DEVA Partisi olarak siz değerli halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Kırşehir halkına saygılarımızla.” (HABER: BEYHAN BALLI)