CHP Merkez İlçe Başkan adayı Salih Ekici:
“Partimizi Kırşehir’de iktidara taşımalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir Merkez İlçe kongresi 29 Aralık’ta yapılacak. 300 delegenin oy kullanacağı kongrede başkanlığa aday olduğunu açıklayan veteriner hekim Salih Ekici, CHP’yi Kırşehir’de iktidara taşımak için aday olduğunu ifade etti.
Kırşehir CHP’de uzun yıllar politika yapan, eski İl Genel Meclisi Üyesi merhum Mahmut Ekici Hoca’nın oğlu olan Salih Ekici, neden Merkez İlçe Başkanlığına talip olduğunu gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıkladı.
Kırşehir'de demokrasinin ve adaletin daha çok hayat bulması gerektiğini savunan Salih Ekici, ülkenin baskı ortamından, kadınların yaşadığı sorunlardan, gençlerin işsizliğinden, aydınların, gazetecilerin yaşadığı baskı ve tehditlerden, yaşanan ekonomik krizlerden kurtulması için Kırşehir'de ortak bir anlayışla Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu ifade etti.
Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü, Şube Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra Serbest Veteriner Hekim olarak çalışan Salih Ekici, 29 Aralık’ta yapılacak CHP Merkez İlçe kongresinde bütün delegelerin oyuna talip olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Kırşehir’de partime elimden gelen her türlü desteği ve katkıyı yapmaya çalıştım. Partimin artık Kırşehir’de birinci parti olarak Türkiye’de iktidara yürümesinin zamanı geldi. Ben de bunu Kırşehir’de başarmak için yola çıktım ve 29 Aralık’ta yapılacak Kırşehir Merkez İlçe Kongresi’nde arkadaşlarımın ısrarı ile başkanlığa aday oldum. Ben bir Kırşehirliyim, bir esnafım, en önemlisi de ülkemin geçirdiği bu olumsuz koşullardan hep beraber kurtulmanın olanaklarını yaratmak için birlikte çalışmanın önemine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez İlçe Adayı olmaktan ve Atatürk’ün ilkelerini savunuyor olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Artık partimizi daha da büyütüp, iktidara taşımanın zamanı geldi. Kimseyi kırmadan, küstürmeden, herkesi kucaklamak zorundayız. Kimseyi ötekileştirmeyip, kapımızı ve gönlümüzü herkese açmalıyız. Çünkü ülkemizin ve Kırşehirimizin CHP iktidarına çok büyük ihtiyacı var. Yıllarca muhalefette olmasına rağmen ömrünü CHP’ye adayan, partimizin kapısını açık tutan, herkesin sorunlarını dinleyip, çözüm yolu arayanlar bu partinin bir neferidir ve her zaman de neferi olarak kalacaklardır. Artık partimizin kavgaya, gürültüye, sen-ben tartışmalarıyla geçirecek zamanı yok. Birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmalıyız. Bu nedenle ben şahsen evde, sokakta, siyasette, işte, sosyal yaşamda daha özgür ve daha demokrat bir Kırşehir'in yaratılması ve yaşatılması için birlikte çalışmanın önemine inanıyorum. Adayım çünkü; halkımızın üzerinde bir psikolojik şiddet olduğunu görüyorum. Halkımızın işsizlik sorunları, ekonomik sorunları almış başını gidiyor. Ve vatandaş artık çözüm yollarının bulunmasını istiyor. O nedenle Kırşehir'de yaşayan tüm toplumsal katmanların yaşamın her alanında daha aktif bir şekilde yer alabilmeleri için CHP'nin etkin politikalarını hayata geçirilmesi gerekiyor. Ben Kırşehir'de yaşayan herkesin ve tabii ki de partililerimin ellerini taşın altına artık koymalarını istiyorum. Bu ülkede olumsuz gelişmeler olduğunda elbette Kırşehir de bundan etkilenecektir. Ülkemizde gelinen noktada çok ciddi anlamda insanların yaşam tarzlarına, kılık kıyafetlerine, ifade özgürlüklerine, her yönüyle saldırı var. Her şeyden önce her yerde ve herkes için; özgürlükler için adayım. Kırşehir'de yönetime geldiğimde siyasette duygusal ve adam kayırmacılıkla değil, mantıklı ve insandan yana bir davranış sergileyeceğimin bilinmesini istiyorum. Bu nedenle de Partimin ilkeleri doğrultusunda çalışacağımı söylüyorum. 29 Aralık'ta yapılacak olan Kırşehir Merkez İlçe Kongresinin tüm Partililerimize, Kırşehir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Bu arada CHP Kaman İlçe Kongresinin 21 Aralık'ta, Boztepe İlçe Kongresinin 22 Aralık'ta ve Akpınar İlçe Kongresinin 28 Aralık'ta yapılacak.
Kırşehir Merkez İlçe Kongresinin ise 29 Aralık'ta, Çiçekdağı İlçe Kongresi’nin 4 Ocak'ta, Mucur İlçe Kongresi’nin 5 Ocak’ta ve Akçakent İlçe Kongresi de 11 Ocak'ta yapılacağı açıklandı. (HABER: BEYHAN BALLI)