KIRŞEHİR’DE 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışmalar için hazırlıklar tamamlandı.

2015 yılı "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir il genelindeki resmi ve özel ilkokul 4.sınıf, ortaokul ve ortaöğretim okulu öğrencileri arasında yarışmaların düzenlenecek.
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler için tüm hazırlıklar tamamlanırken, Kırşehir Valiliği tarafından alınan ilkokul 4. sınıfta okuyan 3 bin öğrenciye Osman Keskioğlu’nun Siyer-i Nebi (Hazret-i Peygamberimizin Hayatı) kitabı ile ortaokul ve ortaöğretimde okuyan 27 bin öğrenciye Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’nın “Hazret-i Muhammed’in Hayatı” kitabı okullara ulaştırılarak dağıtımı sağlandı.

m0018 copy
Kırşehir Valiliği koordinesinde Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Müftülüğü organizesinde 2015 yılı "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir il genelindeki resmi ve özel ilkokul 4. sınıf, ortaokul ve ortaöğretim okulu öğrencilerine yönelik, kitap okuma alışkanlığı ve sevgisini kazandırmak, güzel konuşma yeteneğini kazandırmak, sosyal aktivitelerini geliştirmek ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i sevdirmek amacıyla "Siyer’i Nebi/ Peygamberimizin Hayatı" konulu bilgi yarışması düzenlenecek.
Öğrencilere, kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini kazandırmak, güzel konuşma yeteneğini kazandırmak, sosyal aktivitelerini geliştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i sevdirmek ve Kutlu Doğum Haftası’nı anma amacıyla düzenlenen yarışmada verilecek ödüller de belirlendi.
İl genelinde 8 Nisan’da yapılacak Siyer-i Nebi Sınavı’nda ilkokul 4. sınıf öğrencilerine 1 ve 3’üncü dereceye girenlere Cumhuriyet altını, 4 ile 9’uncu dereceye girenlere çeyrek altın, 10 ve 50’inci dereceye girenlere kol saati verilecek.
Ortaokul ile ortaöğretim öğrencilerinde 1 ve 3’üncü dereceye girenler umre, 4’üncü dizüstü bilgisayar, 5 ve 7’inci dereceye girenler Cumhuriyet altını, 8 ve 13’üncü dereceye girenler küçük çeyrek, 14 ve 20’inci dereceye girenler tablet PC, 21 ve 30’uncu dereceye girenler bisiklet, 31 ve 50’inci ile 51 ve 100’üncü dereceye girenler kol saati ile ödüllendirilecek.

m0019 copy
Hz. Peygambere Mektup Yazma Yarışması ile Hz. Peygamberi Öven (Naat-ı Şerif) Şiir Yazma Yarışması’nda birinci olan eserler tam altın; Sadece merkez ve merkeze bağlı köy okullarında yapılacak olan Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması’nda birinci tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü de çeyrek altın; Hz. Peygamberi Öven (Naat-ı Şerif) Şiir Okuma Yarışması’nda da birinci eserler tam ile ödüllendirilecek. İl genelinde İmam Hatip Okulları’nda düzenlenecek olan Hadis-i Şerif Metni Ezberleme Yarışması’nda da birinci tam, ikinci yarım, üçüncü de çeyrek altın ile ödüllendirilecek.
Gençlere dinin samimiyetle yaşanması gerektiği bilincinin kazandırılması ve kutlu doğum programları çerçevesinde Hz. Muhammed’in daha iyi tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen ve sadece merkez ve merkeze bağlı köyleri kapsayacak Hadisi Şerif Ezberleme Yarışması’na ilkokulların 4. sınıfları, ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıfları katılabilecek.
İl geneli imam-hatip okullarını kapsayacak Hadisi Şerif Metni Ezberleme Yarışması İmam-Hatip Ortaokulu ve İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin kendi arasında gerçekleştirilecek.
"Peygambere Duyulan Özlem" konulu Mektup Yazma Yarışması’na il genelindeki ilkokulların 4. sınıfları, ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıfları katılabilecek.
Hz. Peygamberi öven şiirlerin okunacağı Şiir Okuma Yarışması’na da il genelindeki ilkokulların 4. sınıfları, ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıfları katılabilecek.
Öğrencilerde Peygamber Efendimiz sevgisini sürekli ve canlı tutmak, öğrencilerin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i tanımalarını sağlamak, öğrencilere, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’'i sevdirmek, öğrencilere, Peygamber Efendimizin hayatını örnek hayat tarzı olarak benimsetmek, öğrencilere, Hz. Peygamberin çocuk eğitimi ve sevgisi konusundaki örnek davranışlarını benimsetmek, öğrencilere, kitap okuma alışkanlığı ile kitap sevgisi kazandırmak, öğrencilerin yaratılış gayesini bilen, milli, manevi, çağdaş değerlere sahip vatanını, milletini seven nesiller olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek olan ve il geneli okulların katılacağı, Peygamber Efendimizin hayatının okunacağı Siyer-i Nebi/Kitap Okuma Yarışması için öğrenciler 5 Mart 2015 Perşembe gününe kadar okul müdürlüklerine müracaatta bulunarak kayıt olabilecekler. Yarışma için 8 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da tüm okullarda sınav yapılacak.
"Peygamber Sevgisi" konulu Şiir Yazma Yarışması’na da ilkokulların 4. sınıfları, ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile liselerin 9, 10, 11 ve 12. sınıfları katılabilecek.
Yarışmalar için eserlerin 27 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi’ne teslim edilmesi gerekiyor.