AK Parti Kırşehir İl Başkan Yardımcısı İl Yerel Yönetimler 
Başkanı Burhan Yıldız, Kırşehirlilerden az daha sabır istedi:

“ÇOĞU GİTTİ, AZI KALDI”

CHP Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç’in AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın açıklamalarına verdiği yanıtta sarf ettiği “15 yıl boyunca ekmekle nasıl oynanacağının kitabını yazdığınızı ne çabuk unuttunuz?” sözlerine AK Parti Kırşehir İl Başkan Yardımcısı İl Yerel Yönetimler Başkanı Burhan Yıldız’dan cevap geldi.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun görev süresi içinde verdiği sözü yerine getirmediğini öne süren Burhan Yıldız, “Sayın Ekicioğlu döneminin belediye borcu ne kadar? Hani taahhüt etmiştiniz. Her ay gelir-gideri açıklayacaktınız? Hani dijital panoda bunları paylaşacaktınız? Hani şeffaf olacaktınız? Hani Belediye Meclis toplantılarını Ahi Meydanı’nda yapacaktınız? Hani makam aracını iade edecektiniz?  Siz bunları ne çabuk unuttunuz?” dedi.
Kırşehirlilerden sabır isteyen Burhan Yıldız, “Sevgili Kırşehirliler, az daha sabır. Çoğu gitti azı kaldı. Önümüzdeki yerel seçimlerinde Allah’ın izni ile tekrar belediyemizi alarak AK Parti’nin hizmet ve gönül belediyeciliği ile Kırşehir’imiz daha yaşanabilir bir kent olacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile CHP İl başkanı Baran Genç’in açıklamalarının ardından yazılı bir açıklama ile yanıt veren AK Parti Kırşehir İl Başkan Yardımcısı İl Yerel Yönetimler Başkanı Burhan Yıldız, şunları söyledi:
“Geçtiğimiz hafta AK Parti Kırşehir İl Başkanımız Sayın Seher Ünsal,  yerel seçimlerde kimsenin ekmeği ile oynanmayacağına dair Sayın Ekicioğlu’nun verdiği söze rağmen işten atılan Hemşerilerimiz için bir çağrıda bulunmuştu. Sayın Ekicioğlu sorularımıza cevap vermek yerine başka konulara girmiş ve cevap vermekten imtina etmişti.
“AK Parti Kırşehir İl Başkanımız Seher Ünsal, sorularına cevap alamamasına rağmen yine de Sayın Ekicioğlu’nun iddialarına cevap vermiş ve Kırşehir Belediyesi’nde Sayın Başkan’ın döneminde kaç akrabasının işe başladığını sormuştu. Bizler ve kamuoyu Sayın Ekicioğlu’ndan ya da belediye yöneticilerinden cevap beklerken, CHP İl Başkanı Sayın Baran Genç Kırşehir Belediyesi sözcüsü gibi açıklamada bulunarak cevap vermek yerine yine topu taca atmış. Sayın Genç, bizler sizin neden kaçtığınızı biliyoruz ama bu yaptığınız çelişkili açıklamanızı cevapsız bırakmayacağız. Kamuoyu her şeyi bilecek ve görecektir.
AK Parti İl Başkanımız Sayın Seher Ünsal Hanımefendi ile geçen dönemde Belediye Meclis üyeliği yaptığınız doğrudur. Biz de görüyoruz ki asıl siz çabuk unutmuşsunuz. Çünkü; Sayın Genç, bildiğimiz bir tane karar da şerhiniz yok! Bir tane basın açıklamanız yok! Bir tane itirazınız yok! Hatta Belediye Meclis’inde AK Partili belediyeciliği ve yapılan hizmetleri takdir ederek alınan kararları oy birliği ile onay veren de sizsiniz.
“Şimdi onay verdiğiniz kararlarla çelişkiye düşen de sizsiniz. Burada iki ihtimal var. Ya dünü unuttunuz ya da yaptığınız açıklamayı birileri size verdi? 
“Kırşehir Belediyesi’nin borcunu dile getirmişsiniz. Sayın Baran Genç, her sene olduğu gibi yine farklı bir borç hesabıyla karşımıza çıktınız. Kamuoyunu yine şaşırttınız. İlan ettiğiniz gerçek olmayan borç rakamını neredeyse 100 milyon TL daha artırmışsınız. Belediye binasına astığınız afişte toplama çıkarma yapamadığınızı Kırşehir kamuoyu gördü. Halkımız size nasıl inanacak?
“Boşuna hesap kitap işlerinden anlamıyorsunuz demedik. 
“Sayın Ekicioğlu döneminin belediye borcu ne kadar? Hani taahhüt etmiştiniz. Her ay gelir gideri açıklayacaktınız? Hani dijital panoda bunları paylaşacaktınız? Hani şeffaf olacaktınız? Hani belediye Meclis toplantılarını Ahi Meydanı’nda yapacaktınız? Hani makam aracını iade edecektiniz?  Siz bunları ne çabuk unuttunuz?
“Sayın Belediye Başkanı, basının karşısına geçip “70 milyon borç ödedik, 50 milyon da yatırım yaptık” dediği yatırımlarınız nerede? 
“Sayın Genç, Özel Kalem Müdürü atayamadığınızı belirtmişsiniz. Sayın Ekicioğlu’nun liyakatli personeli yakınlarından bulması gibi, sanki 100 yıllık geçmişe sahip CHP de özel kalem müdürü liyakati sadece 3 kişi de mi var? Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatının isyanda olduğunu biliyoruz. Şu ana kadar 3 kişi için sayısız defa yazı gönderdiniz. Sayın Genç, bu kişilerin neden onay alamadığını siz de partilileriniz de bizden iyi biliyorsunuz. 
“AK Parti iktidarını yol ve altyapı da eleştirebilecek en son sizlersiniz? Hiç yolu ve altyapısı yapılmamış en ücra mahalle ve sokaklar, AK Parti yerel yönetimleri ile yol ve altyapıya kavuştu. Kaldı 2,5 yıl. Sayın Genç, Kaç km. asfalt attınız? AK Parti döneminde şehir baştan başa yeniden imar edildi. Bu konuda öyle zannediyorum ki Kırşehir halkı da kimin ne hizmet yaptığını geçtiğimiz 2,5 sene içerisinde gördü. Bizim yaptıklarımızı sizin hayal bile edemeyeceğinizi daha önce size belirtmiştik.
“Sizin zihniyetiniz, CHP'li Engin Altay’ın "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok!” zihniyetidir. 
“Sayın Genç, lütfen bilmediğiniz konularda açıklama yapmayın. Komik duruma düşüyorsunuz. Açıklamalarınızı size kim verdi bilmiyorum. Fakat şu bilgiyi sizinle özel olarak paylaşayım. Nitelikli okullarımızın müdürlerini bakanlık atar. Yani görev süresinin uzatılması için okulun adının değişmesine gerek yok. Fen Lisesi nitelikli okuldur. Şimdi size bir ev ödevi vermek isterim. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ni okumanızı tavsiye ediyorum. Fen Lisesi müdürü nasıl atanır hepsi tek tek burada yazıyor. Asılsız iddialarınızı kanun maddeleri ile çürütmeye devam edeceğiz. 
“Kırşehir Belediyesi’nde çalışan personelleri istihbaratçı olarak görmek, çalışanına ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Bu zihniyet gösteriyor ki, personele baskı, mobing, yer ve sendika değişikliği dayatma iddialarının resmen kanıtı olmaktadır. Sayın Genç, devlette devamlılık esastır. O istihbaratçı olarak gördüğünüz çalışanlar sizin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birer vatandaşı ve çalışanıdır. 
“Sayın Genç, biliyoruz ki anlamak istemiyorsunuz. Bu konuda hem bakanlarımız hem de Merkez Bankası Başkanımız açıklamalarda bulundu. Anlamamakta ısrar edeceksiniz. O zaman, sizin partiliniz ve CHP Milletvekili İlhan Kesici’nin açıklamalarını okumamışsınız galiba. Bakın ne diyor CHP’li İlhan Kesici “Para kaybolmaz, onu söyleyim… Girersin Merkez Bankası'nın bilançosuna okumayı bilen insanlar açarlar internet sayfalarını, dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş her iş görülür. Her iş devletin kaydı altındadır.” 
“Sevgili Kırşehirliler, az daha sabır. Çoğu gitti azı kaldı. Önümüzdeki yerel seçimlerinde Allah’ın izni ile tekrar belediyemizi alarak AK Parti’nin hizmet ve gönül belediyeciliği ile Kırşehir’imiz daha yaşanabilir bir kent olacaktır.
“Sevgili Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş kıymetli hemşehrilerimize buradan seslenmek istiyorum. Özellikle açıklamalarımız da sizleri incitecek kelimeler sarfetmemeye çalışıyoruz. En ufak bir gönlünü incittiğimiz hemşehrimiz var ise lütfen bizlere hakkını helal etsin. “Sizleri Allah’a emanet ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)