İl Başkanı Baran Genç, “Önce delegeler belirlenecek, ardından kongrelerimiz yapılacak”

CHP’de delege seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir İl ve İlçe Başkanlığına gönderdiği genelgenin ardından 1 Aralık tarihine kadar delege seçimlerinin yapılacağı açıklandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in imzasıyla gönderilen genelgede, “İlçe kongresi delege seçimlerinin yapılması hususunda aşağıdaki konulara örgütümüzce dikkat edilmesi gerekmektedir. Üye bulunan her muhtarlık bölgesinde mutlaka seçim yapılacak ve sonuç tutanağı düzenlenecektir. Seçimler zorlayıcı ya da makul bir neden olmadıkça mahallinde yapılacaktır. İlçe kongresi delege seçimlerinde, birden fazla listenin seçime katılması halinde her bir listenin birer gözlemcisinin sandık başında işlemleri takip etmesi sağlanacaktır. İlçe kongresi delege seçimlerinin katılımcı ve şeffaf bir şekilde; Tüzük, Yönetmelik ve Genelgelerdeki hükümlere uygun olarak yürütülmesi gerekmektedir. Çalışmalarınızda başarılar dileriz” denildi.
Kongre takviminin başlaması nedeniyle gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bilgiler veren CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir’de mahalle delege seçimlerinin Merkez İlçe Başkanlığının 1 Aralık’tan önce belirleyeceği bir tarihte yapılacağını ifade ederek, “Kongre öncesi üyelerimiz oyları ile delegeleri belirleyecek. Üyelerimizin, seçimlere ilgi göstermesini bekliyor, üyelerimizi seçimlere katılmaya davet ediyorum” dedi.
Delegelerin belirlenmesinin ardından tüm ilçelerin kongrelerini yapacağını ve ardından Ocak sonu ya da Şubat ayı içinde il kongresinin yapılacağını açıklayan Başkan Baran Genç, “İl Kongremizin tarihi ilçe kongrelerinin ardından belirlenecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün ilçe ve il yönetimlerinin birinci görevi bu kongre sürecini en sağlıklı ve en şeffaf bir şekilde götürmektir. Şimdiden kongre sürecinin partimize ve partililerimize başarılar getirmesini diliyorum” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)