16 milyon Euroluk (300 milyon TL) bir harcamayla, Kırşehir’e en büyük özel sektör yatırımı olan 5 yıldızlı otel kazandıranlardan Oğuz Altın:

“ÇEVRE YOLU ARTIK BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI!..”

Şehrimize en büyük özel sektör yatırımı 16 milyon Euro (300 milyon TL) maliyetli 5 yıldızlı otel kazandıranlardan Oğuz Altın, Çevre Yolu’nun yapılmaması ve Hızlı Tren hattının güzergahından çıkarılması Kırşehir’i diğer çevre illerden çok geriye kalmasına sebep olduğunu söyledi.

Çevre Yolu ve Hızlı Tren hattı olsa idi ilimiz termal turizmin cazibe merkezi olabilecek ve en az 5 bin kişiye daha istihdam yaratılabileceğini belirten Oğuz Altın, “Kırşehir menfaati ile yola çıktık biz oteli siyasiler yolu bitirecekti ne yazık ki biz sözü tuttuk Otel açılalı 10 yıl olmasına rağmen sadece yarım stabilize bile sayılmayacak yol atıl bekliyor. Çevre Yoluna ayrılan ödenek hastane önündeki köprülü üst geçide gitti, Çevre Yolu unutuldu! Sebep ne ise net açıklanmalı 2008’den bugüne 5 vali 10’a yakın milletvekili geldi geçti. Bizimle beraber destek olup mücadele edenlerde oldu ama maalesef aşamadığımız nedenlerden çevre yolu ilerleyemedi. Kırşehir’e yazık oldu” dedi

ÇEVRE YOLUNA AYRILAN ÖDENEK HASTANE ÖNÜNDEKİ KÖPRÜLÜ ÜST GEÇİDE GİTTİ, ÇEVRE YOLU UNUTULDU!

Oğuz Altın bu konuda yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“’Ağabeyim Ercan Malkoç’un sitemleri haklı ve doğrudur. Beraber kurduğumuz otelimizin başlangıcından bu yana yaşadıklarımızın özetidir. Oteli sahibi ve ortakları olarak sahipleri bize taahhüt edilen sözler yerine gelmemiştir. ‘Siz oteli bitirmeden biz çevre yolunu bitireceğiz’ sözü ile bizi yatırıma başlatanlar otel açılalı 10 sene olmasına rağmen maalesef şaka gibi kandırır gibi parselin önüne stabilize bile sayılamayacak o yolu sırf göstermelik amacıyla başlatmış devamında yıllardır atıl bırakmışlardır. Akabinde basına da yansıdığı şekilde bu bütçeyi kendileri aktartmaya uğraşmamışlar gibi Ulaştırma Bakanının ilimizi ziyaretinde konuyu bizim yanımızda çevre yoluna uğraşıyoruz izlenimi vermek için Ulaştırma Bakanımıza Çevre Yolu bahsini açtıklarında Bakan Beyden ‘biz yolu başlatıp yapıyorduk siz daha geçen Çevre Yolunu bırakalım bütçeyi mevcut eski yoldaki üst geçide aktaralım deyip durdurdunuz şimdi de yatırımcı ile gelip çevre yolunu yapalım diyorsunuz’ şeklinde cevap almışlardır.”

Çevre Yolu sorununun sadece otelin meselesi olmadığını da belirten Oğuz Altın, “Biz bu yatırımı ilimizde termal turizmin başlangıcı olsun başka yatırımcılarda gelsin Kırşehir’imiz termal turizmde atağa kalkıp istihdam artsın şehir ekonomisi kazansın niyeti ile yaptık. Çevre Yolu olsa idi şu an en az o güzergâhta 3-4 otel kurulmuş Afyon ilimiz gibi termal cazibe noktası olabilecekti. Düşününki faaliyette olan otelimizin şehire her ay katkısı en az 1.5 milyon iken 150 kişi çalışmakta eğer 3 otel daha olsaydı herkes hesap edebilir ki şehre ciddi katkı olacaktı. Sonuç ise maalesef biz sözümüzü tutup otelimizi açmamıza rağmen tarafımıza yatırım için verilen hiçbir söz tutulmadığından ilimiz açısında termal turizm fırsatı kaçmıştır. Bunu gören niyeti olan başka yatırımcılarda bazı il siyasetçilerinin yatırımcıya yaklaşımını görüp vazgeçmişlerdir. 2008’den bugüne 5 vali 10’a yakın milletvekili geldi, geçti,  bizimle beraber destek olup mücadele edenler de oldu, ama maalesef aşamadığımız nedenlerden çevre yolu ilerleyemedi. İlimiz yıllardır temsil gücünün zayıflığı veya gücün bireysel menfaatlere kullanılmasından dolayı her alanda gerekli atılımı yapamamış çoğu şey yanlış planlanmış bir Kayseri gibi il menfaati önceliği oluşmamıştır. Bunun en büyük örnekleri çevre yolundan dolayı termal turizm fırsatının kaçması ve gerek teknik gerek maliyet açısından bile ilimizden geçmesi gereken hızlı tren güzergâhının ilimizden kaydırılarak başka ile kaptırılmasıdır” diye konuştu. (HABER BEYHAN BALLI)