Vatan Partisi Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ’ın Amerika Birleşik Devletleri Devlet Başkanı’nın Kudüs kışkırtması ile ilgili basın açıklaması yaparak ABD’yi sert bir dille eleştirdi.
Büyük eşkıya ve katil Amerika Birleşik Devletleri’nin yenildikçe saldırganlaştığını belirten Başkan Dursun Karadağ, “Kudüs; Batı Asya haklarının ortak kutsal mekanıdır. Büyük Şeytan Amerika tarafından Ortadoğu taşeronu İsrail’e başkent ilan edilmesi sadece Ortadoğu’yu birleşmeye ve kenetlenmeye götürür. ABD-İsrail azmettirici ve tetikçi katilleri ise tecrit eder. Nitekim etmiştir. Amerika özellikle Türkiye’nin kararlı tutum alması üzerine hayal kırıklığı yaşamış, Ortadoğu’yu istediği gibi düzenleyememiş, istediği dilimlere ayıramamış ve yenilmiştir. Bu yenilgisinin çılgınlığı ile yeni kışkırtmalar yaparak durumu kurtarmaya çalışmaktadır” dedi.
Başkan Karadağ, açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Türkiye’miz kendisinin de bölünmeye sürüklendiği durumu görmüş ve bölge ülkeleri ile ilişkilerini düzeltip güç birliği yaparak Amerika’nın İkinci İsrail planını yerle bir etmiştir.
Amerika Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyarak, İsrail merkezli ve daha kapsamlı bir bölgesel taşeronlar savaşı yaratmak istemekte, aklı sıra gittikçe Atlantik’ten koparak Asya ülkeleri ile güç birliğine yönelen Almanya ve Rusya’ya şantaj yapmakta, bu devletlerin de içine çekileceği kapsamlı bir savaşla tehdit etmektedir. Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi uluslar arası hukuka aykırıdır. İlk tepkiler Amerika’nın bu şer planının da tutmayacağını göstermiştir. Bütün dünya ve bölge ülkeleri durumu kabul etmemiş ve Amerika’ya karşı kenetlenmiştir.
TÜRKİYE BÖLGE ÜLKELERİ İLE İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞTİRMELİ, GÜÇLENDİRMELİDİR
“Zarraf Davası (Atilla Davası) da göstermiştir ki Amerika’nın asıl hedefi Türkiye’mizdir.
Zira bölgemizdeki Amerikan planları, çıkarları Türkiye’mizin aleyhinedir ve Büyük Türk Milleti için bir beka sorunudur. Türkiye’miz, Amerika ile çıkarları çatışan bölge ülkelerinden Rusya-İran-Irak ile güç birliği yaparak nasıl ki Barzanistan örneğinde olduğu gibi Amerikan-İsrail planlarını bozdu ise, şimdiki durumda da bu işbirliğini askeri güç birliği dahil daha da güçlendirmeli ve bu Kudüs planını da bozmalıdır. Bozacaktır.
“Bu nedenle AK Parti Hükümeti Suriye ile artık doğrudan görüşmeler yaparak hatalarını düzeltmeli ve güç birliğine yönelmelidir. Bu çok acil ve zorunlu bir durumdur. Başta tüm İslam ülkeleri ve mazlumlar dünyası ile güçlü bir dayanışma emperyalist katil Amerika’nın bu yeni kışkırtmasını kesin bir yenilgiye uğratacaktır.
“- İsrail işgal altında tuttuğu Filistin topraklarından ve Doğu Kudüs’ten derhal çekilmelidir!
- Filistin Birleşmiş Milletlere derhal kabul edilmelidir!
“- Amerika’nın bu kışkırtmasına itibar edilmemeli, her yerde karşısına çıkılmalıdır!
Kahrolsun Amerikan emperyalizmi! Kahrolsun İsrail Siyonizm’i!” (HABER: SALİH GÜNER)