Belediye Başkanı Ekicioğlu, gazetemizi ziyaretinde açıkladı:

 “BİZ DEDİKODUYA DEĞİL, HİZMETE ODAKLANDIK”

EKİCİOĞLU: “Millet İttifakı olarak sahada ve halkımızın yanındayız. Kırşehir

Belediyesi’nin çalışmasını engellemekten vazgeçip kirli ellerini çeksinler...”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, CHP İl Başkanı Baran Genç ve İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’le birlikte gazetemiz “Kırşehir Çiğdem’i ziyaret etti.

Ziyarette gazetemiz İmtiyaz Sahibi Salih Güner, Kırşehir’de devam eden projelerle, gördüğü eksiklik ve sorunları dile getiren pek çok konuda soru yönelttiği Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye’nin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Şehir merkezinde MEDAŞ tarafından yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan yol ve kaldırımları olumsuz hava şartları nedeniyle yapamadıklarını, önümüzdeki süreçte havaların düzelmesi ile birlikte devam edeceklerini belirten Başkan Ekicioğlu, “Şehrin kaliteli elektrik kullanabilmesi ve sık sık elektriklerin kesilmemesi için MEDAŞ’ın yürüttüğü altyapı çalışmalarına izin verdik. Yapılan kazı çalışmaları elbette çevreye ve halkımıza rahatsızlık verecektir. Ama biz bunları asgariye indirerek en kısa sürede elektrik altyapı çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Millet İttifakı olarak sahada ve halkın yanında olduklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Bizim amacız Kırşehir’in gelişimi ve halkımızın her alanda rahatlamasıdır; bu noktada art niyeti olanlar da Kırşehir Belediyesi’nin çalışmasını engellemekten vazgeçip kirli ellerini çeksinler. Bugün Türkiye’nin geldiği noktada sorunların çözümünün de hukuk ve demokrasi yoluyla olduğunun bilincindeyiz. CHP ve İYİ Parti birlikteliği de sorunların çözümü ve aşılması noktasında çok önem arz etmektedir. Yaşanan siyasi gelişmeler ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz da hem partilerimiz hem de belediyelerimizin bugün seçim olacakmış gibi vatandaşın yanında ve çözüm odaklı çalışlalar yapmasını gerektiriyor. Biz de bu bağlamda Millet İttifakı olarak seçim olsa da olmasa da Kırşehirli hemşehrilerimizin huzur ve refahı için sahadayız ve çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

“BİZ DEDİKODUYA DEĞİL, HİZMETE ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ”

Göreve geldiklerinde borçlu bir Belediye devraldıklarını, ama bunun arkasına sığınmadan kolları sıvayarak çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Ekicioğlu, göreve geldikten sonra İller Bankası’ndan gelen parayla değil, Belediyenin kendi öz kaynaklarıyla ödemelerini yaptıklarını, hatta yatırım yaptıklarını kaydetti. 

Kırşehir’de yıllardır Belediye hizmetinin gitmediği özellikle kenar mahallelerindeki alt yapı ve üst yapı çalışma planlarını hazırlayarak hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ekicioğlu, “Özellikle 2021 yılında birçok bölgede yeni çalışmalara Belediye olarak imza attık. 2022 yılı sonu ve 2023 yılı başı hedeflerimiz arasında özellikle kenar mahallelerimizde el değmemiş yol ve kaldırım çalışması kalmayacak” dedi ve Kırşehir Belediyesi’nin üreten bir belediye olduğunu, bugüne kadar kamu kurumları aracılığıyla Kırşehir Belediyesi’ni kilitlemeye ve iş yapamaz hale getirmeye çalışanlara karşı var güçleriyle direnerek üstesinden geldiklerini ifade etti.

462 milyon gibi devasa bir borçla devraldıkları Kırşehir Belediyesi’nin yatırım ve hizmet yaparken borcunu da 190 milyona düşürdüklerini anlatan Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:

“Ekonomik alanda yaşanan gelişmeler de göstermiştir ki istihdama ve üretime yönelik çalışmalar yapmadan ve projeler üretmeden halkımızın refaha kavuşması çok zordur. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak yıllardır atıl durumda bulunan Farbel Boya Fabrikası ve alanını alarak büyük bir projenin başlatılması için öncülük ettik. Kurmayı hedeflediğimiz ve Büyükşehir Belediyelerimizi de projelerimize dahil etmeyi düşündüğümüz bu projemizle Belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek olacağız. Bununla birlikte 20 milyon liralık tasarruf sağlamayı hedeflediğimiz GES Projemiz başta olmak üzere Kırşehir’de yapılamaz denileni yaptık. Ahi Külliyesi içerinde 32 meslek grubunun faaliyette bulunacağı iş yerlerine, söz konusu yerlerin faaliyete geçebilmesi için şirkete devrederek iskân verdik. Gelinen süreçte borcumuzu 462 milyon gibi devasa bir rakamdan 190 Milyona düşürerek yaptık. Üstelik yatırımlarımızın tamamını da sıfır kerdi ile gerçekleştirerek Türkiye’de örnek bir Belediyecilik sergiliyoruz. Hazırladığımız projeyle bu alanı milyonlarca lirayla ölçülemeyecek bir üretim ve istihdam alanı haline getireceğiz. Bu ve benzeri çalışmalarımızla iktidardan olmayan belediyelerin hizmet alamayacağı ve halka hizmet üretemeyecekleri anlayışını kırdık. Bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum; mağdur edebiyatı yapmıyor ve işimize bakıyoruz. Bizi yıpratmak için her türlü iftirayı ve karalamayı yapanlarla ilgilenmiyoruz. Onları halkımız zaten tanıyor ve biliyor. Tabi yasal yollara da başvurarak gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Biz Kırşehir ve Kırşehirli hemşehrilerimiz için tüm paydaşlarımızla ve ekibimizle birlikte bundan sonra da var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız Kırşehir’in gelişimi ve halkımızın her alanda rahatlamasıdır; bu noktada art niyeti olanlar da Kırşehir Belediyesi’nin çalışmasını engellemekten vazgeçip kirli ellerini çeksinler. Biz ve ekibimiz işine odaklanmış ve halkımıza nasıl daha çok hizmet eder, onların sorunlarını nasıl kısa sürede çözer ona kenetlenmiş durumdadır. Kırşehir’de yapılamaz denilen çalışmaların hayata geçtiğine önümüzdeki günlerde herkes şahit olacak.”

MİLLETVETKİLİ İLHAN: “HALKIMIZ BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE”

Milletvekili Metin İlhan da Kırşehir ve yöresindeki çiftçilerin yaşadığı ekonomik sorunları gündeme getirerek, “Biz ekonomide yaşanan sorunları ve sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Gittiğimiz her yerde halkımızın nasıl büyük sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Çiftçimizin tarlasını ekemiyor, ekse de gübre atamıyor. Biz bunların çözümü için iktidarı sürekli göreve davet ediyoruz” dedi.

GÖÇEN: “ÜLKEMİZ İYİ YÖNETİLMEDİĞİ İÇİN SORUNLARIMIZ ÇIĞ GİBİ ARTIYOR”

İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen de Millet İttifakı olarak sürekli sahada olduklarını belirterek, “Biz Kırşehir’imizin sorunlarını biliyor ve bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu ile birlikte çözümü için çalışıyoruz. Sürekli halkla iç içeyiz. Onlarla birlikteyiz.  Ülkemiz iyi yönetilmediği için sorunlarımız çığ gibi artıyor. Halkımızın alım gücünün düştüğü ortada. Biz Millet İttifakı olarak halkımızın yaşadığı tüm sorunları çözmeye adayız” diye konuştu.

GENÇ: “HALKIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kırşehir’de tüm imkânları zorlayarak hizmet üreten bir Belediye’ye sahip olduklarını belirten CHP İl Başkanı Baran Genç, “Bir takım çirkin dedikodularla, iftira ve yalanlarla partimizi ve Kırşehir Belediyesi’ni, Belediye Başkanımızı yıpratmaya çalışanları hayret ve ibretle izliyoruz. Bizim bu tür asılsız dedikodulara ayıracak zamanımız yok. Biz işimize bakıyor ve halkımızın sorunlarını çözmeye, Kırşehirimize en iyi hizmetleri getirmeye çalışıyoruz. İnşallah en kısa süre içinde sandık halkımızın önüne konacak ve biz Millet İttifakı iktidara gelerek ülkemize ve halkımızın rahat bir nefes aldıracağız” dedi. (HABER BEYHAN BALLI)