Belediye Başkanı Bahçeci ile Milletvekili Kendirli basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bahçeci: “Anadolu'nun parlayan yıldızı olma noktasında atılımlar yapıyoruz”

Bahçeci: “Kırşehir’e gelen her kişi değişimi net olarak görüyor”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir’deki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, 10 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri anlatırken, 31 Mart seçimlerinde Kırşehir halkının hizmet edenlere destek vereceğine inandığını söyledi.
Milletvekili Mustafa Kendirli ile birlikte Ağalar Konağı’nda basın mensuplarına bir kahvaltı veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 10 yılda hayal edilemeyen her projeye imza attıklarını, göreve geldiğinde 98 bin olan Kırşehir’in nüfusunun 140 bini geçtiğini ifade etti.
Kırşehir’e görev süresi içinde 850 milyon liralık yatırım yaparak, Kırşehir’i her alanda yaşanılır ve modern bir kent haline getirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Biz yaptığımız yatırım ve hizmetleri hükümetimizin verdiği desteklerle yaptık. Biz iktidar gücünden bahsedince birilerinde alınganlık oluşuyor. Belediye olarak gücümüzün yetmediği bir çok işte Kırşehir'in gelişimi için destekler aldık. Derdimiz Kırşehir'in hizmet alması ve gelişmesi değil mi? O zaman Kırşehir’in gelişip kalkınmasını, daha güzel projelerin hayata geçirilmesi için iktidarın mutlaka desteği gerekiyor. Çünkü 31 Mart seçimleri genel seçim değil, yerel seçim. Bakan Bekir Pakdemir'in Kırşehir ziyaretlerinde önemliydi. Kırşehir için iki tane çok önemli imza atıldı. Bir tanesi Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyemize devriydi. Kırşehir'de uzun zamandır beklenen bir konuydu. İkincisi de Alım Garantili Sözleşmeli Tarımsal Üretim Protokolü imzalandı. Bu protokole Kırşehir Belediyesi de taraf oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkezi Birliği, bakanımız ve belediye olarak bunu protokol altına aldık. Bu yaklaşık 20 bin dekar araziyi kapsayacak ilk etapta. Kırşehir mücavir alanı içindeki tarım arazilerinde uygulanacak. Dört ürünle başlayacağız. Yeşil mercimek, kırmızı mercimek, nohut ve sulu alanlarda domates. Belediye olarak bu organizasyonun içinde olacağız. Türkiye'de pilot olarak ilk defa Kırşehir'de başlatıldı. Hasat yaptığında ürünün o günkü borsa değerinden peşin olarak tarım kredi bu ürünü alacak. Tarım Kredi'nin, Birlik A.Ş. diye bir şirketi var. Alımları bu kurum yapacak. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin altındaki dükkan da satış yeri olacak. Anlaşmaya varıldı, talimatları verildi. Fabrika satış yeri gibi olacak. 24 Şubat’ta da Milli Eğitim Bakanımız gelecek. Ondan da eğitim yatırımları için gerekli destekleri alacağız” dedi.
10 yılda 99 proje gerçekleştirdiklerini de anlatan Başkan Bahçeci, “Bu kadar iş yaptık, belki kimsenin aklına gelmeyecek, hayal bile edilemeyecek işler yaptık Kırşehir'de. Bunların hiçbiri bizi yormadı. İnsanların kafalarındaki duvarlar ve menfaate dayalı yaklaşımlar var. Onun dışında Kırşehirimizin hiç bir problemi yok. İnşallah bunlar da azalıyor. Allah'ın izniyle daha da azalacak." dedi.
31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin kampanya sürecini Kırşehir adına da kazanım süreci olarak gördüklerini de ifade eden Başkan Bahçeci, şöyle devam etti:
"Lafta ve menfaat amaçlı çalışmalar yapmıyoruz. Kırşehir'i seviyorsak gelişim noktasında çalışmalar yapıyor ve duruşumuzu belirliyoruz. Belediye Başkanı olarak yapılan her haksızlığa da göğüs gerdik. Kimseyle kavgamız olmadan süreci yönetmeye çalıştık. Basit bahane ve yöntemlerle bizleri zayıflatacaklarını düşünenler var. Duruşumuz ve yaptığımız çalışmalar var. Bize birçok şey denmesine rağmen Allah için bildiğimiz doğruları yaptık. 4 yıl toplu taşıma sistemi ile ilgili görüşmeler yaptık. Kardeşlerimiz şimdi dua ediyor. İrade, tevazu, vizyon ve hükümetimizin gücü ile üretip çalışmalar yapıyoruz. Siyasi figür olarak çok fazla saldırıya uğradım. Ama hiçbir saldırı karşısında kendimi esir etmedim. Güzel eserler mutlaka kalacak. Amacımız Kırşehir'in güzelleşmesi ve gelişmesi. Kırşehir, 31 Mart akşamı halkın hizmet edene destek vereceği seçimden geçecek." İfadelerini kullandı.
Göreve geldikten sonra işi bilen, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile bilen kişileri göreve getirdiğini de anlatan Başkan Bahçeci, şöyle devam etti:
"Kadromuzu belirlerken biz ben başkan olayımda diğer birimler ne olursa olsun düşüncesinde olmadık. Derdimiz; yolsuzluk yapmak olsaydı bu kadroda farklı kişiler seçmem gerekirdi. Derdimiz, Kırşehir'e kazandırmak. Kazanımların artması için seçimler yaptık. 830 trilyon yatırım yaptık. Yolsuzluk dosyamız yok. Çamur atmaya çalışanlar bilsin ki; atılan her imza tek tek inceleniyor. Gizli kapaklı işlerimiz yok. Sayıştay ise düzenli denetimler yapıyor. Çok yönlü çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. 10 Yılda bir şehri ayağa kaldırmak kolay değil. 98 binden 140 bine çıkan bir nüfus artışımız var. Her 10 yılda Kırşehir'e yatırımlar dönemimizde ki gibi olsaydı. Sanırım şehir daha farklı konumlarda olurdu. Vatanseverlik, Müslümanlık, demokratlık, vizyon bu kelimeler lafta olmaz. Kattığımız vizyonu daha yukarılara taşımaya çalışıyoruz. Şehir bilinci önemli, duruşunuz kamunun bilgilenmesi adına kıymetli, bizleri bir yapan şey Kırşehir'dir. Rabbim 34 yaşında siyasetin bu denli zor olduğu şehirde ayakta duruyoruz. İyi niyetimiz ve gayretimizden hiçbir şey kaybetmedik. Yapılan hiçbir şeyi götürme imkanımız yok. Bu şehre bu denli emek veren birisi olarak diyorum ki; bizden sonra da lafla değil partizanlıkla değil bölüşüm zihniyeti ile kazanım elde etmeye çalışan anlayışlarla değil duruşla Kırşehir'i bir adım öteye götürecek kişiler gelsin istiyorum. Doğru bilgiler ile Kırşehir'in tartmasına yardımcı olalım. Bulunduğu makamdan değer alan ve makama değer katan kişiler gördüm. Makamdan değer alanlar makamlarını bırakmıyor. Bulunduğu makama değer katanlar ise kamu da takdir görüyor. Kırşehir'e gelen her kişi değişimi net olarak görüyor. Anadolu'nun parlayan yıldızı olma noktasında atılımlar yapıyoruz. Milletimizin vicdanında Kırşehir'e kazandırdığımız her şey var. Bu konuda Kırşehir’deki bütün hemşehrilerimizin sağduyusuna güveniyor ve onların bu seçimlerde de getirdiğimiz yatırım ve hizmetlerimizle bizlerin yanında olacağına inanıyorum.”
Milletvekili Kendirli de Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından birisi olduğunu, AK Parti’nin de Türkiye’de üçüncü kez Belediye Başkanı gösterilen iki belediye başkanından birisi olduğunu ifade etti.
Yaşar Bahçeci’nin başarılarıyla Türkiye’ye örnek gösterilen bir Belediye Başkanı olduğunu vurgu yapan Milletvekili Kendirli, “Kırşehir’in Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci ile birlikte 850 milyon liralık yatırım ve hizmetleri kazanmıştır. Kimsenin hayal edemediği projeleri gerçekleştirmiştir. 31 Mart seçimlerinde Kırşehirli hemşehrilerim onu üçüncü kez Belediye Başkanı seçerek hizmet almaya devam edeceğine inanıyorum. İşte ilimize gelen Sayın Tarım Bakanımız yapılanları dinleyince, beraberinde gelen genel müdürlere dönerek, 'ne isterse ikiletilmeden her şey istediği şekilde yapılacak' dedi. Allah razı olsun. İşte iktidarın farkı bu. Biz bunu vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)