"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında hibe almayı hak kazanan projelerin sözleşmeleri Kırşehir’de Bakanlığı temsilen Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen ile yatırımcılar tarafından imzalanıyor.

2023 yılı 14.2 Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Kırşehir’de 224 adet makine, 4 adet altyapı ve 9 adet ekonomik yatırımlar projeleri olma üzere toplamda 237 adet projeye 45 milyon 855 bin TL tutarında hibe desteği sağlanacak.

TÜRKİYE’DE EN ÇOK ARAÇ FSM’DEN GEÇİYOR TÜRKİYE’DE EN ÇOK ARAÇ FSM’DEN GEÇİYOR

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, ayrıca uygulanacak bu projelerin Kırşehir tarımı ve ekonomisi için önemi çok önemli. Destekler ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesinin hedeflenerek, çiftçiler için büyük faydalar sağlanması hedefleniyor.

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, yapılacak olan yatırımların Kırşehir’e ve çiftçilere hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

KIRŞEHİR’DE 228 ÇİFTÇİYE KIRSAL KALKINMA ALTYAPI DESTEKLERİ VERİLİYOR

Kırsal Kalkınmada Makine Ekipman Destekleri açıklandı. %50 Hibeli Destek tutarına göre 14 milyon 891 bin 085 lirayla Kırşehir olarak Türkiye de 81 il içerisinde 3’üncü sırada destek aldı. Kırşehir’de 228 çiftçimize Kırsal Kalkınma Altyapı destekleri verilirken,  Bu kapsamda sunulan projelerde en çok destek sağlanan iş makinesi ekipmanları arasında, tarım römorkları, sıraya ekim makineleri (mibzer), motorlu çapa makineleri, rotovatörler, yem karma ve dağıtma makineleri öne çıkarken Kırşehir olarak destek tutarına göre programdan en çok faydalanan iller arasında 81 il içerisinde 3’üncü sırada yer aldı.

Destek tutarına göre programdan en çok faydalanan iller ise sırasıyla 20 milyon 115 bin 105 lirayla Konya, 16 milyon 233 bin 761 lirayla Ankara, 14 milyon 891 bin 085 lirayla Kırşehir, 14 milyon 588 bin 812 lirayla İzmir ve 13 milyon 8 bin 440 lirayla Ordu oldu. Program kapsamında yatırımcılara "kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklemesi" doğrultusunda yüzde 50 hibe desteği veriliyor. Programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ölçekli aile işletmelerinin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülen kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi hedefleniyor. (HABER: AYHAN CEYLAN)