İl Başkanı Muzaffer Aslan: “Kimse bizi şekillendiremez. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın neferleriyiz. İnşallah el birliği içinde kongremizi yaparak tamamlayacağız. Seher hanımın da başarılı olacağına inanıyoruz”

AK PARTİ İL BAŞKAN ADAYI SEHER ÜNSAL TANITILDI

Kırşehir İl Başkan adayı Seher Ünsal: “Bu kutlu davada herkesle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağım” 

Milletvekili Mustafa Kendirli: “Şehrimizin kaybettiklerine üzülüyoruz. Bir daha böyle bir şeye fırsat vermemek için gece-gündüz çok çalışmak zorundayız” 

AK Parti Kırşehir Teşkilatı, il başkanlığı için aday olan Seher Ünsal'ı il kongresi öncesi tanıttı.
Grand Hotel Terme’de Perşembe akşamı düzenlenen tanıtım toplantısına AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti İl Koordinatörü Ekrem Görçeker, Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, İlçe Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile parti teşkilatı üyeleri katıldı.
Kırşehir teşkilatını kongreye kadar götürecek olan İl Başkanı Muzaffer Aslan, aday tanıtım toplantısına katılanlara teşekkür etti.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi yaşandığını, bu pandemiden dolayı parti ve siyaset faaliyetlerini tedbir ve mesafe kurallarına uyarak yapmaya çalıştıklarını ifade eden Muzaffer Aslan, Genel Merkezin verdiği kongre takvimini bu nedenle ertelendiğine dikkat çekti.
İl kongresinde aday olmayacağını parti yöneticilerine aylar önce ifade ettiği için Genel Merkezle birlikte yeni bir isim getirilmesi için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Muzaffer Aslan, temayül yoklaması ile isimlerin belirlendiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu sürecin başlaması ile birlikte bazı kitleleri ayağa kaldırdı. Kimse klavyenin üzerinde sahte fake hesapları ile bize ayar yapamaz, kimse bizi şekillendiremez. Aday belirleme sürecinde sosyal medyada şu da mı, bu da mı aday oldu gibi küçük görenler oldu. Bu bir medeni cesarettir. Bunu yapanları kınıyoruz. Kimse Allah’ın katında yüksektir bilemez. Bizim için buraya gelip ben de varım diyorsa başımız üstünde yeri vardır. Biz yaratılanı seviyoruz, Yaradan’dan ötürü. Seher kardeşimiz Cumhurbaşkanımız tarafından aday olarak açıklandı. Cumhurbaşkanımız ve Genel merkez yöneticilerimiz yedi düvelde savaşıyor. Bizler insanları parası, okumuşluğu ve işi ile değerlendirmeyiz. Yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bizim partimizde ‘ben’ değil ‘biz’ anlayışı hakimdir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bizler makam ve mevkiinin önemi yoktur. Bizim için en büyük onur ve şeref AK Parti’nin bir üyesi olmaktır. Seher kardeşimizi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız, birikimlerimizi aktaracağız, teşkilatımızın yanında olacağız. Hepimizin kendine göre bir birikimi vardır. Bugüne kadar bütün il başkanlarımız hepsi güzel hizmetlerde ve çalışmalarda layık ile görev yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbirisi başımızı öne eğdirmedi. Tabi parti içinde bir rekabet te olacak. Bu da bir güzellik. Ama hiçbir zaman için kavga etmedik, birbirimizi kırmadık.  Buna müsaade etmedik. Kimse bizi şekillendiremez. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın neferleriyiz. İnşallah el birliği içinde kongremizi yaparak tamamlayacağız. Seher hanım da başarılı olacağına inanıyoruz.”
Ankara Milletvekili Hacı Turan da aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “Biz bu davanın yolcusuyuz. Allah rızası için Gece-gündüz koşturan bir lider talebesiyiz. Bu partiyi millet kurdu. Bu partinin hamurunu millet yoğurdu. Biz de bu millete gece gündüz çalışarak hizmet etmekle yükümlüyüz. Bizim davamız büyüktür. Sen, ben, o kavgası yok, biz vardır. Hepimiz bulunduğumuz görevlerde ve makamlarda hizmet etmek, makamlarımızın hakkını vermektir. Gece gündüz çok çalışmak zorundayız. Elbette aday sayısı 3 olur, 5 olur, 15 olur. Seher hanım kardeşimiz bu işe layık görüldü. Bundan sonra dedikoduyu bir kenara bırakarak başkanımız yanında ve emrinde olacağız. Ben her ne kadar Ankara’da olsam da teşkilat noktasında her zaman yanında olacağız. Sahayı boş bırakmayalım. Bu pandemiden kurtulduktan sonra köy köy, mahalle mahalle gezeceğiz. Çünkü 2023 yılı çok önemli” dedi.
Milletvekili Mustafa Kendirli ise, AK Parti’nin kaderi ile Türkiye’nin kaderinin aynı olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:
“Benim istediğim aday olmadı gibi bir lüksümüz olamaz. Bir güzel gelin kızı herkes ister ama bir kişi alır. Siyaset tamamen kadir ve nasiptir. Bu bir nasiptir. Belki bugün benim yaptığım milletvekilini, bu onurlu görevi benden daha iyi yapacak birileri vardır. Ama Cenab-ı Allah bu görevi bana nasip etti. Elbette herkesin gönlünde bir aslan yatar. Bize düşen ağır görevle birlikte yeni oluşumla, yeni yönetimle birlikte çalışacağız. Üzerimize düşeni hep birlikte yapacağız. Dedikodudan uzak durmalıyız. Bakın 2023 yılı seçimleri var. Ondan önce olmayacağız. İçeride ve dışarıdaki düşmanlar bizi zayıflatmak adına ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirip, saflarımızı daha da sıklaştırıp araya şeytanı almadan devam edeceğiz. Bizim partide ben de varım demek çok güzel. Hepsine de teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız şöyle bir karar aldı. Burası Kırşehir’i. Ahi Evran-ı Veli’nin diyarı, Burası Fatma Bacıların diyarı, Bacıyan-ı Rum’un diyarı dedi ve bu vazifeyi bu sefer de bir hatun kişiye, bir Fatma Bacı’ya verelim diyerek Seher Hanım’a görevi tevdi etti. Allah utandırmasın. Avrupa tecrübesi olan Seher Hanım’ın daha derleyici, toplayıcı, birleştirici olacağına inanıyorum.”
Kırşehir Belediyesi’ni kaybettikten sonra bazı şeyerin değerini daha iyi anladıklarını ifade eten Milletvekili Kendirli, “İnsan bazı şeylerin değerini kaybedince anlıyor. Maalesef seçimlerde biz söylemiştik. İşte Belediye. Bunların, yani CHP’nin zihniyeti üretmek değil, üretilmiş üzerinde konuşmakla, algıyla, iftirayla ve dedikoduyla yönetiyor. Biz bunları bütün toplantılarda anlattık. Biz şehrimiz adına üzülüyoruz. Neden çünkü şehrimiz büyük ciddi bir büyüme ivmesi yakalamıştık. Şehrimizin kaybettiklerine üzülüyoruz. Onun için biz kaybettik, üzüldük, bir daha böyle bir şeye fırsat vermemek için gece gündüz çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.
Kırşehir İl Başkanı adayı Seher Ünsal ise, bu kutlu davada herkesle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağını belirterek şunları söyledi:
 “Bu şerefli görevi bana layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm teşkilat mensupların ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2017 yılından bu yana görevini başarı ile yürüten Muzaffer Aslan’a ve partinin her kademesinde yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Birlik içerisinde çalışmalarımızı daha büyük şevkle sürdüreceğiz.  Şahsıma tevdi edilen bu görevi layıkı ile yerine getirmek için tıpkı Ahi Evran gibi yüksek ahlak, disiplin ve sağduyulu hareket ederek şehrimize hizmet edeceğiz. Düsturumuz bellidir. İnsan odaklı bir yönetim sergileyip geleceğin peşinde düşüp, 2023 ve 2071 hedeflerine sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Yolumuz uzun ve meşakkatli olabilir. Şehrimizi kalkındırmak için aşkla, şevkle azim ve kararlılıkla hep birlikte yol alacağız. Bu süreçte hep yanımda olan AK Parti il koordinatörümüz Ekrem Görçeker ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç’a de teşekkür ediyorum.” 
Ardından AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, kongre süreçlerinde teşkilatlarda yaklaşık yüzde 65 değişim ve yenilenme olduğunu söyledi.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, kongre süreçlerinde teşkilatlarda yaklaşık yüzde 65 değişim ve yenilenme olduğunu söyledi.
Dalkılıç, partisinin Kırşehir il başkanlığınca bir otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, istişareler sonucu 7. Olağan İl Kongresinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kırşehir Temsilcisi ve eski Belediye Meclis Üyesi Seher Ünsal'ın aday gösterilmesini kararlaştırdığını ifade etti.
Pandemi tedbirleri kapsamında kongrelerin belirlenen tarihlerde yeniden başlayacağını vurgulayan Dalkılıç, Kırşehir'de aday belirlemek için sivil toplum kuruluşlarından, teşkilat mensuplarına ve esnaf temsilcilerine kadar 520 kişi ile görüşüldüğünü anlattı.
Dalkılıç, aday gösterilen Ünsal'a başarı diledi. Kongre süreçleri için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini anlatan Dalkılıç, şunları kaydetti:
"Kongre sürecinde tüm teşkilatlarda yaklaşık yüzde 65 değişim ve yenilenme oldu. Hem teşkilatlarımıza bir taze kan olsun hem yeni arkadaşlarımız görevlere gelsin hem de 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyacak kadrolar bugünden şekillensin istiyorduk. Hamdolsun, Türkiye genelinde de bunu çok büyük oranda başardık. Teşkilatlarımızda kırılma, dökülme, kavga, gürültü olmadan, diğer partilerde olan ve görmekten hoşlanmadığımız tabloları yaşamadan suhuletle ve kardeşane, AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır şekilde hareket ettik." (HABER: BEYHAN BALLI)