Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu CHP’li İl Belediye Başkanları bugün Kırşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kırşehir’de bir araya geldi.
Çarşamba gününden itibaren Kırşehir’e gelen CHP’li 10 ilin Belediye Başkanı Kırşehir’de gezi ve incelemelerde bulundular.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret eden Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan ve Yalova’da Vefa Salman Kırşehir'de CHP ve İYİ parti İl merkezlerine ziyaret gerçekleştirdikten sonra bir dizi ziyaret ve incelemeler için Ahi Evran Külliyesi’ne geldiler
Burada incelemelerde bulunan konuk belediye başkanları Kırşehir Kadın Girişimi Kooperatifi'nin çalışmalarını yakından takip ederek burada çalışanlardan bilgiler aldılar.  
Belediye Başkanları daha sonra Bağbaşı Mezarlığı’na giderek büyük Ozan Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret ettiler, dua okuyarak mezarlarına su döküp çiçek bıraktılar.
Kırşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi alan heyet daha sonra tarihi ve kültürel mekanları gezen CHP’li il Belediye Başkanları Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu da makamında ziyaret ettiler. Başkan Ekicioğlu CHP İl Belediye Başkanlarına Kırşehir Ahi Evran-ı Veli, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi buluşturan paketler sundu. 
Bugün saat 11.00’de Kırşehir’e gelen İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk olarak birkaç gün önce annesi vefat eden CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın baba evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu.
Saat 11.30’da Kırşehir Belediyesi’ne gelen Başkan İmamoğlu’nu Belediye binası önünde Belediyle Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Araz, Asaf Kayaoğlu ve Osman Uçar, CHP İl Başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen tarafından karşılandı.
Ardından Başkan Ekicioğlu’nun makamına çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu burada CHP’li 10 ilin Belediye Başkanı ile de buluştu. 
Başkan Ekicioğlu, Başkan İmamoğlu’nu Kırşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve Kırşehir’le ilgili bilgiler verdi.
Başkan İmamoğlu da Kırşehir’de olmaktan memnuniyeti dile getirdi. Başkan Ekicioğlu Başkan İmamoğlu’na Kırşehir Ahi Evran-ı Veli, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi buluşturan paket sundu. 
İmamoğlu, Kırşehir Belediyesi’nin ardından Bağbaşı Mezarlığı’na giderek büyük Ozan Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret etti, dua okuyarak mezarlarına su döküp çiçek bıraktı. 
İmamoğlu, Cuma namazını Ahi Evran Camii’nde kıldıktan sonra Boztepe ilçesine geçti. (HABER: BEYHAN BALLI)