İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve Milletvekili Mustafa Kendirli’ye çağrıda bulundu:

“BİR KURU İNAT UĞRUNA ŞEHRİMİZE ZARAR VERMEYİN”  

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, geçtiğimiz hafta şehrimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ilçe belediye başkanları ile görüşürken, il belediye başkanını yok saymasının kabul edilemeyeceğini açıkladı.
Belediye Başkanı’nın kim olursa olsun şehrü’l emin olarak halkın çoğunluğunun oyuyla seçildiğini ve bu gerçeği hiç kimsenin kafasına göre yok saymasının kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Başkan Müfit Göçen, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve Milletvekili Mustafa Kendirli’ye çağrıda bulunarak, “Bir kuru inat uğruna şehrimize zarar vermeyin. Gelin siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile memleket masasını oluşturalım, sorunlarımıza gerçekçi çözümler üretelim” dedi.
Başkan Göçen, Bakan’dan İYİ Partililer ve Kırşehirliler olarak masal dinlemek, seçim propagandasından ibaret olan yatırım vaatlerini dinlemek istemediklerini, gerçekçi, uzlaşılan, Kırşehir’i kalkındıracak, vaat edilenlerin yapıldığı projeler istediklerini belirterek, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Geçtiğimiz Cuma günü Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentimizi ziyaret etmişti. Kendisinden Kırşehir’in dertlerine derman olacak, istihdam sağlayacak güzel haberler bekliyorduk. Ancak Kırşehirliler olarak hayal kırıklığına uğradık. Çünkü bir bakanın kente gelip de ilçe belediye başkanları ile görüşmesi, fakat o kentin belediye başkanını yok sayması kabul edilebilir bir durum değildir. Bakanın bir partinin değil bütün ülkenin bakanı olması gerekirken partizanca davranması Kırşehir toplumu tarafından hoş karşılanmamıştır.
“Bizler de İYİ Partililer olarak durumu kınamaktayız. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde yapılan partizanca davranışı kabul etmek mümkün değildir. Çünkü seçilen kişiden parti rozetini çıkartarak tüm milleti kucaklamasını bekleriz. Gelenekler bu iktidara kadar böyleydi. Gerçi Sayın Bakan seçilmiş değil atanmıştır. Belediye Başkanı kim olursa olsun şehrü’l emin olarak halkın çoğunluğunun oyuyla seçilmiştir. Bu gerçeği hiç kimsenin kafasına göre yok sayması kabul edilemez.
“Kırşehir’in sorunları ve çözüm yolları ile ilgili açıklamalar beklediğimiz Sayın Bakan buraya gelip İstanbul’un çöp sorunlarından bahsetmesi ve Kanal İstanbul projesini dile getirmesi bizim öncelikli sorunlarımız arasında yer almamaktadır. Bu konular ancak İstanbul Belediyesi ile yapılacak bir toplantıda konuşulup görüşülecek hususlardır. Bizi öncelikli olarak Kırşehir’in sorunları ilgilendiriyor. Kendisinden Kırşehir’in depremselliği ile ilgili sorunların çözümünü; kentin şehir trafik sorunlarına bakanlığının katkılarının ne olacağı; Kırşehir çevresinde yaşanan ekolojik problemlerin giderilmesine yönelik ne gibi tedbirler alındığı konusunda bilgilendirmeler beklerdik.
“Sayın Bakandan;
“1. Ahi Evran Külliyesi etrafındaki binaların yıkım kararı alınırken Kırşehir Belediyesi’nin neden dahil edilmediğini,
“2. Kentin ortasındaki Kentpark’ın Özbağ’a kadar uzatılması konusundaki Doğa Parkı projesine katkılarının ne olacağı;
“3. Yine Kentpark’ın su artıma ve temizlik problemlerinin çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ne gibi katkı ve yardımlarının olacağı;
“4. Şehrin yanında bulunan Aşıkpaşa Kent Ormanı’nın Belediyemize devredilmesi gerekirken şehirle hiç alakası olmayan partili bir şahsa verilmesinin kente ne katkı sağlayacağı;
“5. Ramsar Sözleşmesi ile uluslararası koruma altına alınan Seyfe Gölü ve Kuş Cennetinin kuruyup yok olmaması için bakanlığınızın ne gibi çalışmalarda bulunacağı… gibi soruların cevabı bizi daha çok ilgilendirmektedir.
“Sayın Bakan’dan İYİ Partililer ve Kırşehir’liler olarak masal dinlemek, seçim propagandasından ibaret olan yatırım vaatleri dinlemek istemiyoruz. Gerçekçi, uzlaşılan, Kırşehir’i kalkındıracak, vaat edilenlerin yapıldığı projeler istiyoruz ve bunlara cevap beklemek en doğal hakkımızdır.
“Sayın Bakan, Sayın AKP İl Başkanı, Sayın Milletvekilimiz, bir kuru inat uğruna şehrimize zarar vermeyin. Gelin siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile memleket masasını oluşturalım, sorunlarımıza gerçekçi çözümler üretelim.” (HABER: BEYHAN BALLI)